Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Стипендии за Комонвелт за нигериски студенти 2021 Портал за апликации

поднесена во Ажурирање на стипендиите by на јуни 20, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Стипендии за Комонвелт за нигериски студенти: Како студент на земја од Комонвелтот, постојат можности за стипендија од кои можете да имате корист.

Стипендии за Комонвелт за нигериски студенти 2020 Портал за апликации

Така, како нигериски студент (а Заедницата нација), може да имате корист од ова стипендии исто така Сепак, иако постојат барања, овој напис ви дава витални информации за тоа како да аплицирате за некои од нив.

Неверојатна стипендија за Комонвелт за нигериски студенти

Следниве се некои од Комонвелт стипендии за нигериски студенти:

1. Шема за заеднички стипендии на Универзитетот во Ексетер

Универзитетот во Ексетер официјално ја објави понудата за стипендии. И ова е во партнерство со Министерството за меѓународен развој на Велика Британија (DFID).

Исто така, тоа е во партнерство со Комисијата за стипендии на Комонвелтот во Велика Британија (CSC). и тоа е за студентите од развој Заедницата земји.

Дополнително, ова е една од стипендиите на Комонвелтот за нигериски студенти. Понатаму, таа е насочена кон оние кои инаку не би биле во можност да студираат мастер програма во Обединетото Кралство.

Насочено ниво / поле на студии

Универзитетот во Ексетер стипендии ќе додели вкупно пет награди. И тие се на студенти кои извршуваат магистерска диплома во кој било / еден од следниве курсеви:

 • Закон за LLM.
 • Исто така, мајстор за јавна администрација (МПА).
 • Понатаму, магистер по безбедност на храна и одржливо земјоделство.
 • Исто така, м-р театарска пракса.
 • Дополнително, магистер по животна средина и човечко здравје.
 • Плус оние што прават магистер по меѓународно управување со туризам.

Важни информации за Комонвелтска стипендија за нигериски студенти

 • рок:Е бидат соопштени
 • Вредност на стипендија: Опфаќа 100% од школарините. Исто така, навлаки за враќање на авионскиот билет во Велика Британија. И награда за одржување и дополнителни надоместоци.
 • Подобност: Апликантот мора да биде меѓународен студент од Заедницата земји. Исто така, не смее да студирал или работел една (академска) година или повеќе во развиена земја. И мора да покаже финансиски ограничувања.
 • Да се ​​применуваат: КЛИКНИ ТУКА

2. Шема за заеднички стипендии на Комонвелтот на Универзитетот Шефилд Халам

Исто така, ова е еден од Стипендии на Комонвелтот за студенти од Нигерија. На квалификуваните апликанти ќе им биде одобрено внимание за оваа програма.

Понатаму, оваа стипендија ќе им биде доделена на добро квалификувани студенти. Сепак, студентите мора да покажат академски, лични или професионални достигнувања

Исто така, на успешните апликанти ќе им биде доделен сертификат за обележување на нивните достигнувања по запишувањето на нивниот курс.

Насочено ниво / поле на студии

Оваа стипендија е достапна за извршување Програма на мајстор. Сепак, следниве се некои од полињата и програмите што ги покрива оваа стипендија:

 • Областа на меѓународно угостителство и управување со туризам.
 • Исто така, управување со логистика и снабдувачки синџири.
 • Напредно машинско инженерство.

Понатаму, урбанистичко планирање, исхрана со управување со јавно здравје. Плус, дополнително, здравствено образование, дизајн (производ) и управување со животната средина.

 • рок:Е бидат соопштени
 • Вредност на стипендија: Има вредност што ги покрива школарините. Исто така, ги покрива трошоците за живот и патување за времетраење на курсот со полно работно време што се предава на мајстори.
 • Подобност: Апликантот мора да бидат државјани на земја во развој на Комонвелтот. И не смее да живее или студира во развиена земја. Исто така, мора да има прв степен или на прво или на горно ниво од втора класа
 • Да се ​​применуваат: КЛИКНИ ТУКА

3. Стипендии за учење на далечина на Комонвелт за развој на земјите од Комонвелтот

Стипендии за учење на далечина од Комонвелт за развој на земјите од Комонвелтот

Стипендиите за учење на далечина од Комонвелт се наменети за кандидати од најмалку развиени и земји со низок среден приход на Комонвелтот. И тоа е едно од Стипендии на Комонвелтот за студенти од Нигерија. Исто така, тоа е за скратено работно време магистерски студии со учење на далечина на избрани курсеви понудени од универзитети во Велика Британија.

Покрај тоа, таа е насочена кон државјани на земјите во развој на Комонвелтот, како што се:

 • Бангладеш, Камерун и Есватини.
 • Исто така, Гамбија, Гана, Гвајана и Индија.
 • Понатаму, Кенија, Кирибати, Лесото и Малави.
 • Дополнително, Мозамбик, Нигерија, Пакистан и Папуа Нова Гвинеја.
 • Плус, Руанда, Сиера Леоне, Соломонските острови и Шри Ланка.
 • Како и Танзанија, Тувалу, Уганда, Вануату и Замбија.

Важни информации за Комонвелтска стипендија за нигериски студенти

 • рок:Посетете ја врската за апликација подолу за овие информации.
 • Вредност на стипендија: Обезбедува целосна школарина. И сите други задолжителни трошоци за студирање магистерски курс во Велика Британија со учење на далечина. Како такво, таа ги вклучува целосните трошоци за сите станбени компоненти на курсот.
 • Подобност: Граѓаните мора да бидат државјани на или имаат добиено статус на бегалец од квалификувана земја на Комонвелтот, или да бидат британско заштитено лице. Исто така, мора постојано да престојувате во земја во развој на Комонвелтот. И мора да има прв степен од 2: 1.
 • Да се ​​применуваат:  КЛИКНИ ТУКА

Горенаведените стипендии се некои од стипендиите за заедничко богатство. Иако ги има многу, датумот на апликација за нив истече.

Сепак, горенаведеното е дел од достапните засега. Така, мора да брзате и да аплицирате бидејќи нивните рокови исто така навлегуваат.

Конечно, пред да аплицирате, внимателно прочитајте ги барањата. Осигурете се дека ги исполнувате барањата. Исто така, можете да го споделите овој напис. Така, слободно споделете им на вашите пријатели. И слободно споделете на вашиот простор за социјални медиуми. СО СРЕЌА.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: