Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Регрутирање на Прајсвотерхаус Купер (PwC) за дипломирани административни асистенти 2021 година

поднесена во работа by на јуни 18, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Вработување на Прајсвотерхаус Купер (PwC) за дипломирани административни асистенти 2021 година: Прајсвотерхаус Купер регрутира за административни асистенти. Идеалниот кандидат мора да поседува диплома за сметководство, финансии, економија, статистика, право или сродни полиња.

Регрутирање на Прајсвотерхаус Купер (PwC) за дипломирани административни асистенти 2021 година

PwC им помага на организациите и на поединците да ја создадат вредноста што ја бараат. Ние сме мрежа на фирми во 158 земји со повеќе од 180,000 луѓе кои се посветени на обезбедување квалитет во услугите за осигурување, даноци и советодавни услуги.

Прајсвотерхаус Купер регрутира за да ја пополни работната позиција подолу:

Наслов на работа: Административен асистент

Референтен број: 125-NIG00113
Локација: Лагос
Тип на работа: Постојан
Одделение: Услуги за внатрешна фирма
Улоги и одговорности

 • Закажете и организирајте сложени активности како што се состаноци и активности на одделенија за сите членови на тимот за управување со високи лица.
 • Ракувајте со доверливи и не рутински информации.
 • Работете самостојно и во рамките на тим на специјални и не-повторливи и тековни проекти. Да дејствувате како проект-менаџер за посебни проекти, на барање на партнер, што може да вклучува: планирање и координирање, ширење информации и организирање настани на деловната единица.
 • Подгответе и дизајнирајте општи преписки, белешки, графикони, табели, графикони, итн.
 • Организирајте и приоритет на голем обем на информации и повик.
 • Сортирајте и дистрибуирајте пошта.
 • Одговорете телефон за партнери. Зема пораки и одговара на сите рутински и не рутински прашања.
 • Помогнете им на партнерите на БУ во управувањето со нивниот распоред.

Потребно

 • Мора да има високо ниво на меѓучовечки вештини за справување со чувствителни и доверливи ситуации. Позицијата континуирано бара демонстрирана подготвеност, такт и дипломатија.
 • Работата бара континуирано внимание на деталите при составување, пишување и докажување материјали, утврдување приоритети и исполнување на роковите. Мора да може да работи во брза околина со докажана способност да жонглира со повеќе конкурентни задачи и барања.
 • Мора да поседува добар прв степен од реномиран Универзитет / Политехника.
 • Мора да може да комуницира и да комуницира со поединци на сите нивоа на организацијата.
 • Мора да има познавање на различни компјутерски софтверски апликации во обработка на текст, табеларни пресметки, база на податоци и софтвер за презентација (MSWord, Excel, Access, PowerPoint).

КЛИКНИ ТУКА за повеќе информации.

Ажурирање на кандидатот во потесен избор

Ако сте биле во потесниот избор, тогаш сте ја ставиле ногата во вратата. И време е да блеснете во последната фаза - интервјуто.

Сепак, тоа може да биде телефонски, скајп или лице-в-интервју. И ова зависи од работодавачот. Кога влегуваат во потесниот избор:

 1. Настојувајте да добиете информации за компанијата.
 2. Исто така, осигурете се дека имате јасна визија. Обидете се да откриете зошто ја сакате специфичната позиција. И како би одговарале добро. Исто така, поминете низ вашата апликација.
 3. Дополнително, бидете интерактивни. Тоа е интервју, а не распит. Има многу повеќе од вас од вашата биографија.
 4. Практиката оди далеку. Така, земете лажни интервјуа со вашите пријатели или вежбајте зборување пред огледало.
 5. Ретко е, но понекогаш добивате писмо со понуда директно засновано на вашата апликација. Почнувате да ја планирате прославата, но запомнете неколку точки пред да влезете во тој режим на забава: Набавете го тоа во писмена форма.
 6. Исто така, детално прегледајте ја писмената понуда. И проверете дали се споменати сите важни детали и поставете прашања ако не разбирате ништо. Како што се работниот профил, датумот на започнување, времетраењето и стипендијата итн.
 7. Испратете благодарничко писмо до работодавачот, откако ќе ја прифатите понудата.
 8. Исто така, продолжете со е-пошта со која го потврдувате датумот на започнување и го изразувате вашиот ентузијазам за вашата нова улога.

Од горенаведеното, важно е да забележите дека не соработуваме со овие компании. Ние ги правиме достапни само овие информации за да ви помогнеме да ја добиете вашата работа од соништата. Како такво, додека аплицирате, осигурете се да направите повеќе истражувања за компанијата. СО СРЕЌА.

Грешки што треба да се избегнуваат при аплицирање

Многу луѓе не успеваат во многу апликации не затоа што не се квалификувани, туку поради бројни грешки. Затоа, забележете го следново:

 1. Аплицирајте на време, не чекајте за крајниот рок.
 2. Направете процеси на апликација сами, не праќајте никого за да избегнете грешки во вашите податоци
 3. Бидете ажурирани во врска со апликацијата
 4. Бидете сигурни дека ги снабдувате сите потребни барања
 5. Одвојте време да ги проверите деталите за вашите детали пред да ги доставите.
 6. Кандидатите треба да аплицираат за една работна позиција. Кандидатите кои ќе се обидат да аплицираат повеќе пати, ќе биде дисквалификувана нивната апликација
 7. Апликацијата преку Интернет е бесплатна.

Топла слободни работни места во Нигерија сега

Сепак, веруваме дека оваа информација за работните места на „Прајсвотерхаус Купер“ (PwC) во Нигерија 2021 е корисна за вас? Зошто да не го споделите со вашите пријатели таму со кликнување на копчето за споделување на оваа веб-страница.

Можете исто така да се претплатите за да бидете ажурирани за повеќе информации во врска со оваа тема.

Ако имате потреба да ви помогнеме со повеќе ажурирани информации во вистинско време во врска со вработувањето на Прајсвотерхаус Купер за глава, список на деловни активности 2021.

Provideубезно дајте ни го вашиот телефонски број и e-mail адреса во полето за коментари подолу.

Какво е вашето мислење за вработувањето на Прајсвотерхаус Купер за глава, списоци со деловни активности 2021? Ве повикувам да го користите истото opportunity да ги споделиме овие информации со други користејќи ги нашите FacebookTwitter, or Google+ копче за споделување подолу.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: