Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Аплицирај сега за работни места за помлади економисти (внатрешна фирма) на PricewaterhouseCooper (PwC)

поднесена во работа by на јуни 18, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Аплицирај сега за помлади економисти (служба за внатрешни фирми) 2021 година: „Прајсвотерхаус Купер“ регрутира за помлади економисти. Идеалниот кандидат мора да поседува минимум диплома по англиски јазик, математика, општествени науки или економска дисциплина.

Вработување на Прајсвотерхаус Купер за менаџер на групни информациони системи 2021 година

PwC фирмите им помагаат на организациите и на поединците да ја создадат вредноста што ја бараат. Ние сме мрежа на фирми во 158 земји со повеќе од 180,000 луѓе кои се посветени на обезбедување квалитет во осигурување, даночни и советодавни услуги

Бараме Менаџер да ги надгледува ангажманите кои им овозможуваат на нашите клиенти да остварат конкурентска предност од нивното работење.

Специфични области на фокус вклучуваат оптимизација на операциите, дизајн на оперативен модел, анализа и дизајн на процеси, оптимизација на синџирот на снабдување, управување со трошоци, финансиска анализа, развој на стратегија за управување со односи со клиенти (CRM) и управување со проект / програма.

Во моментов регрутираме за да ја пополниме позицијата подолу:

Наслов на работа: Помлад економист (внатрешна фирма)

Референтен број: 125-NIG00104
локација: Лагос
Одделение: Услуги за внатрешна фирма

Улоги и одговорности

 • Изведете квалитативно и квантитативно истражување под водство на „Економист“, обезбедувајќи влез за истражување и анализа на податоци за економски билтени на PwC Нигерија и други публикации за лидерство на мислата
 • Следете ги развојот на глобалните и домашните трендови во различни индустрии, предвидете промени во деловните и финансиските услови, како и основните односи во однесувањето користејќи техники за моделирање
 • Примена на технички алатки: анализа на пазарот, деловно моделирање, стратегија, проценка на политиката и економско моделирање при развој на решенија за клиенти
 • Работете на различни предизвикувачки ангажмани низ мрежата PwC врз основа на проект
 • Комуницирајте и ангажирајте ги клиентите за новите економски и индустриски трендови засновани на резултатите од нашата анализа
 • Одржувајте публикации за лидерство на мисли и макро база на податоци; обезбедување пристапност за поголема мрежа PwC Нигерија
 • Работете со други деловни групи за да обезбедите презентации на клиенти и барања за информации, претставете го тимот на состаноци, доставувајќи им ги можностите на PWC до клиентите

Потребно

 • Образование: Степен по економија / финансии / математика
 • Барања за оценување: 2: 1 и погоре
 • Искуство Не повеќе од 2 години искуство како истражувач економист или аналитичар

Потребни вештини:

 • Релевантно работно искуство, силни аналитички вештини во областа на макро-економска и финансиска анализа.
 • Интерес за глобални и домашни макро прашања и разбирање на финансиските пазари.
 • Одлични вештини за меѓу-лична комуникација и презентација, вклучувајќи го и капацитетот да комуницирате сложени технички проблеми во едноставни термини, вербално и писмено.
КЛИКНИ ТУКА за повеќе информации.

Ажурирање на кандидатот во потесен избор

Ако сте биле во потесниот избор, тогаш сте ја ставиле ногата во вратата. И време е да блеснете во последната фаза - интервјуто.

Сепак, тоа може да биде телефонски, скајп или лице-в-интервју. И ова зависи од работодавачот. Кога влегуваат во потесниот избор:

 1. Настојувајте да добиете информации за компанијата.
 2. Исто така, осигурете се дека имате јасна визија. Обидете се да откриете зошто ја сакате специфичната позиција. И како би одговарале добро. Исто така, поминете низ вашата апликација.
 3. Дополнително, бидете интерактивни. Тоа е интервју, а не распит. Има многу повеќе од вас од вашата биографија.
 4. Практиката оди далеку. Така, земете лажни интервјуа со вашите пријатели или вежбајте зборување пред огледало.
 5. Ретко е, но понекогаш добивате писмо со понуда директно засновано на вашата апликација. Почнувате да ја планирате прославата, но запомнете неколку точки пред да влезете во тој режим на забава: Набавете го тоа во писмена форма.
 6. Исто така, детално прегледајте ја писмената понуда. И проверете дали се споменати сите важни детали и поставете прашања ако не разбирате ништо. Како што се работниот профил, датумот на започнување, времетраењето и стипендијата итн.
 7. Испратете благодарничко писмо до работодавачот, откако ќе ја прифатите понудата.
 8. Исто така, продолжете со е-пошта со која го потврдувате датумот на започнување и го изразувате вашиот ентузијазам за вашата нова улога.

Од горенаведеното, важно е да забележите дека не соработуваме со овие компании. Ние ги правиме достапни само овие информации за да ви помогнеме да ја добиете вашата работа од соништата. Како такво, додека аплицирате, осигурете се да направите повеќе истражувања за компанијата. СО СРЕЌА.

Грешки што треба да се избегнуваат при аплицирање

Многу луѓе не успеваат во многу апликации не затоа што не се квалификувани, туку поради бројни грешки. Затоа, забележете го следново:

 1. Аплицирајте на време, не чекајте за крајниот рок.
 2. Направете процеси на апликација сами, не праќајте никого за да избегнете грешки во вашите податоци
 3. Бидете ажурирани во врска со апликацијата
 4. Бидете сигурни дека ги снабдувате сите потребни барања
 5. Одвојте време да ги проверите деталите за вашите детали пред да ги доставите.
 6. Кандидатите треба да аплицираат за една работна позиција. Кандидатите кои ќе се обидат да аплицираат повеќе пати, ќе биде дисквалификувана нивната апликација
 7. Апликацијата преку Интернет е бесплатна.

Топла слободни работни места во Нигерија сега

Сепак, веруваме дека оваа информација за работните места на „Прајсвотерхаус Купер“ (PwC) во Нигерија 2021 е корисна за вас? Зошто да не го споделите со вашите пријатели таму со кликнување на копчето за споделување на оваа веб-страница.

Можете исто така да се претплатите за да бидете ажурирани за повеќе информации во врска со оваа тема.

Доколку имате потреба да ви помогнеме со повеќе ажурирани информации во вистинско време во врска со конкурсот „Аплицирај сега за јуниор економисти“ (Служба за внатрешна фирма) 2021 година.

Provideубезно дајте ни го вашиот телефонски број и e-mail адреса во полето за коментари подолу.

Кои се вашите размислувања за Аплицирај сега за работни места за помлади економисти (внатрешна фирма) 2021? Ве повикувам да го користите истото opportunity да ги споделиме овие информации со други користејќи ги нашите FacebookTwitter, or Google+ копче за споделување подолу.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Тагови: , , , ,

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: