Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Ажурирање на 30-те најдобри платени работни места за дипломирани студенти во Америка 2021 година

поднесена во образование by на јуни 18, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Подолу е список на најдобро платени работни места за дипломирани студенти во Америка. Според неодамнешниот извештај на Glassdoor.com, лекарите и адвокатските области сè уште се професионалци со најголема заработка во нацијата. Судејќи според ова, се чини дека кариерите во медицината и правото се финансиски попрофитабилни. Пронајдете детали подолу.

Најдобри платени работни места за постдипломски

За да ја состави својата листа на најдобри платени работни места за дипломирани студенти во Америка во 2021 година, веб-страницата ги анализираше анонимните податоци за редовни плати од своите корисници.

За работното место да се најде на списокот, требаше да има минимум седумдесет и пет извештаи за доставеното работно место во текот на изминатата година. Работните места на ниво на Ц беа исклучени од извештајот.

Најдобри платени работни места за постдипломски

Еве ги триесетте најдобро платени работни места, врз основа на списокот до Glassdoor.com:

Имајте предвид дека платите се просечни годишно.

1. Лекари

30 најдобри платени работни места за дипломирани студенти во Америка

Просечна плата: 180,000 УСД

Прво на нашата листа на најдобро платени работни места за дипломирани студенти. Лек не е само најдобро платена работа во САД, се предвидува вработување и потреба од медицински лекари да се подобрат на 14% од 2014 до 2024 година.  

Ова е двојно повеќе од предвидениот просек за сите занимања, како што е наведено од Бирото за статистика на трудот.

2. Адвокат

Просечна плата: 144,500 УСД

Второ, на нашата листа на најдобро платени работни места за дипломирани студенти Додека платата ќе се разликува според правната гранка во која сте големи. Просекот на платата е доволно значаен за да се направи правото второ најдобро платено работно место во Америка. Повеќе, страницата за списоци на работни места на Glassdoor покажува околу 9,000 отвори за оваа работа.

3. R&D Mnager

Управувач со R&D

Просечна плата: 142,120 УСД

Менаџерите за истражување и развој имаат ширење улоги кои се потпираат на лидерот, од стилот на производот и водечките нови партнерства за надгледување на работниците.

4. Менаџер за развој на компјутерска програма

МЕНАЕР ЗА РАЗВОЈ НА КОМПЈУТЕРСКАТА ПРОГРАМА

Просечна плата: 132,000 УСД.

Ова е дефинитивно една од најдобро платените работни места за дипломирани студенти. А. Менаџер за развој на компјутерска програма развива и надгледува компјутерски програмски систем. Изгледите за оваа работа се светли; се проценува дека ќе расте од 2014 до 2024 година.

5. Менаџер за аптека

Управител на фармација

Просечна плата: 130,000 УСД

Години на експертиза дополнително на д-р е најчесто потребна. Фармацевтите се очекува да го поседуваат ова.

6. Менаџер за стратегија

Просечна плата: 130,000 УСД

Ова е една од растечките најдобро платени работни места за дипломирани студенти. Менаџерите за стратегија обично ги надгледуваат плановите на компанијата да развиваат партнерства, да поттикнат раст и да започнат нови иницијативи за управување со профит. Потребна е диплома, а на неколку работодавци им е потребен и магистер, покажаа списоците на Гласдор.

7. Дизајнер на програма за компјутери

ДИЗАЈНЕР ЗА КОМПЈУТЕРСКА ПРОГРАМА

Просечна плата: 128,250 УСД

Дизајнерите на компјутерски програми произведуваат програми и комуницираат технички планови со водачите на компаниите. Понекогаш е потребна диплома за наука.

8. Инженер за дизајн на компјутерски кола

ИНINEЕНЕР ЗА КОМПЈУТЕРСКИ ДИЗАЈН КОЛК

Просечна плата: 127,500 УСД

Инженерите за дизајн на компјутерски кола даваат поддршка за електричен дизајн и развој и решаваат технички проблеми со хардверот. Имајќи дипл. или магистер по електротехника е вообичаена работа.

9. Менаџер за информатичка технологија

УПРАВУВАЧ ИНФОРМАЦИСКА ТЕХНОЛОГИЈА

Просечна плата: 120,000 УСД

Менаџерите за информатичка технологија потврдуваат дека секоја од инструментите, компјутерските програми и мрежите на нивната компанија работи пливачки и дека ги извршуваат ИТ целите на организацијата. ИТ-менаџерите понекогаш имаат диплома од областа додадена на бројни технички вештини.

10. Дизајнер на решенија

ДИЗАЈНЕР ЗА РЕШЕНИЕ

Просечна плата: 120,000 УСД

Решенија архитекти водат или олеснуваат стилизирање на производи и активности. Сепак, тие најмногу се занимаваат со техничкиот аспект на нивното изработување. Образовните услови варираат, почнувајќи од диплома по компјутерски науки или ИТ системи до магистер по маркетинг или инженерство.

11. Манаџер за ангажман

Управител за ангажман

Просечна плата: 120,000 УСД

Тие се одговорни за односите со потрошувачите. На улогата и требаат вештини во продажба и управување со проекти. програмирање или технички вештини може да бидат корисни.

12. Менаџер за развој на апликации

МЕНАЕР ЗА РАЗВОЈ НА АПЛИКАЦИИ

Просечна плата: 120,000 УСД

Овие менаџери ги надгледуваат и подобруваат внатрешните системи и компјутерскиот код. Потребни се диплома и голем број други години експертиза во областа.

13. Фармацевт

ФАРМАЦИСТ

Просечна плата: 118,000 УСД

Фармацевтите добиваат добри плати. Сепак, тие ќе имаат долги часови и се очекува да работат во смени на викендот. Да се ​​има докторска диплома е потребно.

14. Дизајнер на системот

Просечна плата: 116,920 УСД

Овие дизајнери градат и одржуваат бази на податоци, програмски апликации и програмирање на компанијата. Потребна е диплома или академска диплома по инженерство, применета наука или поврзана област.

15. Менаџер за финансии

Просечна плата: 115,000 УСД

Тие обично имаат 5 или многу години експертиза во финансии, сметководство или поврзана област, дополнително до одреден степен.

16. Анализатор на податоци

Просечна плата: 115,000 УСД

Компјутерски и научници за анализа на информации решаваат напредни прашања во компјутерите. Вработувањето за оваа работа се предвидува да се зголеми за единаесет проценти од 2014 до 2024 година, што е побрзо од вообичаеното.

17. Менаџер на ризици

Просечна плата: 115,000 УСД

Менаџерите на ризици се борат со осигурување, одговорност и законска усогласеност. Операциите за работа и потребите за образование во голема мера се разликуваат, обложувајќи се на бизнисот.

18. Креативен координатор

Просечна плата: 115,000 УСД

Креативните администратори извршуваат нови иницијативи за продажба за една организација, што доведува до стигматизација и стил. неопходните работи се разликуваат, сепак мемоарите за лидерство помагаат.

Прочитајте исто така:

19. Актуар

Просечна плата: 115,000 УСД

Актуари анализирајте го монетарниот ризик и несигурноста. Вработувањето на актуари се очекува да порасне неверојатни осумнаесет компјутери од 2014 до 2024 година, вели BLS.

20. Планер за информации

Просечна плата: 113,000 XNUMX УСД

Архитектите на податоци произведуваат информативни и технолошки мапи на патиштата за една организација. Позицијата обично има потреба од технички вештини и / или ССС во применета наука или инфо системи.

21. Менаџер за данок

Просечна плата: 110,000 УСД

Даночните менаџери подготвуваат федерални и државни даночни пријави за луѓе и бизниси. Потребен е соработник во медицинска сестра човек или дипломиран дипломиран сметководство.

22. Менаџер на производи

Просечна плата: 107,000 УСД

Овие менаџери се важни за тимот за развој на производи на организацијата, служат за да се осигурат дека новите производи ќе бидат достапни на време. Постојат повеќе од 7,000 понуди за работа за оваа позиција.

23. Менаџер за дизајн

Просечна плата: 106,500 УСД

Дизајн менаџери област единица одговорни за ментални слики и капитална казна клиент или клиент експертиза со организација. Должностите се разликуваат во различни индустрии.

24. Менаџер за анализа

Просечна плата: 106,000 УСД

На оваа работа му треба искуство во статистика и анализа на информации. Оваа позиција има илјадници отворени работни места.

25. МЕНАЕР ЗА ИНФО СИСТЕМИ.

Просечна плата: 106,000 УСД

Оваа улога е експанзивна во однос на одговорностите. Менаџерите на инфосистемите надгледуваат информации од кој било вид во фирмата.

26. Психолози

Просечна плата: 95,710 УСД

Се проценува дека ќе порасне за 9 проценти.

27. Аналитичар за безбедност на податоци

Просечна плата: 92,600 УСД

Сајбер-безбедноста е многу неопходна од кога било. Проценетата стапка на раст од 10 проценти.

28. Финансиски советник

Просечна плата: 90,530 УСД

29. Менаџер за градежништво

Просечна плата: 89,300 УСД

30. Доктор за ветеринарство

Ветеринарен докторПросечна плата: 88,770 УСД

Што мислите за ова? Ние веруваме дека овој напис е корисен, ако одговорот е да, не двоумете се да ги споделите овие информации со вашите пријатели на Фејсбук, Твитер, Whatsapp и Google plus.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Тагови: , , , ,

Коментари (1)

Trackback рачно | RSS коментар

  1. Бмастерз вели:

    Се чини дека овој напис е наменет за мене

%d блогери како овој: