Verkrijg tot N300,000 Cash in de 2nd 2019 Aspire CBT Contest

ADS! Ontvang toegang tot het 200-niveau en studeer een cursus aan een universiteit naar keuze. Lage tarieven | Geen JAMB UTME. Bel 08063692710

Visumapplicatie in de VS In Nigeria en toepassingsinformatie

ingediend in artikelen by September 9, 2019

advertenties: Total Cure for Diabetes => KLIK HIER - 15 Resterende producten | HAAL NU!


Visumapplicatie in de VS In Nigeria en toepassingsinformatie

Visumaanvraag VS in NigeriaHet doel van uw reis en andere feiten zal bepalen welk type visum vereist is volgens de Amerikaanse immigratiewetgeving.

Als visumkandidaat moet u aantonen dat u voldoet aan alle vereisten om de categorie visa te ontvangen die u aanvraagt.

Visumaanvraag VS in Nigeria

De Consulaire Afdeling van de Amerikaanse ambassade in Abuja is verantwoordelijk voor het verlenen van visumdiensten aan hen die de Verenigde Staten willen binnenkomen voor een korte periode en voor diegenen die voor onbepaalde of onbepaalde tijd in de Verenigde Staten willen verblijven.

Dit artikel gaat helemaal over de Amerikaanse visumaanvraaggids.

Soorten visa

De twee meest voorkomende niet-immigrerende visums (bezoekersvisa) voor de Verenigde Staten zijn de

Toerisme (B-2) en

Zakelijke (B-1) visa.

Geldigheid

Met het B-2 Visitor Visa kan de houder maximaal zes maanden per keer in de Verenigde Staten verblijven. De geldigheid van het visum is meestal ongeveer twee jaar.

Lees meer over het zakelijke (B-1) visum.

Opmerking: uw paspoort moet ten minste zes maanden na de datum van terugkeer geldig zijn.

De wachttijd voor afspraken kan oplopen tot twee maanden, terwijl de verwerkingstijd voor de toepassing meestal tussen 5 en 15 dagen ligt.

Deze tijden kunnen variëren afhankelijk van het type ingediende aanvraag, of de aanvraag is voltooid en het aantal ontvangen aanvragen.

Amerikaanse visumkosten

De niet-restitueerbare aanvraagkosten voor zakelijke en toeristische visa bedragen ongeveer ₦ 57,680.00 (ongeveer $ 160). Betalingen kunnen contant worden gedaan in een filiaal van GTBank of online als u een rekeninghouder bent bij GTBank. Ze kunnen ook worden gewijzigd wanneer de ambassade het passend acht.

Opmerking: je moet je paspoort tonen als je een betaling doet bij een vestiging van GTBank. U moet er ook voor zorgen dat u een kwitantie ontvangt wanneer u de betaling doet, aangezien u dit moet verstrekken wanneer u deelneemt aan uw sollicitatiegesprek.

Amerikaanse visumvereisten

  • Een origineel Nigeriaans paspoort met twee blanco pagina's voor visum- en inreisstempels en is ten minste zes maanden geldig na uw terugkeerdatum.
  • Vorige paspoorten (voor reisgeschiedenis).
  • Barcoded DS-160 formulier bevestigingspagina.
  • Afspraak bevestigingspagina.
  • Twee kleurenfoto's die voldoen aan de Amerikaanse vereisten voor foto's van foto's.
  • Ontvangstbewijs betalingsbewijs.
  • Bewijs van fondsen (dwz bankafschriften, loonstroken, bewijs van activa en investeringen, enz.)
  • Ondersteunende documenten zoals uitnodigingsbrieven, arbeidscontracten, voorlopige vluchtboekingen en reisroute, enz.

Waar kunt u een Amerikaans visum aanvragen?

Aanvragen kunnen online worden gedaan via de website van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

U dient uw Amerikaanse visumaanvraag online in, maar moet het visuminterview persoonlijk bijwonen bij de ambassade of het consulaat-generaal.

Hoe kunt u een Amerikaans visum aanvragen?

1. Foto's die voldoen aan de Amerikaanse vereisten voor foto's van foto's moeten worden verkregen voordat het aanvraagproces begint. U moet een digitale foto uploaden met uw applicatie.

2. Vul het formulier DS-160 in en verzend de visumaanvraag online via de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Druk de bevestigingspagina met barcodes af.

3. Betaal de niet-terugbetaalbare verwerkingskosten online of over de toonbank bij een bank. U moet de kwitantie nemen met uw interview.

4. Plan een afspraak online of via een callcenter (234) 1 440 6218. U hebt de volgende documenten nodig bij het maken van uw afspraak:

  • Uw paspoortnummer.
  • De aankoopdatum van uw betalingsbewijs.
  • Het 10-cijferige barcodenummer van uw DS-160 bevestigingspagina.

5. Verzamel uw documenten en eventuele ondersteunende documenten die kunnen helpen bij uw aanvraag.

6. Woon uw Amerikaanse visumaanvraag bij op de Amerikaanse ambassade in Abuja of het Amerikaanse consulaat-generaal in Lagos. U moet de volgende documenten meenemen naar het interview:

  • Uw huidige en vorige paspoorten
  • Afspraakbevestigingsbrief
  • Barcoded DS-160 bevestigingspagina
  • Ontvangst van de visumaanvraagkosten
  • Een kleurenfoto die voldoet aan de fotovereisten.

7. Als uw visum wordt goedgekeurd, wordt uw paspoort met het visum afgeleverd op de ophaallocatie die u hebt opgegeven toen u uw afspraak maakte of koerierde naar het door u gekozen adres.

Recent toegevoegde informatie voor Amerikaanse visumaanvragers in Nigeria

  1. Bij het invullen van hun namen zeiden de VS dat aanvragers hun juiste wettelijke namen moeten vermelden zoals deze op hun internationale paspoort staan. De aanvragers kunnen alleen onofficiële namen gebruiken in de "andere gebruikte namen".
  2. In het reisgedeelte van het aanvraagformulier wordt van de aanvragers gevraagd om zoveel mogelijk de exacte tijd aan te geven die ze in de VS zouden doorbrengen. Er wordt geadviseerd dat als de datum verandert, de ambassade vooraf wordt geïnformeerd.
  3. De Amerikaanse ambassade zei ook dat bij het invullen van het formulier het adres van de plaats waar de aanvrager in de VS wil verblijven moet worden vermeld, zelfs als ze bij familieleden zouden verblijven. Als je bijvoorbeeld in Brooklyn in New York zou verblijven, zeg het dan zoals het is.
  4. Van de reisgenoten wordt van de aanvrager verwacht dat hij iedereen opsomt die hen zou vergezellen, en niet alleen degenen die een Amerikaans visum nodig zouden hebben. De aanvrager moet ook aangeven of hij al eerder naar de VS is gereisd, zelfs als hij zich pas binnen 24 uren in het land bevindt waar hij op doorreis is.
  5. Onder de ja / nee-vragen, wees zo waarheidsgetrouw mogelijk. Er wordt geadviseerd dat als de aanvrager in welke staat dan ook een rijbewijs heeft, hij dit moet vermelden. Als u een gezin in de VS heeft, moet u dat ook vermelden. Werkgelegenheid en burgerlijke staat moeten ook duidelijk worden vermeld.

CSN Team

Word nu lid van meer dan 500,000 + lezers.

Total Cure for Diabetes => KLIK HIER. Alleen resterende 15-producten - Schiet nu op!

Abonneer u NU op de nieuwste GIST van CSN PORTAL in uw E-MAILADRES

Copyright Waarschuwing: Inhoud op deze website mag niet opnieuw worden gepubliceerd, gereproduceerd, gedistribueerd, geheel of gedeeltelijk, zonder toestemming of erkenning. Alle inhoud wordt beschermd door DMCA.
De inhoud van deze site is met goede bedoelingen gepost. Als u deze inhoud bezit en denkt dat uw auteursrecht is geschonden of overtreden, neemt u contact met ons op via [[Email protected]] om een ​​klacht in te dienen en zullen er onmiddellijk acties worden ondernomen.

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.