Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Стипендии на ИЦЦР за студенти во Бангладеш Ажурирања на порталот 2021/2022

поднесена во Ажурирање на стипендиите by на јуни 17, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Стипендии на ИЦЦР за студенти од Бангладеш: Еве нешто интересно за студентите од Бангладеш. Има стипендија за вас. Ова е обезбедено од Индискиот совет за културни односи (ICCR).

Прочитајте внимателно за целосни детали.

ICCR

Студентите од Бангладеш можат да аплицираат за Стипендии на МКЦР 2021 година. Оваа статија ви ги дава потребните информации што треба да ги знаете. Исто така, одговара на некои најчесто поставувани прашања во врска со ICCR стипендии. Во оваа статија ќе добиете информации за:

Важно е да го знаете ова. На ICCR Стипендијата 2021 се справува со финансискиот товар на студентите. Исто така, се справува со овие товари во текот на целиот период на студирање. Како такво, ако имате право, забележете. Од ова известување сте наплатени да брзате и да аплицирате.

Сепак, потребно е да знаете што е тоа стипендија пред да напредуваме.

Што е стипендија?

стипендија е награда за финансиска помош за студентите за понатамошно образование. Стипендиите се доделуваат врз основа на различни критериуми. Сепак, обично, тие ги рефлектираат вредностите и целите на донаторот.

Исто така, тие ја рефлектираат онаа на основачот на наградата. стипендија парите не се потребни за да бидат вратени од студентот.

Индискиот совет за културни врски (ICCR)

Додека ги разгледувате стипендиите на МЦЦД 2021, забележете. Спонзор на стипендиите е Индискиот совет за културни односи (ИЦЦР). ICCR е автономна организација. Тоа е на Владата на Индија.

Исто така, тој е вклучен во надворешните културни односи на Индија. Ова е преку културна размена со други земји и нивните народи. Основана е на 9 април 1950 година. Исто така, беше основана од Маулана Абул Калам Азад.

Маулана Абул Калам Азад беше првиот министер за образование на независна Индија. Седиштето на МЦЦД се наоѓа во Азад Баван, ИП Истет, Newу Делхи. Исто така, има регионални канцеларии во:

 • Бангалор, Чандигар, Ченаи, Кутак и Гоа.
 • Исто така, го има во Гувахати, Хајдерабад и ipаипур.
 • Понатаму, тоа го има во Колкута, Лакнау и Мумбаи.
 • Дополнително, има во Патна, Пуна и Шилонг.
 • Последно, но не и најмалку важно, во Тируванантапурам и Варанаси.

Основани културни центри на ИЦЦР

Советот работи на мисии на меѓународно ниво. Ова е со основани културни центри во:

 • Orорџтаун, Парамарибо, Порт Луис, akакарта, Москва и Ваladадолид.
 • Исто така во Берлин, Каиро, Лондон и во Ташкент.
 • Понатаму, има уште еден во Алмати, Јоханесбург и Дурбан.
 • Покрај тоа, има во пристаништето во Шпанија и Коломбо.

Те молам забележи. МКЦЦ отвори нови културни центри во Дака, Тимпу и Сао Паоло. И тие имаат други во Катманду, Бангкок, Куала Лумпур и Токио.

на Стипендија на ИЦЦР 2021 година е медиум преку кој ICCR дава помош. Оваа помош е наменета и за индиските и за студентите од Бангладеш.

Некои од активностите на Индискиот совет за културни односи

Подолу се дадени некои од активностите на ИЦЦР:

 • Тие пронашле и чувале копија од хиндуистичката фигурина на Шива Натараја. Ова е донација за Музејот на азиска уметност на Крф, Грција.
 • Исто така, Советот се осврнува на неговиот мандат преку широк спектар на активности. Овој мандат е на културната дипломатија.
 • Во прилог на организирање културни фестивали во Индија и во странство, забележете. ICCR финансиски поддржува голем број културни институции низ Индија.
 • Исто така, ICCR спонзорира индивидуални изведувачи во танцување. Исто така, во музиката, фотографијата, театарот и визуелните уметности.
 • Понатаму, таа ја доделува наградата Јавахарлал Неру за меѓународно разбирање. Ова го утврди Владата на Индија во 1965 година.
 • Исто така, ICCR е спонзор на стипендиите на ICCR 2021 година.

ИЦЦР стипендии за студенти во Бангладеш 2021-22

Стипендии на ИЦЦР 2021-22 Бангладеш

Важно е да го знаете ова. ICCR нуди 1804 стипендии секоја година. Ова е во име на Владата на Индија. Тоа е да меѓународни студенти. Особено оние кои избираат да учат разни уметнички и културни дисциплини во Индија. Студенти од над 70 земји имаат корист од оваа шема.

Исто така, ве молиме, забележете го ова. Стипендиите на МЦЦР 2021 година се доделуваат на државјани на Бангладеш. Ова ги опфаќа додипломските, постдипломските и докторските студии на ниво на Индија. Сепак, со исклучок на медицината. Досега се доделени над 3000 стипендии на ICCR.

Исто така, стипендиите на ИЦЦР се даваат на заслужни државјани на Бангладеш. Ова е само за додипломски студии, постдипломски и д-р. степени. Индиската влада досега ја додели стипендијата ICCR на околу 3000 државјани на Бангладеш. За академската 2021 година, забележете. Дадени се следните стипендии:

 •  Шема за стипендии во Бангладеш. Ова е за инженерство. Опфаќа диплома, постдипломски и д-р.
 • Шема за стипендии Барат. Опфаќа диплома, постдипломски и д-р.

Барања за стипендии на ИЦЦР за студенти од Бангладеш

Подолу се дадени некои од условите за оваа стипендија:

 •  Неодамнешна фотографија со големина на пасош не повеќе од 3.5 × 4.5 см (25 кг). Треба да се постави на формуларот за апликација во предвидениот простор. Треба да биде со бела позадина и без очила.
 • Исто така, поставете копии од сите академски квалификации. Треба да се постават копии од сертификати и ознаки. Ова треба да ги вклучува оние што се однесуваат на испит за напуштање на училиштето.
 • Понатаму, потврда за физичка подготвеност во пропишаната форма.
 • И, препораки / сертификати за карактери од постојно училиште / Универзитет.
 • Потребни се заверени копии од релевантни страници на важечкиот пасош на кандидатот. Ова покажува фотографија, име, детали за контакт и датум на издавање. Исто така, тој покажува датум на истекување и место на издавање. Ве молиме, осигурете се дека вашиот пасош е валиден за времетраењето на курсот за кој сте аплицирале.
 • Исто така, во моментот на поставување на потребните документи, забележете. Ве молиме, осигурете се дека сите документи се исправени правилно во дадениот модул.
 • Оригиналните сертификати / документи мора да ги носи апликантот доколку е примен. Ова е за верификација од страна на засегнатиот универзитет / институт за време на пристапувањето. Ова е задолжително барање. Во спротивно, приемот може да се откаже од Универзитетот / Институтот.
 • За курсеви по инженерство, мора да имате физика, хемија и математика (PCM). Ова треба да биде заради полагање испити во вашето училиште. Ова е затоа што тие се задолжителни.
 • Од кандидатите се бара да можат да аплицираат на порталот заедно со следниве задолжителни детали за нивните лични / академски детали: Број на пасош. Доказ за возраста. Детали за синопсисот во случај на д-р. кандидати

Подобност за стипендии на ИЦЦР за студенти од Бангладеш

 • Подобни земји

За да имате право на стипендии за МЦЦД 2021, ве молиме, забележете. Сигурно сте од Бангладеш.

 • Барања за влез

Исто така, мора да имате диплома БЕ / Б Техника. Понатаму, мора да аплицирате за курсот.

 • Барања за англиски јазик

Исто така, мора да знаете англиски јазик. Мора да имате учество на 30-минутен тест за владеење на англиски јазик. Времето и местото ќе бидат објавени. И мора да имате најмалку 60% оценки на положен испит. Или, барем 3 во Успех 5.

 • Години

Исто така, треба да имате најмалку 18 години до јули 2021 година. Имајте предвид. Сите студенти ќе мора да останат во хостелите. Не се забавува исклучок од семејни / здравствени причини да останете надвор. Ова се заснова на правилата за ICCR.

Како да аплицирате за стипендии на ICCR за студенти во Бангладеш

Како да аплицирате за стипендија ICCR 2021

 •  За да аплицирате преку Интернет за заинтересирани студенти, забележете. Треба да креирате ваш личен личен проект за најава и лозинка. Од вас се бара да аплицирате преку Интернет преку упатствата. Исто така, ве молиме, задржете ги следниве точки за време на процесот на апликација.
 •  Оние со BE / B Tech. мора да аплицираат за курсот. Исто така, во нивниот наставен план за училиште-колеџ мора да има физика, математика и хемија.
 •  Исто така, вашата возраст мора да биде 18 години во јули 2021 година.
 •  Понатаму, сите студенти мора да останат во хостелот. Не може да биде надвор без семејни и здравствени причини.
 •  Последниот датум за доставување на апликацијата преку Интернет е 20 јануари 2021 година. Времето е 5.00 часот во сабота. Haveе мора да учествувате на 30-минутен тест за владеење на англиски јазик.

Документи за поддршка на стипендијата ICCR

Подолу се дадени документите што треба да ги приложите за време на апликацијата:

 •  Атестирана копија од сите академски сертификати и записници на англиски јазик.
 •  Исто така, заверена копија од пасошот што покажува биометриски страници.
 •  Понатаму, заверена копија од Извод од матична книга на роденден на англиски јазик.
 •  Предлог за истражување на д-р М Фил. или Пост-докторска стипендија.
 •  Исто така, сертификат за медицинска фитнес. Треба да дојде со извештаи за тестови. Следете го Форматот достапен на порталот за апликации.
 •  Понатаму, две препораки. Во препораките, од суштинско значење е да се спомене следново: Името, назнаката, адресата за е-пошта, телефонскиот број и адресата на лицето кое го издава.
 •  Исто така, фотографија во боја. Ова треба да биде со предно лице без очила. Треба да биде бела позадина

За да аплицирате за оваа стипендија за ICCR 2021 Бангладеш, следете ја оваа врска ПРИЈАВУВАЊЕ ЛИНК

Краен рок за аплицирање за стипендија за ICCR 2021 година

Сè уште нема рок. Како такво, поднесување на апликацијата за сесијата 2021-2022 е во тек за студентите од Бангладеш.

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

1. Што е ICCR?

одговор
Тоа е кратенка што се залага за индиски совет за културни односи.

2. Кој е квалификуван за стипендиите на ICCR 2021?

одговор
Студентите од Бангладеш можат да аплицираат за ICCR стипендии 2021 година.

3, Кој е спонзор на стипендиите на ИЦЦР?

одговор
Ова е обезбедено од Индискиот совет за културни односи (ICCR).

4. Кој е крајниот рок за стипендиите на МЦЦР 2021?

одговор
Сè уште нема рок. Како такво, поднесувањето на апликацијата за сесијата 2021-2022 е во тек за студентите од Бангладеш.

5. Може ли некој да се регистрира преку Интернет?

одговор
Да.

Сумирајќи, забележете ја забелешката. Како граѓанин на Бангладеш може да добиете многу од оваа можност. Сепак, важно е да направите повеќе истражувања за ова. Исто така, можете слободно да се претплатите / споделите овие информации.

Понатаму, можете да го споделите на вашите платформи за социјални медиуми. И идејата за споделување е дека може некому да му помогне. Како такво, вашето споделување може да му направи голема услуга на некоја личност.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: