Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Поли портал на OFFA www.portal.fpo.edu.ng/admission.aspx Проверете го најновото ажурирање

поднесена во Училишни вести by на јуни 18, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Поли портал на OFFA: Како студент на политехничката ОФФА, оваа информација ќе ве интересира. Постои портал специјално дизајниран за студенти на OFFA Poly.

Во овој портал, многу академски активности може да се спроведат лесно. Сепак, треба да го прочитате овој напис за да дознаете повеќе за тоа како да пристапите до поли-порталот OFFA. Сепак, што знаете за OFFA поли?

Федерална политехника OFFA (FEDPOFFA)

на Федерална политехника, Офа, настана во 1992 година. И тоа беше преку Изрека на Претседателот. Исто така, ова беше направено во палатата на Неговото кралско височество Олофа од Офа; Оба Мустафа Олавуор Оланипекун Аривахоје 11.

Понатаму, изјавата ја даде тогашниот претседател Ибрахим Бабангида за време на државната посета во 1991 годинадополнителноПолитехниката е горда што одржува Интернет култура.

Повеќето од неговите активности, како што се плаќање на училишни такси, регистрација на курсеви, сместување во хостели и сл. Се вршат преку Интернет преку веб-порталот на училиштата.

Важноста на полифарталот ОФФА

Ако барате најава за порталот OFFA, резултатот што ви треба е подолу. Сепак, пред тоа, да ја разгледаме императивноста на овој портал.

Подолу се дадени главните придобивки на OFFA Поли портал:

 1. Тоа е да креирате сметка или да се најавите за да извршите одредени академски активности лесно.
 2. Исто така, ова е местото каде што се спроведуваат сите процеси на универзитет преку Интернет и прием.
 3. Дополнително, порталот се користи за разни намени, како апликација за формулар за прием. И се користи за регистрација и проверка на списокот за прием.
 4. Понатаму, помага да се пристапи до статусот на прием, писмото за прием, поставувањето на резултатите од приемот и другите операции поврзани со приемот

Поли портал на OFFA

Поли порталот OFFA може да се пристапи преку врската подолу:

Портал на OFFA Poly UTME

Ова треба да ги информира сите кандидати кои учествувале во Федералната политехника, Офа (FEDPOFFA) вежба за скрининг на UTME преку Интернет, дека сега можат да го проверат статусот на прием.

Списокот за прием на OFFA Poly содржи имиња на кандидати примени во политехничките различни програми со полно работно време во НД. За пристап до оваа листа, следете ги информациите подолу:

 1. Оди на ОФФА ПОЛИ портал за проверка на статусот на прием @ http://portal.fpo.edu.ng/Default.aspx?tabid=162.
 2. Наведете го бројот на вашата апликација во потребната колона.
 3. Конечно, кликнете на продолжи за пристап до статусот на прием на ОФПАПОЛИЈА.

Програми за прием на OFFA Poly HND

Менаџментот на Федералниот политехнички, Offa (FEDPOFFA), државата Квара, сега продава формулари за прием во своите различни утрински и вечерни програми за Висока национална диплома (HND) за академската сесија 2020/2021.
Ние обезбедивме сè што треба да знаете за ова. Така, за да дознаете повеќе, само продолжете да читате низ.
Како такво, апликациите се поканети од соодветно квалификувани кандидати за прием во Висока национална диплома (HND) со полно работно време и со скратено работно време на програмите на Федералниот политехника, Офа за академската сесија 2020/2021.

Барања за влез на OFFA Poly HND

Условите за влез за сите програми за повисоки национални дипломи (HND) се како што следува:

 1. Од кандидатите се бара да поседуваат национална диплома (НД), Национална иновативна диплома (НИД) во нивната избрана програма. Како дополнение, не треба да има оценка под класификацијата за ПОМАЛ КРЕДИТ од признати / акредитирани институции за политехника, монотехника или иновации на претпријатија.
 2. SSCE, GCE O'level со најмалку пет (5) кредитни додавања во релевантни предмети, вклучувајќи англиски јазик и математика добиени на не повеќе од две (2) седници.
 3. Исто така, Националниот технички сертификат (NTC) или Националниот деловен сертификат (NBC) со кредитно ниво поминува во трговија плус четири релевантни академски предмети кои мора да вклучуваат англиски јазик и математика.
 4. Покрај тоа, од кандидатите се бара да имаат најмалку една година искуство по национална диплома за индустриска обука.

Како и да е, кандидатите со положена оценка на НД / НИД имаат право на разгледување за прием под услов да имаат минимум две (2) години искуство по индустриска обука.

За детали за условите за влез, карактеристични за секоја од програмите за повисоки национални дипломи (HND), кандидатот треба да го посети овој политехнички портал www.fpo.edu.ng

Како да аплицирате за прием на OFFA Poly HND

Да аплицираат преку Интернет за HND (FT) и скратено работно време HND програми, кандидатите треба да го посетат овој политехнички портал: www.fpo.edu.ng. Исто така, кликнете на приемот за да пополните формулар за апликација.

Дополнително, потоа извршете уплата на Петнаесет илјади Naira (N15,000.00 N) само за формулар за апликација и не се потребни други трошоци.

Кандидатите исто така треба да постават скенирана копија на сертификат / и / резултат и други потребни документи како што е наведено на Интернет.

Како да аплицирате за прием на OFFA Poly HND без JAMB

Кандидатите без регистарски број на JAMB прво треба да се најават на jamb.gov.ng. Таму, тие треба да ја завршат постапката за аплицирање за прием во Федералната политехничка канцеларија.

Исто така, треба да платите такса за апликација од само Три илјади и петстотини Наира (3,500 фунти) за да добиете регистарски број на JAMB. Следете ги чекорите подолу:

 • Пријавете се на веб-страницата JAMB CAPS и регистрирајте се.
 • Платете сума од N3,500 за да ви овозможат да добиете регистрациски број на JAMB. (Лесно може да се направи од центрите CBT одобрени од JAMB).

Забележете дека на секој кандидат кој не е во согласност со горенаведениот метод на апликација, не може да му се понуди прием во Сојузната политехника OFFA. Ова е затоа што нивните податоци нема да бидат на системот за обработка на централниот прием на Јамб (CAPS).

Кандидатите исто така треба да испраќаат скенирана копија од нивниот сертификат / резултатите и другите потребни документи како што е наведено на Интернет.

Аплицирајте овде.

Поврзано читање:

Скрининг на OFFA Poly за прием

 1. Сите кандидати треба да ги постават своите резултати; сертификати / акредитиви на порталот на Политехничкиот fpo.edu.ng. Исто така, кандидатите мора да го пополнат формуларот за безбедност на порталот Политехника.
 2. ЗАБЕЛЕШКА дека непочитувањето на оваа постапка доведува до дисквалификација на тој кандидат. И лажните тврдења ќе доведат до одземање на приемот во кое било време истото е откриено.
 3. Исто така, кандидатите се дадени да го посетат порталот на Политехничкиот центар www.fpo.edu.ng за соодветни барања за влез во програми по сопствен избор и други релевантни информации.

Ако сметате дека овој пост може да биде корисен за некој друг, споделете го на Твитер, Фејсбук, WhatsApp или испратете им го по е-пошта на пријатели. Постојат копчиња подолу за ова (лесни за употреба исто така)!

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Тагови: , , , ,

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: