Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Стипендии засновани на SAT Scores 2021/2022 Ажурирање на порталот за апликации

поднесена во Ажурирање на стипендиите by на јуни 17, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Стипендии засновани на оценката SAT: Како студент што бара стипендија, ве молиме, слушајте. Постојат стипендии што можете да ги добиете врз основа на вашиот резултат САТ. Со цел зборови, овие стипендии бараат да имате одредена оценка SAT.

Стипендии засновани на SAT Scores 2020/2021 Ажурирање на порталот за апликации

Така, треба да се задржи тоа SAT резултат висок и одличен. Ако сакате да слушнете повеќе, тогаш прочитајте.

Во оваа статија ќе прочитате за некои SAT резултати и стипендии поврзани со нив. Сепак, релевантно е да се знае што значи SAT резултат. Ова ќе помогне додека разгледувате некои стипендии поврзани со него.

Значење на резултатот од SAT

Со цел да се разбере што а  САТ резултат е, треба да се знае што е САТ. Како такво, забележете дека, SAT е стандардизиран тест кој се користи широко за прием на факултет во САД, иако првично се нарекуваше тест за академска положба, тој подоцна беше наречен тест за проценка на студијата.

Подоцна, тој беше наречен САТ I: Тест за расудување. Исто така, тестот за расудување SAT, потоа едноставно SAT. Сепак, бидејќи беше дебитирано од Колеџ Одбор во 1926 година, неговото име и резултатот се менуваа неколку пати.

Исто така, забележете дека SAT резултатот е резултат поврзан со овој тест. Со други зборови, резултатот што го има еден на овој тест. Исто така, забележете дека опсегот на резултати САТ е 400-1600. И ова е за вашиот вкупен резултат и 200-800 за секој од вашите резултати два дела.

Најдобри стипендии од некои резултати од САТ за 2021/2022 година

1. SAT Резултати од 400 до 1,000

Стипендија за четиригодишно средно училиште на Армијата РОТЦ

Важно е да се напомене дека оваа стипендија е наменета за средно училиште студенти. Исто така, тоа е за оние кои планираат да присуствуваат на четиригодишна колеџ програма.

За да дознаете повеќе за ова стипендија, Забелешка. Вие контактирате со вашиот академски советник за средно училиште или одделот за воени науки во кампусот. Исто така, за повеќе информации или за аплицирање, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: Посетете ја врската за апликација подолу.
 • Потребно: Апликантот мора да биде на возраст од 17 до 26 години. Исто така, мора да има минимум 2.5 Успех. Покрај тоа, мора да има завршено средно училиште или еквивалентно. И мора да постигне минимум 1000 на SAT / 19 на ACT и да ги исполни физичките стандарди.
 • рок: Февруари 04, 2021.
 • Достапни награди: Посетете ја врската за апликација подолу.
 • Апликација: КЛИКНЕТЕ ТУКА.

Актуарска стипендија за разновидност

Ова е една од стипендиите засновани на резултатот од САТ. И оваа стипендија ја промовира различноста. Исто така, тоа е во рамките на професијата. И, тоа е преку годишен програма за стипендии. Понатаму, тоа е за студенти од црна / афроамериканка, шпанска, домородна северна америка и островјанец од Пацифик.

Сепак, забележете. Апликантот мора да има најмалку еден роден родител кој е член на една од следниве малцински групи:

 • Црно / афроамериканец.
 • Шпанска.
 • Исто така, домороден Северна Америка.
 • Дополнително, островот Пацифик.

Сепак, за повеќе информации или за аплицирање, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: $ 4,000.
 • Потребно: Апликантот мора да има намера да продолжи со кариера во актуарска професија. Исто така, мора да биде редовен студент на додипломски студии на акредитирана образовна институција во САД. И мора да има минимален Успех од 3.0 (на скала 4.0). Исто така, мора да има минимален резултат на математика АКТ од 28 или САТ математички резултат од 600.
 • рок: Мај 02, 2021.
 • Достапни награди: Посетете ја врската за апликација подолу.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА.

2. SAT Резултати од 1,001 до 1,200

Стипендија за влез на студенти во CITe

Стипендии засновани на SAT Scores 2020/2021 Ажурирање на порталот за апликации

Стипендијата за влез на студенти CITe е воспоставена за да регрутира извонредни студенти во програмата за информациски системи на колеџот. Исто така, тоа е една од стипендиите засновани на резултатот од САТ.

Понатаму, ве молиме, забележете. Примателите на стипендија ќе бидат избрани од страна на Комитетот за стипендии CITe. И тоа ќе биде врз основа на академски заслуги.

Сепак, за повеќе информации или за аплицирање, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: $ 2,000.
 • Потребно: Апликантот мора да биде почетен бруцош. Исто така, мора да има средно училиште Успех од најмалку 3.0. И резултат на АКТ од најмалку 22 или резултат на САТ од најмалку 1010. Исто така, мора да биде специјализиран за информациони системи.
 • рок: Јануари 14, 2021.
 • Достапни награди: Посетете ја врската за апликација подолу.
 • Апликација: КЛИКНЕТЕ ТУКА.

Награда Boise State WUE

Исто така, ова е една од стипендиите засновани на резултатот од САТ. Но, да се разгледа за наградата WUE, забелешка. Мора да сте државјанин на САД или постојан жител.

Дополнително, мора да имате постојан престој во една од следниве држави учеснички / територии на САД:

 • Алјаска.
 • Исто така, Аризона.
 • Дополнително, Калифорнија или Колорадо.
 • Понатаму, Хаваи.
 • Монтана, Невада или Ново Мексико.

Покрај тоа, мора да имате 3.2 Успех од средно училиште. И мора да одржува 2.5 за обновување. Сепак, за повеќе информации или за аплицирање, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: $ 51,544.
 • Потребно: Апликантот мора да биде државјанин на САД или постојан жител. Покрај тоа, мора да има 3.2 Успех од средно училиште и да одржува 2.5 за обновување.
 • рок: Варира.
 • Достапни награди: Посетете ја врската за апликација подолу.
 • Апликација: КЛИКНЕТЕ ТУКА.

3. SAT Резултати од 1,240 до 1,400

Стипендија на Фондацијата Engebretson

Повторно, ова е едно од Стипендии засновани на SAT Score. Исто така, забележете дека стипендијата за фондација „Енгебрецон“ се доделува на еден студент секоја година.

Сепак, ученикот мора да биде средношколец. И мора да демонстрира не само финансиска потреба, туку и импресивни академски перформанси и лидерска способност.

Покрај тоа, забележете ве молам. Годишниот добитник на награда добива 5,000 УСД по семестар на колеџ. Исто така, победниците може повторно да аплицираат за наградата секоја година. Но, апликантот мора да има АКТ од 28 или САТ од 1240 година. Сепак, за повеќе информации или за аплицирање, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: $ 10,000.
 • Потребно: Апликантот мора да биде средношколец. И мора да покажат не само финансиска потреба, туку и импресивни академски перформанси и лидерска способност. Покрај тоа, мора да има АКТ од 28 или САТ од 1240. Исто така, мора да има 3.75 Успех или над и / или топ 5% од дипломираната класа.
 • рок: Март 01, 2021.
 • Достапни награди: Посетете ја врската за апликација подолу.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА.

4. SAT Резултати од 1,401 до 1,600

Стипендија за почести за христијанскиот универзитет во Колорадо

Важно е да забележите дека CCU доделува стипендии на нови бруцоши. Сепак, тоа е за оние кои исполнуваат специфични академски услови. И се загарантирани до осум семестри.

Ова е сè додека студентот одржува задоволителен академски напредок (SAP). Исто така, и постојано е запишан на колеџот за додипломски студии на CCU.

Исто така, ова е една од стипендиите на SAT Score. Сепак, за повеќе информации или за аплицирање, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: $ 7,000.
 • Потребно: Апликантот мора да има минимум 3.0 Успех. Исто така, мора да има минимален резултат на композитен ACT од 21 или SAT II резултат од 1450. Покрај тоа, мора да се чува кумулативен 3.0 Успех на CCU. И исполнете ги сите услови за подобност за студентска помош
 • рок: Варира.
 • Достапни награди: Посетете ја врската за апликација подолу.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА.

Стипендии засновани на SAT Scores 2020/2021 Ажурирање на порталот за апликации

Од горенаведеното, забележете. Вашата шанса да ги добиете горенаведените стипендии зависи од резултатот на SAT. Така, со добра и висока оценка SAT, имате шанса да бидете земени предвид за горенаведените стипендии.

Сепак, проверете дали ги исполнувате условите пред да аплицирате. Исто така, можете да го споделите овој напис. Така, слободно споделете го овој напис. можете да ги споделите со пријателите и членовите на семејството. Со среќа.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: