Ads: Get Admission into 200 Level and Study any Course in any University of Your Choice. Low Fees | No JAMB UTME. Call 09038456231

EFCC Past Questions and Answers PDF Download for Screening Exercise

Filed in Job Past Questions, Past Questions by on January 24, 2020

ADS! DOWNLOAD ANY PAST QUESTIONS AND ANSWERS (PDF VERSION)


EFCC Past Questions and Answers PDF Download for Screening Exercise.

EFCC Past Questions 2020: EFCC current recruitment Past Questions is now available for download in PDF format. Follow the instructions outlined on this page for proper guideline. All the best!

EFCC Past Questions and Answers PDF Download

Do you wish to partake in the upcoming EFCC screening exercise? Then you need to arm yourself ready and proactive with EFCC success past questions.

Our EFCC recruitment success past questions will guide you on the nature of EFCC screening test in Nigeria, especially topic angles, question types and random repeated questions asked by examiners over the years. Take your time and study the given example carefully before making any decision.

Before that,

Understand that the Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) screening questions is 65% anchored on use of english, current affairs, safety, finance, security, cyber theft, general knowledge, mathematics and other sectors which our past questions will broaden your intellect.

We’d like to remind you that steady practice of our EFCC past questions will help you in understand everything about EFCC screening exercise.

Take a look at some of the most asked questions.

EFCC Past Questions and Answers

1. Who formed the first political party in Nigeria?
Answer: Herbert Macauly


2. What was the first political party in Nigeria?
Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)


3. Who is the current president of Nigeria?
Answer: Muhammadu Buhari


4. Who is the current vice president of Nigeria?
Answer: Yemi Osibajo


5. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Strength


6. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Dignity


7. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
Answer: Nigerian’s fertile soil


8. What does the white colour in Nigerian flag stand for?
Answer: Peace


9. What does the green colour in Nigerian flag represent?
Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria


10. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
Answer: Six (6) geopolitical zones


11. What was the first capital city in Nigeria?
Answer: Calabar


12. What is the capital of Nigeria Now?
Answer: Abuja


13. Who is the current Nigerian Deputy Senate president?
Answer: Senator Ike Ekweremadu


14. What is the name of Nigerian senior national team in football?
Answer: Super Eagles


15. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup
Answer: 1985, 1993, 2007, 2013


16. Who was the first female vice chancellor in Nigerian university?
Answer: Grace Alele Williams


17. Who gave Nigeria her name:
Answer: Flora Shaw


18. Who designed the Nigerian flag?
Answer: Michael Taiwo Akinkunmi


19. Who was the first man to buy a car in Nigeria?
Answer: Bob Jensen


20. Who was the first woman to buy a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti


21. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti


22. What is the first TV station in Nigeria?
Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959


23. When was Nigeria formed?
Answer: 1914


24. Where was crude oil first discovered in Nigeria?
Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State


25. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?
Answer: Wole Soyinka


26. Who is the Nigerian current speaker of house of Assembly?
Answer: Yakubu Dogara


27. What is the premier university in Nigeria?
Answer: University of Ibadan


28. Who is the minister for education in Nigeria?
Answer: Adamu Adamu


29. Who is the current chief justice of Nigeria?
Answer: Walter Onnogen.


30. When did Nigeria have her independent?
Answer: 1st October 1960


31. When Nigeria did become a republic?
Answer: 1st October 1963


32. When was the first military coup carried out in Nigeria?
Answer: 1966


33. How many local Government do we have in Nigeria?
Answer: 774


34. Who is the first Nigerian president?
Answer: Dr Nnamdi Azikiwe


35. Who was Nigerian first executive president?
Answer: Alhaji Shehu Aliyu Shagari


36. Who was the Nigerian first prime minister?
Answer: Abubakar Tafawa Balewa


37. What is the largest continent in the world?
Answer: ASIA with population of 3,641,000,000 while Australia & Oceania is the smallest continent


38. What are the five Oceans in the world?

Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean


39. What is the full meaning of UNICEF?
Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund


40. Who is the current Senate President in Nigeria?
Answer: Senator Bukola Saraki


41. Which country’s flag is called the Union Jack?
Answer: Great Britain


42. When did Nigeria became a Republic?
Answer: 1963


43. What is centenary?
Answer: 100 years


44. What is Nigeria?
Answer: Nigeria officially the Federal Republic of Nigeria, is a federal constitutional republic comprising 36 states and its Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north.


45. Who won the 2015 Nigerian presidential general election?
Answer: General Muhammadu Buhari.

How to Download the Full Past Questions

The price is ₦2,500

In other to get the material delivered to your mail box, you are entitled to make a bank deposit of 2500 naira to United Bank for Africa (UBA) @ TMLT PRO SERVICES with Account Number 1022564031.

Payment procedure for our EFCC Success Past Questions and Answer are as follows:

  1. Payment to the following bank account sent to your SMS or Whatsapp Number, either by bank deposits slip or online transfer
  2. After payment, candidate is expected to:

Send FULL NAME ON TELLER or BANK ACCOUNT NAME which the payment was made from + AMOUNT PAID + PAST QUESTION IN DEMAND, as mail to or SMS to +2348082284439.

EXAMPLE:

  1. Name on Teller or Bank Account You Transferred From.- Frank Andrews
  2. Past Question Type: EFCC Success Past Questions
  3. Email Address or Whatsapp Number

The PDF Past Question and Answers will be sent to your email address once payment is confirmed. You can reachout to our customer care service before placing an order.

Wishing you greater success as you get into the exams hall and come out smiling with excellence.

For any question or Inquiries, contact us @ [email protected]

We cherish your opinion and we look forward to it. Hence, If you have any question as regards EFCC Past Questions and Answers, kindly scroll down to the comment section and we will respond in no time.

CSN Team.

Enter your email address:

Delivered by TMLT NIGERIA

Join Over 500,000+ Readers Online Now!


=> FOLLOW US ON INSTAGRAM | FACEBOOK & TWITTER FOR LATEST UPDATES

ADS: KNOCK-OFF DIABETES IN JUST 60 DAYS! - ORDER YOURS HERE

COPYRIGHT WARNING! Contents on this website may not be republished, reproduced, redistributed either in whole or in part without due permission or acknowledgement. All contents are protected by DMCA.
The content on this site is posted with good intentions. If you own this content & believe your copyright was violated or infringed, make sure you contact us at [[email protected]] to file a complaint and actions will be taken immediately.

Tags: , ,

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ignatius says:

    Sir help me with the Nigeria army past questions please , thanks.

  2. Suzzy says:

    Do they often repeat questions?

  3. Suzzy says:

    Pls hw can one pass the efcc exams?

  4. Janet Akinbode says:

    Nice….wen is der 2017 screening
    Because I want to apply