Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Како да поставите успешен бизнис за транспорт што дава добар профит

поднесена во членовите by на јуни 18, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Бизнис за транспорт: Дали сакате да заработите пари за транспорт на лица и стоки од едно до друго место? Ако да, овој напис ќе ве упати како да започнете бизнис со транспорт.

 

Како да поставите успешен бизнис за транспорт што дава добар профит

Започнување бизнис со превоз бара да одлучите за каков вид на деловна активност имате намера да создадете, што вклучува изнајмување велосипеди, такси услуги, услуга за лимузина, специјализирана услуга за превоз, сопственик / оператор со камион превоз, компанија за движење, морска испорака, превоз на добиток, транспорт на чамци, воздушен транспорт, медицински превоз или услуги за постари лица.

Основањето компанија треба исто така да се утврди според потребата и конкуренцијата во областа во која ќе одлучите да работите.

Откако ќе сфатите што сакате да транспортирате, ќе треба да планирате како да ги обезбедите овие услуги.

Чекори за тоа како да започнете бизнис со транспорт

1. Определете го типот на бизнис што го сакате

Дали е тоа трговско трговско друштво, друштво со ограничена одговорност или корпорација што сакате да ја водите? Секој од нив има свои заслуги и недостатоци.

Затоа, направете истражување и откријте кој тип сакате, бидејќи секој од нив има различни барања да ги исполни.

2. Добијте федерален даночен ID

Ако сакате да работите деловно трговско поединец, можете да го користите вашиот број на социјално осигурување. Ако станува збор за голема корпорација, мора да добиете федерална Матичен број на работодавачот (ЕИН)

Овој број ќе ви овозможи да го регистрирате вашиот бизнис и исто така да го поставите вашиот даночен статус кај владата. Секој вработен што ќе го вработите мора да го користи овој број кога ги поднесува своите даноци, бидејќи овој број го идентификува вашиот бизнис со федералните и државните влади.

3. Напиши бизнис план

Вашиот деловен план треба да го содржи името на вашата компанија, видот на бизнисот што го започнувате и локацијата на вашиот бизнис.

Haveе мора да излезете со деловно име, а потоа да го регистрирате вашето деловно име кај државниот секретар во вашата држава.

Вашиот деловен план може да вклучува:

  1. Дефинирани цели за вашиот бизнис.
  2. План за тоа како ќе ги испорачувате своите услуги.
  3. Опис на вашите финансии
  4. Опис на вашите трошоци, па сè до трошоците за работна сила, одржувањето и целите на профитот.
  5. Маркетинг стратегија.
  6. Имиња на сите членови на менаџери, вклучувајќи ги и сите информации за контакт.

Запомнете дека а Бизнис план е работен документ што може да се менува со текот на времето. Кога започнувате бизнис, вашиот деловен план е преглед на тоа што сакате да направите и како ќе го направите тоа.

4. Земете ја вашата деловна лиценца

Проверете во вашата локална митрополитска канцеларија за да утврдите каков вид на лиценца ќе ви треба за да го водите вашиот бизнис легално.

Можеби ќе треба да ја регистрирате вашата деловна активност кај државниот секретар. Проверете ја веб-страницата на вашата држава за нивните информации и не двоумете се да им дадете повик на нивните канцеларии за некое водство доколку е потребно.

Видови транспортни деловни активности

Следното се некои од транспортните бизниси од кои можете да изберете:

1. Такси услуга

За да се регистрирате како возач, започнете со одење на веб-страницата на Uber и кликнете на копчето „Стани возач“. Од вас ќе се бара да одговорите на краток прашалник со кој започнува процесот.

Како возач, користите сопствено возило, така што почетните трошоци се релативно ниски.

Uber се справува со сите финансиски аспекти на возењето. Плаќањето на возачот се врши на неделно ниво. Како независни изведувачи, возачите сами ги преземаат режиските трошоци (бензин, одржување, осигурување и сл.).

Веб-страницата за финансиска анализа SherpaShare вели дека возачите на Uber насекаде (освен Newујорк каде што стапките се највисоки) заработуваат околу 8.80 до 11 долари на час бруто пред да се земе процентот на Uber.

2. Бизнис со медицински транспорт

Медицинскиот транспорт е важен транспортот бизнис. Постојат неколку начини да се фокусирате на овој бизнис. За некои не е потребно повеќе од обично возило, возачка дозвола и солидна возачка состојба.

Може да се фокусирате на транспорт на постари лица до медицински состаноци локално, или, ако живеете во област што е на одредено растојание од град, може да се фокусирате на возење луѓе на долги растојанија до состаноци за специјалисти во болници од светска класа.

Ако имате дозвола за ЕМТ, други медицински квалификации или сте подготвени да ги добиете, можете да започнете бизнис што склучува договор со болници за да ги примате примените пациенти во други медицински установи за специјализиран третман.

Ова исто така ќе бара посебна опрема како испорака на кислород и можеби возило што може да пренесе пациент во инвалидска количка.

3. Услуга за лимузина

Лимузините веќе не се ограничени на растегнати автомобили Кадилак и Линколн. Овие денови лимузини вклучуваат милји долги Хамери, гроздобер Ролс Ројс и тематски возила со вградени врели кади, грандиозни пијана (комплет со пијанист), па дури и теми за дискотеки, комплетно со огледало топче и мини подиум.

Во повеќето области на Соединети Држави и Канада, потребна е специјална деловна и возачка дозвола позната како возачка дозвола за управување со лимузинска услуга и управување на возилото.

Затоа, проверете ги прописите во вашата област пред да направите какви било инвестиции.

Ако не можете да набавите плоча за лимузина, можеби ќе можете да ја набавите, доколку ја има на продажба, но очекувајте да издвоите големи пари, до 100,000 УСД.

Лимузински таблички и лиценци се многу барани, главно затоа што не е невообичаено операторите да заработуваат шестцифрени приходи.

4. Бизнис со камиони

Има голем број увезени стоки што треба да се транспортираат во повеќе градови и градови се додека не стигнат до малите трговци и крајните потрошувачи.

Товарното возило и превозот се клучните врски што ги поврзуваат увезената, произведената и култивирана стока со крајните потрошувачи како нас. Без овие тешки камиони и цистерни, трговијата до одреден степен може да биде во застој.

5. Бизнис со транспорт на ферибот

Бидејќи патниот транспорт е најчесто користено превозно средство ширум светот, постојните патни мрежи и инфраструктурата едноставно не се веќе доволни за одржување на огромниот притисок.

Всушност, сообраќајниот метеж со кој се соочуваат патниците во некои од големите светски градови ги наведува претприемачите да обезбедат подобра алтернатива на патниот транспорт.

Водниот транспорт останува едно од најмаломерните и најексплоатираните транспортни средства низ целиот свет во развој.

6. Бизнис за превоз на добиток

Овој вид транспортна активност не бара посебни лиценци за транспорт на лични коњи за клиенти, освен ако не влезете во деловна големина, за што дефинитивно ќе ви треба искуство од коњи или говеда за потенцијалните клиенти да имаат доверба во вашата способност за превоз на нивните животни и ви требаат да се запознаете со прописите за транспорт на добиток за преминување на државните линии.

И покрај тоа што сопственикот на добитокот ќе биде одговорен за подготвување на нивното животно за транспорт до крајната дестинација, вие ќе сакате да ги знаете регулативите за добиток од која било држава во која ќе влезете.

Повеќето држави имаат барем минимални барања од одредени заразни тестови (вклучително и здравствен преглед) и / или вакцинација пред да влезат во нивната држава.

Тим на CSN

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Тагови: , , , , , , ,

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: