Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Високо финансирани стипендии 2021 година за портал на меѓународни студенти

поднесена во Ажурирање на стипендиите by на јуни 17, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Високо финансирани стипендии: Како меѓународен студент има многу стипендии од кои можете да добиете. Сепак, сè што треба да направите е да ги исполните барањата и да аплицирате. Во оваа статија ќе добиете информации за некои од овие статии. Исто така, ќе прочитате за тоа како и каде да пристапите до нив. Така, бидете смирени и прочитајте.

Високо финансирани стипендии 2020 година за портал на меѓународни студенти

Некои високо финансирани стипендии за меѓународни студенти во 2021 година

Подолу се дадени некои високо финансирани стипендии за меѓународни студенти:

1. Докторски пласмани и грантови за мобилност за супервизор Кина-Велика Британија

Ова е една од високо финансираните стипендии за странски студенти. И тоа го доставуваат британскиот совет и кинескиот совет за стипендии. Исто така, тоа е во име на Одделот за бизнис, енергија и индустриска стратегија на Велика Британија и на Кина Министерство за Образование.

Сепак, апликантите во Велика Британија треба да забележат. Кина стипендија Советот потврди дека е задолжително да се достави пополнетата евиденција за физички преглед за странец за апликацијата. Исто така, ова оди со КСЦ.

Понатаму, се подразбира дека понекогаш е потребно многу време да се завршат овие детали во Велика Британија. Исто така, особено, при добивање на Х-зраци и ЕКГ. Како такво, ако не е можно ова да се заврши пред истекот на рокот за пријавување, забележете. Поставете известување наместо за апликацијата.

 • Наградата Големина: Посетете ја врската за апликација за повеќе детали.
 • Потребно: Апликантот мора да биде државјани на Велика Британија и Кина. Исто така, во моментов мора да бидат запишани како докторанти. И ова мора да биде во акредитирани високообразовни институции или истражувачки институции во Велика Британија или Кина, соодветно. Покрај тоа, мора да поседува или пасош од Велика Британија или пасош од земји кои имаат дипломатски односи со Кина.
 • рок: Посетете ја врската за апликација за повеќе детали.
 • Достапна награда: Посетете ја врската за апликација за повеќе детали.
 • Апликација: КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

2. Меѓународни награди за разликување

Повторно ова е едно од високо финансирани стипендии за странски студенти. И тоа дава меѓународни студенти можноста да ги истражат сите нивни опции за студирање на едно место.

Исто така, го овластува светот да избере образование. Сепак, за повеќе детали, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: 12,000 EUR.
 • Потребно: Апликантот мора да планира да студира додипломски или постдипломски студии со полно работно време во странство. Исто така, мора да планирате да се запишете во есенскиот семестар во 2020 година на акредитиран универзитет. Понатаму, мора да бидат наполнети 18 години на денот на крајниот рок за аплицирање.
 • рок: 31 May 2021.
 • Достапна награда: Посетете ја врската за апликација за повеќе детали.
 • Апликација: КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

3. Награди за меѓународна дистинкција за стипендија на студии

Стипендијата „Студипорталс“ е поделена на 5 меѓународни награди за разликување. И овие награди се нудат на 5 идни меѓународни студенти.

Некои високо финансирани стипендии за меѓународни студенти во 2020 година

Сепак, студентите мора да го докажат својот потенцијал за трансформација на светот во подобро место. Исто така, овие награди имаат вкупна вредност од 12,000 евра, а големата награда е 6,000 евра.

Понатаму, ова е една од високо финансираните стипендии за меѓународни студенти. Сепак, за повеќе детали, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: 12,000 6,000 евра. Сепак, големата награда е XNUMX ЕУР.
 • Потребно: Мора да планирате да студирате програма за додипломски или постдипломски студии со полно работно време во странство. Исто така, мора да планирате да се запишете во есенскиот семестар од 2021 година, на акредитиран универзитет. И, мора да имате 18 години или повеќе на денот на крајниот рок за аплицирање.
 • рок: 30 2021 јуни.
 • Достапна награда: Посетете ја врската за апликација за повеќе детали.
 • Апликација: КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

4. Стипендии за земјоделска федерација Ламбтон

Ова е исто така една од високо финансираните стипендии за странски студенти. И тоа е обезбедено од Ламбтонската федерација за земјоделство (ЗНД).

LFA е непрофитна организација во округот Ламбтон. И, тоа им помага на земјоделците и на прашањата поврзани со нивното работење на фармите. Оваа стипендија ќе биде презентирана на регионалниот состанок на ЛФА во август.

Сепак, важно е да ги потврдите датумот и деталите на страницата за настани. Исто така, успешната апликација се очекува да присуствува на презентацијата.

 • Наградата Големина: Износот на наградата варира.
 • Потребно: Ве молиме, осигурете се дека вашата ситуација се однесува на стипендијата за која се аплицира. Ова е со цел да се разгледа за конкуренција (т.е. програма или колеџ, итн.). Исто така, ќе треба да направите белешка за бројот на регистрација на бизнис на фарма на вашиот родител / старател / баба и дедо.
 • рок: 15 јули 2021.
 • Достапна награда: LFA ќе понуди 10 стипендии за 2021 година.
 • Апликација: КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

5. Стипендија за МБА

на МБА стипендија е отворена за студенти од сите земји. И опфаќа целосна школарина од 495.000 шведски круни + ДДВ за Извршната МБА програма на Економската школа во Стокхолм.

Исто така, оваа стипендија ќе се додели за пролетниот мандат од 2021 година. И таа е отворена и за магистерски и за дипломски студии.

 • Наградата Големина: Целосна школарина од 495.000 шведски круни + ДДВ (50,000 XNUMX УСД).
 • Потребно: За да бидете подобни за програмата, забележете. Апликантот треба да има најмалку тригодишна академска диплома. И најмалку пет години релевантно работно искуство. Исто така, одличните вештини на англиски јазик се исто така предуслов.
 • рок: 22 2021 јуни.
 • Достапна награда: Посетете ја врската за апликација за повеќе детали.
 • Апликација: КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Како меѓународен студент, забележете. Вашите соништа за студирање во странство се пред да ги грабнете. Како такво, сè што треба да направите е да го направите тој потег.

Сепак, пред да аплицирате за нешто од горенаведеното стипендии, бидете сигурни дека ги исполнувате условите. Покрај тоа, вие сте целосно на слобода да го споделите овој пост. Така, слободно споделете. Исто така, можете да споделувате со вашите пријатели и семејство. Дополнително, можете да споделувате на вашите платформи за социјални медиуми.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: