Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Студија во Германија Портал за целосна финансирање на стипендија 2021 година

поднесена во Ажурирање на стипендиите by на јуни 17, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Студија во Германија, целосно финансирана стипендија: Во Германија, образованието се прави лесно. Постојат стипендии што го овозможуваат ова. Исто така, некои од овие стипендии доаѓаат со неверојатни пакети.

Студија во Германија Портал за целосна финансирање на стипендија 2020 година

Меѓутоа, ако сакате да дознаете повеќе за овие стипендии, обрнете внимание на информациите во овој напис. Во овој напис, ќе научите каде / како да аплицирате за овие стипендии.

Неверојатна студија во Германија, целосно финансирани стипендии за 2021 година

Следниве се некои од студии во Германија целосно финансирани стипендии:

1 Стипендии на DAAD во Германија за постдипломски курсеви поврзани со развојот

Ова е едно од студиите во Германија целосно финансирано стипендија. Исто така, ги опфаќа и магистерските и докторските студии. И тоа е обезбедено од Германската служба за академска размена (DAAD).

Понатаму, им нуди одлична можност на странските дипломци од развој и новоиндустријализираните земји. Исто така, ги опфаќа сите дисциплини. И помага на странски дипломирани студенти постдипломски или Магистратура во држава или признаена од државата Германски универзитет.

Исто така, во исклучителни случаи, им помага да земат a докторски степен. И да се добие универзитетска квалификација (магистер / д-р) во Германија. Сепак, во основа тоа е насочено кон млади професионалци од земјите во развој.

 • Наградата Големина: Стипендиите вклучуваат месечни исплати од 850 евра за матуранти. И 1,200 евра за кандидати за докторат.
 • Потребно: Апликантот мора да работи или за јавен орган или за државна или приватна компанија во земја во развој. Исто така, мора да има диплома. И мора да имаат завршено академска диплома со далеку над просечни резултати. Покрај тоа, неговите / нејзините академски степени не треба да бидат стари повеќе од 6 години.
 • рок: Август-октомври, 2021 година.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА

2. Стипендии KAAD во Германија за земјите во развој

Стипендиите KAAD се адресираат на постдипломски студент. Исто така, тие се за академици кои веќе стекнале професионално искуство. И на оние кои се заинтересирани за постдипломски студии во Германија.

Исто така, важно е да се напомене дека овие стипендии се насочени кон граѓани на избрани земји во развој или во развој во Африка. Исто така, оние во Азија, Блискиот исток или Латинска Америка. Сепак, постои предност за католичките апликанти. Сепак, можете да ја посетите врската подолу за повеќе детали.

 • Наградата Големина: Не е наведено Сепак, можете да направите линк за апликација подолу за детали.
 • Потребно: Кандидатите за стипендии за магистерски студии треба да бидат на максимална возраст од 30 години. Додека кандидатите за стипендии за доктори на науки не треба да бидат постари од 35. Исто така, апликантите мора да потекнуваат од земја во развој или во подем во Африка, Азија, Средниот исток или Латинска Америка. И мора да има универзитетска диплома.
 • рок:15 јануари / 30 јуни секоја година.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА

3. Стипендија за одржливост на Finduddannelse.dk

Ова е стипендија обезбедена од Finduddannelse DK. Исто така, ова е една од студиите во Германија, целосно финансирани стипендии. На finduddannelse.dk веруваме дека студентите од денес, преку истражување и идни вработувања можат да помогнат да се обликува светот на утрешниот ден на позитивен начин.

Така, неопходна е понуда на стипендија до 5000 евра. И, тоа е да помогне да се покријат школарините и да се приближи студентот на чекор до, се надеваме, професијата што го менува светот.

Исто така, стипендијата ќе се додели за семестарот есен / есен во 2021 година. И е отворена за луѓе од било каде во светот кои сакаат да студираат магистерска програма тоа е од помош да се направи светот поодржлив.

 • Наградата Големина: € 5000.
 • Потребно: Апликантот сигурно аплицирал (или ќе аплицира) на магистерска програма што може да му помогне да го направи светот поодржлив. Исто така, мора да аплицирале (или ќе аплицираат) за студија што започнува во есенскиот семестар 2021 година. Држете валидна додипломска диплома.
 • рок: 12 април, 2021.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА

4. Стипендија за откажување од такси за ИЕЛТС

ИЕЛТС сертификацијата има потенцијал да отвори понатамошни врати за странски студенти од академици. Исто така, како и кон градење кариера.

2021 Есеј стипендии за студенти на додипломски студии

Понатаму, според проценката, околу 5 милиони студенти се појавуваат на ИЕЛТС испитот од 140 нации секоја година.

Бидејќи има многу талентирани студенти кои имаат потенцијал да го исчистат овој ИЕЛТС испит со добри оценки, забележете. Сепак, поради финансиски кризи, ваквите студенти се откажуваат од полагање на ИЕЛТС испит. Оттука, оваа стипендија станува императив бидејќи ги спонзорира нивните такси за ИЕЛТС.

 • Наградата Големина: Не е наведено
 • Потребно: Апликантот мора да биде под 32-годишна возраст. Исто така, мора да имате исчистено средно училиште со најмалку 75% оценки. Понатаму, мора да имате исчистени додипломски курсеви со најмалку 3.0 Успех. Сепак, можете да добиете повеќе детали од линкот за апликација подолу.
 • рок: 30 август 2021 година.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА

5. Стипендии за есеи во 2021 година за студенти на додипломски студии

 

Повторно, ова е една од студиите во Германија целосно финансирани стипендии. Исто така, оваа стипендија нуди квалификуван студент можност да освои една од стипендиите од 500 до 1500 долари.

Сепак, ова е во обид да се помогне со трошоците за продолжено образование. Дополнително, можете да добиете повеќе детали од линкот за апликација подолу.

 • Наградата Големина: Минимум 500 УСД.
 • Потребно: Апликантот мора да биде ученик во средно училиште. Исто така, или студент на колеџи, вклучувајќи кандидати за додипломски и постдипломски студии.
 • рок: 30 октомври, 2021 година.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА

6. Стипендијата Катони - Поддршка на културни проекти

Повторно, ова е една од студиите во Германија целосно финансирани стипендии. И тоа е обезбедено од Катони. Исто така, се дава на годишно ниво на една или повеќе лица (и) кои имаат потреба од финансиска поддршка за своето образование, стажирање или работа во рамките на културната област.

Понатаму, целта на стипендијата е поддршка на Данците и странските државјани кои работат особено за зајакнување на културата во Данска и преку границите.

Дополнително, им се дава на истражувачите. И студенти низ целиот свет. Културата вклучува, но не е ограничена на тоа, комуникации, јазик, мода, уметности, традиции, итн.

 • Наградата Големина: $ 10,000
 • Потребно: Апликантот мора да биде истражувач. Исто така, мора да бидат студенти и поранешни студенти на образовни институции.
 • рок: 1 мај, 2021.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА

7. Стипендија за натпреварување пишување 2021 година

Исто така, ова е една од студиите во Германија целосно финансирани стипендии. И една од целите е да ги мотивира студентите да ги подобрат своите вештини за пишување и вежбање при правење успешни трудови.

Така, како студент, можете да прифатите предизвик и да учествувате во натпреварот за есеи за стипендии. Beе има тројца победници. И тројцата добитници ќе добијат парични награди.

Дополнително, најдобрите трудови ќе бидат објавени на веб-страницата на стипендијата. И на социјалните мрежи. Сепак, тоа е доколку авторот ја даде дозволата.

 • Наградата Големина: $ 2,000
 • Потребно: Апликантот мора да биде дипломиран или додипломски. Исто така, нема ограничувања на возраста, расата или полот. Сепак, слободно посетете ја врската за апликација подолу за повеќе детали.
 • рок: 31 мај, 2021.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА 

8. Стипендија за најдобри кандидати - Универзитет Козмински

Стипендија за најдобри кандидати - Универзитет Козмински

Оваа стипендија е посветена на сите кандидати кои аплицираат на диплома или магистерски програми на Универзитетот Козмински. Исто така, тоа е стипендија од Универзитетот Козмински.

Повторно, тоа е една од студиите во Германија целосно финансирани стипендии. Сепак, за повеќе информации во врска со оваа стипендија, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: 56% од семестарската школарина - еквивалентно на 7500 PLN.
 • Потребно: Посетете ја врската за апликација подолу за овие информации.
 • рок: 15 јули 2021.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА

9. Стипендии со полно работно време во Манчестер

Секоја година оваа стипендија ги поддржува најталентираните кандидати за МБА. Исто така, им овозможува на најталентираните апликанти можност да имаат корист од искуството на Манчестер МБА.

Повторно, ве молиме, забележете. Тоа е една од студиите во Германија целосно финансирана стипендија. Сепак, за повеќе информации во врска со оваа стипендија, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Наградата Големина: 10,000 - 44,000 фунти.
 • Потребно: Апликантот мора да има добри академски квалификации. Исто така, мора да има добро професионално досие. И комуникациски и меѓучовечки вештини. Исто така, мора да има силни вредности и етика. И потенцијал да станете извонреден деловен лидер или претприемач и иден амбасадор на Школата.
 • рок: 1 јуни 2021 година.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА

10. Стипендии на EUSP за талентирани студенти во Европа

Програмата за стипендирање EUSP е наменета за меѓународни и домашни студенти. Исто така, секоја година, на мала, високо талентирана група талентирани студенти, им се доделуваат стипендии засновани на потреби.

Ова е како дел од Програмата за стипендисти на ЕУСП за поддршка на образованието. За повеќето награди, EUSP ги смета само академските достигнувања.

 • Наградата Големина: Од 1000 до 15,000 XNUMX евра годишно.
 • Потребно: Апликантите мора да бидат редовен студент. И мора да бидат запишани во национално признаена образовна институција во Европа. Исто така, мора да има минимален кумулативен Успех на колеџ од 3.0.
 • рок: 30 ноември, 2021.
 • Апликација: КЛИКНИ ТУКА

Горенаведените се некои од неверојатните стипендии во Германија. Добро да се применуваат. Сепак, пред да аплицирате, забележете. Бидете сигурни дека ги исполнувате условите.

Исто така, важно е да ги земете многу сериозни критериумите за подобност. Ова е затоа што, може да бидете дисквалификувани ако ги занемарите. Понатаму, секогаш слободно посетете ја оваа веб-страница за вакви ажурирања. Со среќа

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: