ADS: Apply for an Academic Grant of N300,000 Cash Here Online

ADS: Gain 200 level admission to study any course in any university of your choice. No JAMB | Low Fees. Accepted in all university. Call 08166616847.

FCSC Past Questions and Answers for Screening Exercise 2017 – Free Download

Filed in Past Questions, Questions and Answers by on December 7, 2017 0 Comments

DOWNLOAD YOUR SCHOOL UP-TO-DATE POST UTME PAST QUESTIONS HERE

Federal Civil Service Commission Past Questions and Answers for Screening Exercise 2017

FCSC Past Questions… FCSC, FCSC Past Questions, FCSC Past Questions and Answers, FCSC Past Questions and Answers for Screening Exercise, Check Complete Up-to-date past questions and answers of FCSC here, Download FCSC Complete Past Questions and Answers Here. See more details below;

FCSC Past Questions and Answers

FCSC Past Questions and Answers for Screening Exercise 2017

FCSC Past Questions and Answers… Do you wish to partake in the upcoming examination? Then you need to arm yourself with Federal Civil Service Commission past questions. This page will guide you on how FCSC screening test is gonna look like, especially topics and kinds of questions to expect. Just follow me.

Over the years, we’ve received and SMS from aspiring candidates for past questions and answers, not only that, we’ve also received lots of testimonies from aspirants-turn-students of the tremendous role past questions played in their academic enhancement.

FCSC Past Questions and Answers

1. Who was the first woman to buy a car?

Answers: Mrs. Efuroye Tinubu.


2. Who was the first woman to be a doctor?

Answers: Dr. Elizabeth Awoniyi  Abimbola


3. Who was the first woman to be a pilot?

Answers: Mrs. Chinyere Onyemucheya.


4. Who was the first woman to drive a car?

Answers: Mrs. Olufunmiloyo Ramsome Kuti


5.  Who was the first woman to be a Judge in Nigeria?

Answers: Mrs. Rosemary Ukeje.


6. Who was the first Nigerian to speak a foreign language?

Answers: Obi Esigie of Benin.


7. Who is the youngest Governor to rule in Nigeria

Answers: Chukwuebuka is the youngest Governor to rule in Nigeria.

See also : How to Apply for Federal Civil Service Commission Recruitment 2017 Online

He ruled at the age of 16 in Lagos State after wining the competition set by the Governor’s wife in Lagos State students on the 6th June 2001.


8. Who was the youngest Judge in the whole world?

Answers: John Payton.


9. What is  the name of the oldest bride in the world?

Answers: Minnie Munro. She married at the age of 102 in point Clare, NSW, Australia.


10. What is the name of the oldest groom in the world?

Answers: Harry Stevens. He married 81-year-old Thelma Lucas at the Caravilla retirement Home at the age of 103.


11. Who formed the first political party in Nigeria?

Answer: Herbert Macauly


12. What was the first political party in Nigeria?

Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)


13. Who is the current president of Nigeria?

Answer: Muhammadu Buhari


14. Who is the current vice president of Nigeria?

Answer: Yemi Osibajo


15. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?

Answer: Strength


16. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?

Answer: Dignity


17. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?

Answer: Nigerian’s fertile soil


18. What does the white colour in Nigerian flag stand for?

Answer: Peace


19. What does the green colour in Nigerian flag represent?

Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria


20. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?

Answer: Six (6) geopolitical zones


21. What was the first capital city in Nigeria?

Answer: Calabar


22. What is the capital of Nigeria Now?

Answer: Abuja


23. Who is the current Nigerian Deputy Senate president?

Answer: Senator Ike Ekweremadu


24. What is the name of Nigerian senior national team in football?

Answer: Super Eagles


25. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup

Answer: 1985, 1993, 2007, 2013


26. Who was the first female vice chancellor in Nigerian university?

Answer: Grace Alele Williams


27. Who gave Nigeria her name:

Answer: Flora Shaw


28. Who designed the Nigerian flag?

Answer: Michael Taiwo Akinkunmi


29. Who was the first man to buy a car in Nigeria?

Answer: Bob Jensen


30. Who was the first woman to buy a car in Nigeria?

Answer: Funmilayo Ransome Kuti


31. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?

Answer: Funmilayo Ransome Kuti


32. What is the first TV station in Nigeria?

Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959


33. When was Nigeria formed?

Answer: 1914


34. Where was crude oil first discovered in Nigeria?

Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State


35. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?

Answer: Wole Soyinka


36. Who is the Nigerian current speaker of house of Assembly?

Answer: Yakubu Dogara


37. What is the premier university in Nigeria?

Answer: University of Ibadan


38. Who is the minister for education in Nigeria?

Answer: Adamu Adamu


39. Who is the current chief justice of Nigeria?

Answer: Mahmoud Mohammed.


40. When did Nigeria have her independent?

Answer: 1st October 1960


41. When Nigeria did become a republic?

Answer: 1st October 1963


42. When was the first military coup carried out in Nigeria?

Answer: 1966


43. How many local Government do we have in Nigeria?

Answer: 774


44. Who is the first Nigerian president?

Answer: Dr Nnamdi Azikiwe


45. Who was Nigerian first executive president?

Answer: Alhaji Shehu Aliyu Shagari


46. Who was the Nigerian first prime minister?

Answer: Abubakar Tafawa Balewa


47. What is the largest continent in the world?

Answer: ASIA with population of 3,641,000,000 while Australia & Oceania is the smallest continent


48. What are the five Oceans in the world?

Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean


49. What is the full meaning of UNICEF?

Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund


50. Who is the current Senate President in Nigeria?

Answer: Senator Bukola Saraki


51. Which country’s flag is called the Union Jack?

Answer: Great Britain


52. When did Nigeria became a Republic?

Answer: 1963


53. What is centenary?

Answer: 100 years


54. What is Nigeria?

Answer: Nigeria officially the Federal Republic of Nigeria, is a federal constitutional republic comprising 36 states and its Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north.


55. Who won the 2015 Nigerian presidential general election?

Answer: General Muhammadu Buhari

We cherish your opinion and we look forward to it. Hence, If you have any question as regards Federal Civil Service Commission Past Questions and Answers, kindly scroll down to the comment section and we will respond in no time.

I belief this article was informative? if yes, don’t hesitate to share this information with your friends on Facebook, Twitter, Whatsapp and Google plus.

CSN Team

ADS:- Get Latest Smart Phones at a Cheap and Affordable Price @ TECHDRILLERS.COM
Copyright Warning: Contents on this website may not be republished, reproduced, redistributed either in whole or in part without due permission or acknowledgement. All contents are protected by DMCA.
The content on this site is posted with good intentions. If you own this content & believe your copyright was violated or infringed, make sure you contact us at [email protected] to file a complaint & actions will be taken immediately.

Don’t Attend to Any Call from this WEBSITES Pertaining to any Job or Scholarship Offer Requiring Money.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *