Stroomaangeleenthede Vorige vrae en antwoorde 2022 Gratis PDF-aflaai: huidige skoolnuus

Aktuele vrae en antwoorde oor huidige sake 2022 Gratis PDF-aflaai

geliasseer in Vrae oor vorige werk, Vorige vrae by April 19, 2022

 - Nigeriese aktuele sake vorige vrae -

Vroeë vrae oor Nigeriese stromingsaangeleenthede: Ons het onlangs gesê dat baie Nigeriese burgers weens 'n gebrek aan bewustheid nie daarin geslaag het om hul siftingsoefening te slaag nie.

2018 huidige sake en antwoorde oor huidige sake

Om hierdie uitdaging op te los, het die span besluit om 'n monsterlys van Nigeriese mees herhaalde aktuele sake aan die publiek voor te hou Vrae en antwoorde uit die verlede vir Aanlegtoets en Werksonderhoud.

As u verwag dat u 'n onderhouds-, toelatings- en studiegesprek sal hê, kan u dit gebruik en u voorbereidingsvlak verhoog.

Voordele van die vorige vrae oor die Nigeriese aktuele sake

Dit is soos volg;

1. Eerstens, Dit verlig jou op die omvang van die eksamen

2. Daarom is u nie in die duister oor vrae wat u tydens die eksamen kan verwag nie.

3. Daarom het u geen ondersteuning nodig nie, maar u sal selfvertroue hê

4. Verder sal jy nie eksamenkoors ontwikkel omdat jy nie weet waar die vrae vandaan gaan kom nie.

5. Verder, rus jou vooraf toe.

6. Dit lei jou ook oor hoe om die eksamen te beantwoord tegniese vrae

Belangrike wenke oor die skryf van die eksamen

1. Eerstens, moenie te veel tyd aan enige vrae spandeer nie. Antwoord dus eers, die moontlike vrae wat jy so vinnig as moontlik goed ken.

2. Lees ook altyd 'n vraag aandagtig deur. Maak seker dat u presies verstaan ​​wat nodig is voordat u dit gaan beantwoord

3. Luister verder na al die instruksies wat deur die toesighouer van die ondersoek. En doen presies wat hy vir u sê om te doen. Begin ook wanneer hy vir u sê om te begin en te stop as hy vir u sê om te stop,

4. Beplan ook hoe om vrae so vinnig en noukeurig moontlik te beantwoord.

5. Merk u antwoorde verder duidelik op die antwoord laken. As u agterkom dat u 'n fout gemaak het, moet u u eerste punt heeltemal uitwis en dan 'n nuwe punt maak.

6. Onthou ook om die gegewens op u antwoordblad in te vul. En dit is die eksamen, jaar, u naam, u indeksnommer en die onderwerp As u nie u naam of u naam skryf nie indeksnommer u sal geen krediet ontvang vir die werk wat gedoen is nie.

7. As u ook meer antwoordruimtes het as wat u benodig, moet u die ekstra spasies net leeg laat.

8. Boonop, as u een bladsy voltooi het, gaan dan reguit na die volgende bladsy sonder om tyd te mors of te wag om te hoor.

9. Bly ook kalm op die eksamendag. Jou kans om goed te doen is groot as jy kalm bly as as jy bekommerd en rusteloos is.

Hieronder is 'n vraag oor herhaalde aanleg en werksonderhoud

1. Wie het die eerste politieke party in Nigerië gestig?
Antwoord: Herbert Macauly

2. Wat was die eerste politieke party in Nigerië?
Antwoord: Nigeriese Nasionale Demokratiese party (NNDP)

3. Wie is die huidige president van Nigerië?
Antwoord: Muhammadu Buhari

4. Wie is die huidige vise-president van Nigerië?
Antwoord: Yemi Osibajo

5. Wat stel die arend in die Nigeriese wapen voor?
Antwoord: krag

6. Wat stel die twee perde op die Nigeriese wapen voor?
Antwoord: waardigheid

7. Waarvoor staan ​​die swart skild in die Nigeriese wapen?
Antwoord: Nigeriese vrugbare grond

8. Waarvoor staan ​​die wit kleur in die Nigeriese vlag?
Antwoord: vrede

9. Wat stel die groen kleur in die Nigeriese vlag voor?
Antwoord: Woude en oorvloedige natuurlike rykdom van Nigerië

10. Nigerië is verdeel in hoeveel geopolitieke sones?
Antwoord: Ses (6) geopolitieke sones

11. Wat was die eerste hoofstad in Nigerië?
Antwoord: Calabar

12. Wat is die hoofstad van Nigerië Nou?
Antwoord: Abuja

13. Wie is die huidige Nigeriese adjunk-president van die Senaat?
Antwoord: Senator Ike Ekweremadu

14. Wat is die naam van die Nigeriese senior nasionale span in sokker?
Antwoord: Super Arende

15. Wanneer het Nigeriese goue arende die FIFA-wêreldbeker onder 17 gewen
Antwoord: 1985, 1993, 2007, 2013

16. Wie was die eerste vroulike visekanselier aan die Nigeriese universiteit?
Antwoord: Genade Alele Williams

17. Wie het Nigerië haar naam gegee:
Antwoord: Flora Shaw

18. Wie het die Nigeriese vlag ontwerp?
Antwoord: Michael Taiwo Akinkunmi

19. Wie was die eerste man wat 'n motor in Nigerië gekoop het?
Antwoord: Bob Jensen

20. Wie was die eerste vrou wat 'n motor in Nigerië gekoop het?
Antwoord: Funmilayo Ransome Kuti

21. Wie was die eerste vrou wat 'n motor in Nigerië bestuur het?
Antwoord: Funmilayo Ransome Kuti

22. Wat is die eerste TV-stasie in Nigerië?
Antwoord: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

23. Wanneer is Nigerië gevorm?
Antwoord: 1914

24. Waar is ru-olie die eerste keer in Nigerië ontdek?
Antwoord: Oloibiri Oilfield, geleë in Oloibiri in Ogbia LGA van die staat Bayelsa

25. Wie was die eerste Nigeriër wat 'n edele pryswenner geword het?
Antwoord: Wol Soyinka

26. Wie is die huidige Nigeriese speaker van die Volksraad?
Antwoord: Yakubu Dogara

27. Wat is die voorste universiteit in Nigerië?
Antwoord: Universiteit van Ibadan

28. Wie is die minister van onderwys in Nigerië?
Antwoord: Adamu Adamu

29. Wie is die huidige hoofregter van Nigerië?
Antwoord: Mahmoud Mohammed.

30. Wanneer het Nigerië haar onafhanklike gehad?
Antwoord: 1st Oktober 1960

31. Wanneer Nigerië 'n republiek geword het?
Antwoord: 1st Oktober 1963

32. Wanneer is die eerste militêre staatsgreep in Nigerië uitgevoer?
Antwoord: 1966

33. Hoeveel plaaslike owerhede het ons in Nigerië?
Antwoord: 774

34. Wie is die eerste Nigeriese president?
Antwoord: Dr Nnamdi Azikiwe

35. Wie was die eerste uitvoerende president van Nigerië?
Antwoord: Alhaji Shehu Aliyu Shagari

36. ​​Wie was die Nigeriese eerste premier?
Antwoord: Abubakar Tafawa Balewa

37. Wat is die grootste kontinent ter wêreld?
Antwoord: ASIA met 'n bevolking van 3,641,000,000 XNUMX XNUMX XNUMX, terwyl Australië en Oseanië die kleinste vasteland is

38. Wat is die vyf oseane in die wêreld?

Antwoord: Stille Oseaan, Atlantiese Oseaan, Indiese Oseaan, Suidelike Oseaan, Arktiese Oseaan

39. Wat is die volle betekenis van UNICEF?
Antwoord: Verenigde Nasies se Internasionale Noodfonds vir Kinders

40. Wie is die huidige president van die Senaat in Nigerië?
Antwoord: Senator Bukola Saraki

41. Watter land se vlag word Union Jack genoem?
Antwoord: Groot-Brittanje

42. Wanneer het Nigerië 'n Republiek geword?
Antwoord: 1963

43. Wat is eeufees?
Antwoord: 100 jaar

44. Wat is Nigerië?
Antwoord: Nigerië is amptelik die Federale Republiek van Nigerië, en is 'n federale grondwetlike republiek wat bestaan ​​uit 36 ​​state en sy Federale Hoofstadgebied, Abuja. Nigerië is geleë in Wes-Afrika en deel landgrense met die Republiek Benin in die weste, Tsjad en Kameroen in die ooste en Niger in die noorde.

45. Wie het die algemene verkiesing in Nigerië in 2015 gewen?
Antwoord: Generaal Muhammadu Buhari

1. Wie het die eerste politieke party in Nigerië gestig?

(A) obasanjo

(B) osama

(C) obi

(D) Herbert Macauly

2. Wat was die eerste politieke party in Nigerië?

(A) APC

(B) PDP

(C) NNDP

(D) AD

3. Wie is die huidige president van Nigerië?

(A) Obasanjo

(B) Saraki

(C) Buhari

(D) Jonatan

4. Wie is die huidige vise-president van Nigerië?

(A) Osinbanjo

(B) Atiku

(C) Petrus obi

(D) Namadi sambok

5. Wat doen die arend in die Nigeriese wapen
verteenwoordig?

(A) vrede

(B) Terreur

(C) Landbou

(D) Sterkte

Antwoord: Krag

6. Verteenwoordigende demokrasie is die beste kenmerk deur

(A) vrye verkiesings en behoorlike registers van kiesers

(B) 'n polities opgeleide kieserskorps

(C) heers deur die belangegroep

(D) behoorlike kiesafdelings en 'n werklike keuse van kandidate

7. Terwyl politieke gedeeltelike partye die regering wil vorm, beoog drukgroepe

(A) sosiale onrus veroorsaak

(B) regeringsbesluite te beïnvloed

(C) die beheer van die land se ekonomie

(D) om werkers te laat verenig

8. As die kiesers stem vir verteenwoordigers wat op hul beurt stem, sê ons dit is so

(A) 'n indirekte verkiesing

(B) 'n onregverdige verkiesing

(C) 'n betwiste verkiesing

(D) 'n gewapende elektron

9. 'n Verkiesing wat gevoer word om 'n vakante setel in 'n wetgewer te vul, word 'n genoem

(A) deur verkiesing

(B) algemene verkiesing

(C) referendum

(D) volksraadpleging

10. Watter van hierdie lande bedryf NIE 'n federale grondwet nie

(A) VSA

(B) Nigerië

(C) Kanada

(D) Frankryk

11. Die grootste voordeel van die geheime stemming is dat

(A) dit is vinniger as ander stelsels

(B) niemand kan verhinder word om te stem nie

(C) dit verseker die anonimiteit van elke kieser

(D) verloorders kan 'n ander geheime kieser vra

12. In 'n eenpartystaat

(A) daar is geen vryburgers nie

(B) die kommunistiese party is die enigste wettige party

(C) die regerende party is die enigste wettige party

(D) verkiesings tot wetgewende partye word op die party se konferensies gehou

13. 'n Kabinetstelsel van regering word toegepas in

(A) Brittanje en Kanada

(B) die Sowjetunie

(C) alle Europese lande insluitend Brittanje

(D) die Verenigde State van Amerika

14. 'n Proklamasie deur die staatshoof beëindig 'n sitting van die parlement word genoem

(A) 'n ontbinding

(B) 'n uitstel

(C) 'n prorogasie

(D) 'n devolusie

15. Die grondwet van die federale republiek Nigerië

(A) bevorder eenheid van diversiteit

(B) maak voorsiening vir die oorheersing van die etniese groepe van minderhede

(C) konsentreer regeringsmag op een regeringsvlak

(D) verseker die oorheersing van een politieke party.

16. Die oordrag van gesag aan die plaaslike owerheidsraad staan ​​bekend as

(A) afvaardiging

(B) samesmelting

(C) fragmentasie

(D) afwenteling

17. Die beginsel van anonimiteit van staatsamptenare beteken dat hulle

(A) nie die dienaar van 'n bepaalde regering is nie

(B) opgelei is vir die pligte wat hulle verrig

(C) gekrediteer of geblameer word vir enigiets wat hulle doen

(D) 'n loopbaan hê

18. Die ses geregistreerde politieke partye in Nigerië in 1982 was

(A) UPN, NPN, PPA, PPP, NPP en NAP

(B) UPN, BNP, NAP, PRP, NPP, NPN,

(C) NPN, UPN, NPP, PRP, PPP NNDP,

(D) NPC, GNPP, PRP, UPN, NPP en PPA

19. Watter van die volgende is NIE 'n drukgroep in Nigerië nie

(A) boere

(B) die Nigeriese unie van onderwysers (NUT)

(C) Nigerië mediese assosiaat (NMA)

(D) Akademiese personeel unie van universiteit (ASUU)

20. Die NCNC het in 1947 'n afvaardiging na Londen gestuur om te protesteer teen die

(A) verbrand grondwet

(B) Richards-grondwet

(C) Littleton-grondwet

(D) Macpherson-grondwet

21. 'n Gewilde beginsel van koloniale administrasie in Brits-Wes-Afrika was

(A) vereniging

(B) indirekte reël

(C) paternalisme

(D) assimilasie

22. Die eerste goewerneur-generaal van die koloniale Nigerië was

(A) meneer, Hugh Clifford

(B) meneer James Robertson

(C) lord Lugard

(D) meneer Ralph Moore.

23. Die eerste militêre regering in Nigerië was onder leiding van

(A) Generaal Yakubu Gowon,

(B) Generaal Agunyi Ironsi

(C) Generaal M. Mohammed

(D) Generaal O. Obasanjo.

24. Die eerste algemene verkiesing in Nigerië is gehou

(A) 1933

(B) 1952

(C) 1955

(D) 1959

25. Die hoogste orgaan van die VN O is die

(A) algemene vergadering

(B) sekretaris-generaal

(C) wêreldhof

(D) wêreldbank

ANTWOORDE
1D 2C 3C 4A 5D 6A 7B 8A 9A 10D
11C 12C 13A 14A 15A 16A 17C 18B 19A 20B
21B 22C 23B 24D 25A

Huidige saak

1. Tradisionele heersers is beperk tot seremoniële reëls deur die plaaslike hervormings van

1966

1976

c 1984

d.1987

2. 'n Parlementêre stelsel wat sorg dat lede in die huis is om oor belangrike kwessies te stem

a. Partyleiers

b. Speaker van die Huis

c. Klerk van die Huis

d. Sweep

3. 'n Stelsel waarin geen enkele persoon as die uitvoerende hoof dien nie, staan ​​bekend as

a.Republikeins

b. Revolusionêr

c. Kollegiaal

d. Parlementêr

4. 'n Sosiale stelsel waarin mag verkry word uit beheer oor grond word genoem

a. Oligargie

b. Feodalisme

c. Sosialisme

d. Welsyn

5. “Rule of Law†verwys na situasie waarin

a. Prokureurs is die heersers

b. Wette is oppermagtig

c. Die regbank is onafhanklik

d. Die parlement maak wette

6. 'n Belangrike beginsel van die staatsdiens is

a. Outoritarisme

b. Anonimiteit

c. Nepotisme

d. Partisiteit

7. Watter van hierdie grondwet erken plaaslike regering as die derde vlak van regering

a. Die Grondwet van 1946

b. Die grondwet van 1960

c. Die grondwet van 1963

d. die grondwet van 1979

8. Die app is 'n voorwaarde vir geregtelike onafhanklikheid
salf van regters deur die

a. Staatsdienskommissie

b. Regterlike Dienskommissie

c. Kommissie met lae oorsig

d. Die grondwet van 1979

9. Die minderheidskommissie wat in 1957 in Nigerië aangestel is, beveel dit aan

a. Meer state moet in die federasie geskep word

b. Geen state meer moet geskep word voor onafhanklikheid nie

c. Nigerië moet terugkeer na 'n eenheidstruktuur

d. die wetgewer moet vir die minderheidsgebiede wetgewing gee

e die minderhede moet een staat vorm

10. Die tweede militêre staatsgreep in Nigerië het plaasgevind op

op 15 Januarie 1966

b. 1 Oktober 1966

c. 29 Julie 1966

d. 29 Julie 1975

e. 13 Februarie 1976

11. Een hiervan was voor die uitbreek van die tweede wêreldoorlog

a. Die OAE

b. Die Volkebond

c. Die VN

d. Die Statebond van die Nasies

e. ECOWAS

12. 'n Belangrike voordeel om meer grondwet in 'n federale staat te skep, is om

a. Verbeter die deelname van die mense

b. Stel ambisieuse politici in staat om politieke mag te verkry

c. Laat die state meer mag van die federale regering kry

d. Beperk die oormaat van die federale regering

13. Onder die presidensiële stelsel

a. Die party met die meerderheid setel vorm die Dagbestuur

b. Daar is die beginsel van kollektiewe verantwoordelikheid

c. Die president kan van enige van die partye kom

d. Die state neem opdrag van die federale regering

14. Die publieke opinie is belangrik omdat dit

a. Vertel die regering watter optrede dit moet neem

b. Laat die regering weet wat die mense wil hê

c. Laat die polisie toe om krisisse te bestuur

d. Moedig die minderhede in hulpbronne

e. Waarborg mense vryheid en regte

15. Daar bestaan ​​'n tweekamerwetgewer

a. Waar twee kameras gebruik word om hofverrigtinge te monitor

b. Om die konsentrasie van mag op wetgewende huis te voorkom

c. Om meer politici werk te gee

d. Om te verseker dat regverdige wette aanvaar word

16. Afrikane is vir die eerste keer verkies tot die wetgewende raad in Brits Wes-Afrika in

a. Ghana

b. Sierra Leone

c. Die Gambië

d. Nigerië

17. Een van die funksies van die Ministerie van Buitelandse Sake is die

a. Deportering van onwettige vreemdelinge

b. Uitreiking van paspoorte

c. Verdediging van die landsgrense

d. Bevordering van nasionale belange

18. Die leier van die Northern People-kongres was

a. Yakubu Maitama Sule

b. AbubakarTafawa Balewa

c. Aminu Kano

d. Ahmadu Bello

19. Die idee van demokrasie het begin met die

a. Romeine

b. Pensioene

c. Egiptenare

20. In die Marxistiese teorie word diegene geroep wat leef deur hul arbeid te verkoop

a. Bourgeoisie

b. Proletariate

c. Feodale here

d. Slawe

21. Watter van die volgende is NIE 'n aanvaarbare manier om demokrasie te bewerkstellig nie?

a. Referendum

b. Herroep

c. Inisiatief

d. Onluste

22. Die tak van die regering wat verantwoordelik is vir die implementering van wette is die

a. Bestuurders

b. Wetgewer

c. Polisie

23. In 'n demokrasie is soewereiniteit gesetel

a. Die gemeenskap

b. Openbare amptenare

c. Regters

d. Die staatshoof

e. Die Wetgewer

24. Universele stemreg vir volwassenes beteken alles

a. Volwasse burgers kan stem

b. Burgers stem

c. Gekwalifiseerde burgers kan stem

d. Geletterde burgers kan stem

e. Volwasse mans kan stem

25. 'n Wetsontwerp wat van toepassing is op die hele bevolking en wat ten doel het om die algemene welsyn te bevorder, word genoem

a. 'N Privaat rekening

b. 'N Besluit

c. 'N Wetsontwerp op bewilliging

d. 'N Openbare ooreenkoms

e. 'N Edik

ANTWOORD SLEUTEL
1. B 6.B 11.B 16.A 21D
2. D 7.D 12.A 17. D 22.A
3. D 8.B 13.C 18. D 23.A
4. B 9.A 14.B 19. C 24.C
5. B 10. C 15.B 20. B 25C
REGERING TWEE

Huidige saak 3

(1) 'n Menslike gemeenskap wat gewoonlik saamhang en
homogeen is
(A) nasie (B) verwantskap (C) familie (D) nasie
(2) Watter van die volgende het die vroegste kontak met die Nigeriese samelewing gemaak?
(A) Britse (B) Portugees (C) Frans (D) Duits (3) Onder die Republikeinse grondwet van 1963 het die pres.
ident uitgeoefen?
(A) regterlike mag (B) uitvoerende gesag (C) nominaal
krag (D) gelyktydige magte
(4) Die beginsel van federale karakter was eers e
uitgespreek in die (A) 1989-grondwet (B) 1963 con
stitution (C) 1999 Constitution (D) 1979 konstantheid
(5) Tussen 1960 en 1966 is Nigerië onder die (A) presidensiële stelsel (B) westminster sy regeer
stam (C) konfederale stelsel (D) eenheidstelsel
(6) Een belangrike faktor wat die voorsitter onderskei
ntiaal van die parlementstelsel isbr /> (A) magskeiding (B) geregtelike onafhanklikheid (
C) deurgang van rekeninge (D) partystelsel
(7) 'n Belangrike kenmerk van die beleid van deregulering i
n Nigerië is die tro /> (A) troonbestemming van die meganisme van die markkragte (B) i
toenemende oorheersing van die ekonomie deur die staat (C
) verspreiding van openbare samewerkings (D) fenome
ntal toename in direkte buitelandse beleggings
(Tweekamerwetgewer bestaan: (A) waar kamera
mans word toegelaat om die verrigtinge van die wetgewer (B) te dek om die magskonsentrasie in te voorkom
een legisteratuurhuis (C) om werkvorms te verskaf
erts-politici (D) om te verseker dat regverdige wette aanvaar word
(9) 'n Belangrike saak wat drukgroepe van politieke partye onderskei, is
(A) lidmaatskap (B) die doel (C) die stempat
tern (D) die ideologie.
(10) Gelykheid voor die reg is 'n onderdeel van
(A) skeiding van magte (B) tjeks en gebalanseerde (C
) die oppergesag van die reg (D) grondwetlike reg
(11) 'n Wet wat deur die wetgewer aanvaar is en goedgekeur is
deur die uitvoerende gesag is (A) 'n handeling (b) 'n presidensiële proklamasie (C). 'N Besluit (D) 'n wetgewende bevel
(12) Die beginsels van kontrole en balansering bemagtig
s die regbank om (A) die optrede van o. ongeldig te maak
daar arms (B) die strafregstelsel bestuur
tem (C) die wet ophef (D) die wet toepas
(13) In 'n parlement is die term skaduskabinet
word dikwels gebruik om te verwys na (A) agterbankers in die huis (B). Adjunk-premier en assistent-ministers (C) opstandige lede van die regerende party (
D) portefeulje-aanwysers. Van die party in opposisie.
www.myschoolnewz.com
www.studentgist.com
(14) Die fundamentele aanname waarop die idee o
f die regstaat gebaseer is
(A). Oorheersing by die grondwet (B) rasionaliteit
van mens (C) kwaliteit van mens (D) liefde
vir sosiale geregtigheid.
(15) Vereniging waarvan die grootste belang is om te beïnvloed
openbare beleide te hanteer sonder om te probeer vasvang
tate mag is (A) gemeenskaplike groep (b) vakbond
(c) politieke paties (D) drukgroep
(16) Multilaterisme in die buitelandse beleid van Nigerië
ls (A) Afrika is die middelpunt van Nigerië fo
regeringsbeleid (B) Nie-belynde houding in internatio
strewe na permanente lidmaatskap (C)
D) lidmaatskap van die internasionale organisasie.
(17) Die stel beleide op grond waarvan ko
onbeproefde interaksie met mekaar heet (A) di
oorheersing (B) buitelandse beleid (C) Nasionale beleid (D)
internasionale betrekkinge
(1 Na die nederlaag van Duitsland in die wêreldoorlog 1, h
eertydse kolonies is onder die leiding bestuur
gue. Van nasie aangesien (A) grondgebied beset (B) vertroue t
foutiewe. (C) kroonkolonies (D) protektorate
(19) Die krisis in Nigerië - kameroen oor Bakassi pe
eiland plaasgevind het, het die interpretasie van th
e verdrag van 1913 en die
(A) besluit van OAE (B) Maroua akkoord (C) besluit
van die ekowas (D) besluit van die internasionale
hofregter
(20) Die eerste Nigeriese leier wat voorsitter geword het o
organisasie van Afrikaanse eenheid was: (A) Tafawa balew
a (B) murtala muhammed (c) yakuba gowon. (D) aguiy
ek ironsi
1D 2B 3C 4D 5B 6A 7A 8D 9B 10C 11A 12A 13D 14C 15D
16D 17B 18B 19B 20C

HUIDIGE SAKE

AKTUELE SAKE
1. Die militêre staatsgreep van 25 Julie 1975 wat generaal Yakubu Gowon aan die bewind gebring het
plaasgevind het toe hy watter belangrike gebeurtenis bygewoon het?
a. OAU-beraad in Kampala
b. VN se Algemene Vergadering in New York
c. Vergadering van staatshoofde van ECOWAS in Monrovia
d. Die Olimpiese Spele
2. Watter van die volgende politieke partye het nie aan die 1979-generaal deelgeneem nie?
Verkiesings in Nigerië?
a. Eenheidsparty van Nigerië
b. Nasionale Party van Nigerië
c. Sosiaal-Demokratiese Party
3. Alhaji Shehu Shagari is ingesweer as president van die Federale Republiek Nigerië in
1979 bybr /> a. Regter Fatai Williams
b. Regter Adetokunbo Ademola
c. Regter Salihu Modibbo Alfa Belgore
d. Regter Isa Mohammed
4. Die Britte het Nigerië oorgeneem deur
a. Onderhandeling (b) Bedinging
c. Oorlog (d) Die See

  1. Watter van die volgende howe was die hoogste regterlike orgaan vir Nigerië tot en met
    1963?
    a. Hooggeregshof
    b. Federale appèlhof
    c. Appèlhof
    d. Die geheime raad
    6. Wat was die hoofdoel van die Sir Henry Willinks-kommissie van ondersoek?
    a. Om die onafhanklikheid van Nigerië goed te keur
    b. Om die vrese van minderhede in Nigerië te besweer
    c. Om Noord- en Suid-Nigerië saam te voeg.
    d. Om Lagos 'n Britse kolonie te maak
    7. In hoeveel plaaslike regeringsgebiede word Nigerië amptelik omlyn?
    a. 654 (b) 650 (c) 820 (d) 774
    8. Wette wat deur die Staatsregering gemaak word, staan ​​bekend as
    a. Edikte (b) Bye-wet (c) Handelinge
    (d) Verminder
    9. Die honderdjarige herdenking van die samesmelting van Noord- en Suid-Nigerië
    sal gevier word in
    a. 2060 (b) 2063 (c) 2014 (d) 2007
    10. Watter van hierdie mans het indirekte heerskappy in Nigerië ingestel?
    a. Mungo Park
    b. Dr Nnamdi Azikiwe
    c. Here Lugard
    d. Sir James Robertson
    11. Politiek is 'n daad vir
    a. Man om homself te regeer
    b. Man om regering te skep
    c. State om sy lot te beheer
    d. Die mens om ander te bepaal
    12. 'n Belangrike saak wat drukgroepe van politieke partye onderskei, is
    a. Lidmaatskap (b) objektiewe (c) stempatrone (d) ideologie
    13. 'n Nasie bestaan ​​uit mense met
    a. Algemene geskiedenis
    b. Gemeenskaplike afkoms
    c. 'N Gedeelde stel waardes
    d. A, B en C hierbo
    14. 'n Totalitêre staat is gebaseer op
    a. Veelpartystelsel
    b. Algehele beskerming van burgerregte
    c. Die totaliteit van die staatsprosesse
    d. Dwang as instrument van die regering
    15. 'n Politieke begrip wat die oortuigings, houdings en waardes van 'n samelewing definieer, word genoem
    a. Politieke sosialisering
    b. Politieke kultuur c. Politieke transformasie
    d. Referendum
    16. Die agent van politieke sosialisering word oor die algemeen as die belangrikste beskou
    Gesin (b) Portuurgroep (c) skool d. Kerke en moskees
    17. 'n Politieke ideologie wat 'n stelsel van samelewingsorganisasie waarin die staat
    die heersende hoogtes van die ekonomie te beheer, word (a) totalitarisme genoem
    (b) kommunalisme (c) sosialisme (d) kommunisme
    18. In watter van die volgende lande word regeringsmagte die beste saamgesmelt?
    a. Nigerië
    b. Verenigde State van Amerika
    c. Frankryk
    d. Kanada
    19. Die voordele van skeiding van magte sluit die volgende in, behalwe
    20. Watter van die volgende beskryf die Franse koloniale beleid in Afrika die beste? (a) beleid van
    vereniging (b) beleid van casus belli (c) beleid van vyandigheid (d) beleidassimilasie
    21. Van die kiesers word gewoonlik verstaan: (a) verkose lede van die
    nasionale vergadering (b) verkose lede van die staatshuise (c)
    kandidate wat verkiesings kan betwis (d) die burgers wat gekwalifiseer is om by te stem
    verkiesings
    22. In 'n parlementêre regeringstelsel is die funksie van die staatshoof en die
    regeringshoof is gevestig in (a) die binnekabinet (b) 'n individu (c)
    twee verskillende individue (d) die ministeriële raad
    23. In 'n moderne demokrasie is die uiteindelike bron van soewereiniteit die (a) wetgewer
    en uitvoerende (b) regbank (c) regerende politieke party (d) mense

ANTWOORD
1A 2C 3B 4D 5D 6B 7D 8A 9C 10C 11A 12B 13D 14D 15C 16B 17A 18C 19B 20A 21D 22D 23C 24D

 

Die wapen van Nigerië het 'n swart skild met twee wit strepe wat bymekaar uitkom, soos die letter 'Y'.

Hierdie 'Y'-simbool is die twee belangrikste riviere wat deur Nigerië vloei:
die twee gewilde riviere wat bekend staan ​​as:
Rivier Niger en River Benue.

Die swart skild verteenwoordig Nigerië se goeie aarde.
Terwyl die twee perde aan weerskante van die wapen waardigheid voorstel.

Die arend verteenwoordig Strenght, terwyl die groen en wit bande aan die bokant van die skild die ryk landbougrond van die land voorstel.

Terwyl die geel blom aan die onderkant van die wapen is Costus spectabilis, wat die nasionale blom van Nigerië is.

Die vlag van Nigerië is in 1959 ontwerp en vir die eerste keer amptelik op 1 Oktober 1960 gehys. (Wat die Nasionale Onafhanklike Dag van Nigerië is)

Die groen bande verteenwoordig die woude en die oorvloedige natuurlike rykdom van Nigerië, terwyl die White band vir vrede staan.
Wat u egter moet weet, is dat die vlagontwerper 'n student van IBADAN, Micheal Taiwo Akinkunmi, was.

DIE GESKIEDENIS EN VERLEDE LEIERS IN NIGERIA.

Nigerië is 'n land met die hoogste bevolking in Afrika.
Dit word bewys deur die bevolkingsensus van 21 tot 25 Maart 2006.

Die bevolking van Nigerië word geskat op ongeveer 140,000,000 mense (honderd en veertig miljoen)

Nigerië, wat amptelik bekend staan ​​as die Federale Republiek van Nigerië, staan ​​as 'n kosganger,
Benin Republiek in die weste,
Kameroen in die ooste,
Golf van Guinea in die suide,
Niger in die noorde.

Tans bestaan ​​Nigerië uit 36 ​​STATE en die Federal Capital Territory (FCT).
Met 109 senatoriese distrikte,
360 federale kiesafdelings,
990 staatsdistrikte,
774 plaaslike regerings,
8810 wyke.

Dit is die name van voormalige koloniale meesters in Nigerië.
Hulle is,
Sir Frederick Lord Lugard,
wat van 1900 tot 1919 regeer het.

Sir Hugh Clifford,
Wie regeer van 1919 tot 1925.

Sir Creamer Thompson,
wat van 1925 tot 1931 regeer het.

Sir Donald Kameroen,
wat van 1931 tot 1935 regeer het.

Sir Bernard Bourdilion.
wat van 1935 tot 1943 regeer het.

Sir Anthony Richard.
Wie regeer van 1943 tot 1948.

Sir John McPherson.
Wie regeer van 1948 tot 1958.

Sir James Robertson.
Wie regeer van 1958 tot 1960.

Die eerste inheemse goewerneur-generaal in Nigerië en ook die eerste seremoniële president is:
Dr Nnamdi Azikwe.

Die eerste premier in Nigerië is:
Alhaji Abubakar Tafawa Balewa.

Die eerste militêre staatshoof in Nigerië is:
Generaal Aguiyi Ironsi.

Die eerste uitvoerende president van Nigerië is:
Alhaji Shehu Shagari.

Die eerste militêre president in Nigerië is:
Generaal Ibrahim Babangida.

50 Vrae en antwoorde oor Nigerië.

# 1. Noem die nuwe dienshoofde in Nigerië

Antwoord: Generaal Abayomi Gabriel Olonishakin - hoof van die verdedigingspersoneel;

Lt-generaal TY Buratai - hoof van die leërstaf;

Vise-admiraal Ibok-Ete Ekwe Ibas- hoof van die vlootstaf;

Lugmaarskalk Sadique Abubakar - hoof van lugpersoneel

# 2. Wie is die huidige INEC-voorsitter?

Antwoord: Mahmud Yakubu

# 3. Wie is die huidige NAFDAC-direkteur-generaal?

Antwoord: Paul Orhii

# 4. Wie is die huidige inspekteur-generaal van die polisie?

Antwoord: IGP Solomon Arase

# 5. Huidige voorsitter van die Afrika-unie

Antwoord: Robert Mugabe

# 6. Wie is die sekretaris-generaal van die verenigde nasies

Antwoord: Ban Ki-Moon

# 7. Wie is die huidige minister van onderwys?

Antwoord: Anthony Onwuka

# 8. Noem vyf riviere in Nigerië wat hul name met 'n staat deel.

Antwoord: Riviere- Benue, Niger, Osun, Kaduna, Ogun, Sokoto, Cross River, Imo

# 9. Wat was die eerste politieke party in Nigerië?

Antwoord: Nigeriese Nasionale Demokratiese party (NNDP)

# 10. Wie is die huidige president van Nigerië?
Antwoord: Muhammadu Buhari

# 11. Wie is die huidige vise-president van Nigerië?
Antwoord: Yemi Osibajo

# 12. Wat stel die arend in die Nigeriese wapen voor?
Antwoord: krag

 # 13. Noem 5 voormalige senaatspresidente van Nigerië.

Antwoord: Dr Nnamdi Azikiwe, Evan Enwerem, Chuba Okadigbo, Anyim Pius Anyim, Adolphus Wabara, Ken Nnamani, David Mark
# 14. Wat stel die twee perde op die Nigeriese wapen voor?
Antwoord: waardigheid

# 14. Waarvoor staan ​​die swart skild in die Nigeriese wapen?
Antwoord: Nigeriese vrugbare grond

# 16. Waarvoor staan ​​die wit kleur in die Nigeriese vlag?
Antwoord: vrede

# 17. Wat stel die groen kleur in die Nigeriese vlag voor?
Antwoord: Woude en oorvloedige natuurlike rykdom van Nigerië

# 18. Wie is die huidige minister van finansies?

Antwoord: Kemi Adeosun

# 19. Wie is die huidige minister van verdediging?

Antwoord: Monsur Dan-Ali

# 20. Nigerië is verdeel in hoeveel geopolitieke sones?

Antwoord: Ses (6) geopolitieke sones

# 21. Wat was die eerste hoofstad in Nigerië?
Antwoord: Calabar

# 22. Wie is die huidige minister van FCT?
Antwoord: Muhammadu Bello

# 23. Wie is die huidige Nigeriese adjunk-president van die Senaat?
Antwoord: Senator Ike Ekweremadu

# 24. Wanneer het Nigeriese goue arende die FIFA-wêreldbeker onder 17 gewen
Antwoord: 1985, 1993, 2007, 2013, 2015

# 25. Wie het Nigerië haar naam gegee:
Antwoord: Flora Shaw

# 26. Wie het die Nigeriese vlag ontwerp?
Antwoord: Michael Taiwo Akinkunmi
# 27. Watter land het die laaste wêreldbeker gewen?

Antwoord: Duitsland
# 28. Wie was die eerste man wat 'n motor in Nigerië gekoop het?
Antwoord: Bob Jensen

# 29. Wie was die eerste vrou wat 'n motor in Nigerië bestuur het?
Antwoord: Funmilayo Ransome Kuti

# 30. Wat is die eerste TV-stasie in Nigerië?
Antwoord: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

# 31. Wie is die huidige CBN-goewerneur?
Antwoord: Godwin Emefiele 

# 32. Waar is ru-olie die eerste keer in Nigerië ontdek?
Antwoord: Oloibiri Oilfield, geleë in Oloibiri in Ogbia LGA van die staat Bayelsa

# 33. Wie was die eerste Nigeriër wat 'n edele pryswenner geword het?
Antwoord: Wol Soyinka

# 34. Wie is die huidige Nigeriese speaker van die Volksraad?
Antwoord: Yakubu Dogara

# 35. Wie is die minister vir petroleumbronne in Nigerië?
Antwoord: President Muhammudu Buhari 

# 36. Wie is die huidige hoofregter van Nigerië?
Antwoord: Mahmoud Mohammed.

# 37. Wanneer is die Nigeriese Naira bekendgestel?
Antwoord: 1st Januarie 1973

# 38. Wanneer is die eerste militêre staatsgreep in Nigerië uitgevoer?
Antwoord: 1966

# 39. Hoeveel plaaslike regerings het ons in Nigerië?
Antwoord: 774

# 40. Wie is die eerste Nigeriese president?
Antwoord: Dr Nnamdi Azikiwe

# 41. Wie was die eerste uitvoerende president van Nigerië?
Antwoord: Alhaji Shehu Aliyu Shagari

# 42. Wie was die Nigeriese eerste premier?
Antwoord: Abubakar Tafawa Balewa

# 43. Wat is die grootste kontinent ter wêreld?
Antwoord: ASIA met 'n bevolking van 3,641,000,000 XNUMX XNUMX XNUMX, terwyl Australië en Oseanië die kleinste vasteland is

# 44. Wat is die vyf oseane in die wêreld?

Antwoord: Stille Oseaan, Atlantiese Oseaan, Indiese Oseaan, Suidelike Oseaan, Arktiese Oseaan
# 45. Wat is die volle betekenis van UNICEF?
Antwoord: Verenigde Nasies se Internasionale Noodfonds vir Kinders
# 46. Wanneer is die valuta-note bekendgestel?

Antwoord: 100 naira: 1999, 200 naira in 2000, 500 naira in 2001 en 1000 naira op 12 Oktober 2005.

# 47. Hoeveel ministers het ons in Nigerië?

Antwoord: 38

# 48. Wie is die huidige Senaatspresident in Nigerië?
Antwoord: Senator Bukola Saraki

# 49. Watter land se vlag word Union Jack genoem?
Antwoord: Groot-Brittanje

# 50. Met watter lande deel Nigerië grense?
Antwoord: Nigerië is geleë in Wes-Afrika en deel landgrense met die Republiek Benin in die weste, Tsjad en Kameroen in die ooste en Niger in die noorde

Wat is u mening hieroor? Ons glo dat hierdie artikel nuttig was, so ja, huiwer nie om hierdie inligting met u vriende op Facebook, Twitter, WhatsApp en Google plus te deel nie.

CSN-span

Tags: , , , , , , , , , ,

Kommentaar gesluit.