PLAPOLY Post UTME Past Questions 2022 & Answers PDF Download : Current School News

PLAPOLY Post UTME Past Questions 2022 & Answers PDF Download

Filed in Past Questions by on April 4, 2022

APPLY NOW 👉 WORK IN CANADA WITH FREE SPONSORSHIP!


 

 – PLAPOLY Post UTME Past Questions –

PLAPOLY Post UTME Past Questions and answers are now available for aspiring Plateau State Polytechnic. Barkin-Ladi, Nigeria candidate! Are you currently searching the internet for PLAPOLY Post UTME Past Questions?

PLAPOLY Post UTME Past Questions 2021 & Answers PDF Download

Search no more! The Post UTME past questions and answers are now available for download.

This is to inform all aspirants of Plateau State Polytechnic Barkin-Ladi, Nigeria who will participate in the upcoming post UTME screening exercise that we have the past questions and answers PDF.

PLAPOLY Post UTME Past Questions Benefits

Meanwhile, a lot of people apply to study at Plateau State Polytechnic. Barkin-Ladi, Nigeria but only a few are offered admission. Meaning there is only a few admission slots available each year.

Therefore, in order to increase your chances of gaining admission, you need to score high. Hence, you need to start preparing for PLAPOLY Post UTME screening, In like manner, you need to use PLAPOLY post UTME past questions and answers.

However, why this seems difficult in some way, you can still crack the nut by brazing prepared with past screening exam materials. Follow the instructions in this article to download yours now.

Additional Benefits of PLAPOLY Post UTME Past Questions

‣ Firstly, it enlightens you on the scope of the exam

‣ Hence, you won’t be in the dark about questions to expect in the examination.

‣ Therefore, you won’t need support rather you’ll be confident in yourself

‣ In like manner, you won’t develop examination fever as a result of not knowing where the questions will be coming from.

‣ Likewise, it equips you beforehand.

‣ Similarly, it guides you on how to answer exam technical questions

Remember: Furthermore, your admission into the university is not guaranteed by only your scoring high in JAMB alone. Therefore, you also need to show them that you can score high in the screening exercise as well. 

About PLAPOLY Past Question

Nevertheless, the Post UTME Past Questions and Answers are the questions that have been set over the years.

Hence, they contain a lot of information about how each school sets their questions, the number of questions set, the type of questions as well as the allotted time to answer the questions.

However, we have been able to gather Plateau State Polytechnic. Barkin-Ladi, Nigeria Post UTME past questions in order to help prospective students into the university.

RECOMMENDED!

Some Departments Available at PLAPOLY

‣ ACCOUNTANCY

‣ AGRICULTURAL ENGINEERING/TECHNOLOGY

‣ BANKING AND FINANCE

‣ BUILDING TECHNOLOGY

‣ BUSINESS ADMINISTRATION & MANAGEMENT

‣ CIVIL ENGINEERING TECHNOLOGY

‣ COMPUTER ENGINEERING

‣ COMPUTER SCIENCE

‣ ELECTRICAL/ELECTRONIC ENGINEERING TECHNOLOGY

‣ ESTATE MANAGEMENT AND VALUATION

‣ FOOD TECHNOLOGY

‣ FOUNDRY ENGINEERING TECHNOLOGY

‣ HOSPITALITY MANAGEMENT

‣ LEISURE AND TOURISM MANAGEMENT

‣ LIBRARY AND INFORMATION SCIENCE

‣ MARKETING

‣ MASS COMMUNICATION

‣ MECHANICAL ENGINEERING TECHNOLOGY

‣ METALLURGICAL ENGINEERING TECHNOLOGY

‣ MINERAL RESOURCES ENGINEERING TECHNOLOGY

‣ OFFICE TECHNOLOGY AND MANAGEMENT

‣PUBLIC ADMINISTRATION

‣  QUANTITY SURVEYING

‣ CIENCE LABORATORY TECHNOLOGY

‣ SOCIAL DEVELOPMENT

‣ STATISTICS

‣ URBAN AND REGIONAL PLANNING

Sample Screening Past Questions and Answers

Use of English

In the questions below, choose the word(s) or phrase which best fills the gap(s).

1. Jubril found that thieves had entered his house in his absence. He went to the police to report the…

(A) break out

(B) break up

(C)break-in

(D) break into

Ans: C

2. After the accused was found guilty by the court, his counsel… before the sentence was passed

(A) begged for mercy

(B)made a plea for mitigation

(C) made an ovation

(D) made a plea for litigation

Ans: B

3. The officer was compelled to… the suspect’s car.

(A)seize

(B) cease

(C) size

(D) sease

Ans: A

4. If you are going to the market, may I… please?

(A) follow you

(B)come with you

(C) come by you

(D) come as your second

Ans: B

5. Thank you for the party, we really…

(A) enjoyed ourselves

(B)enjoyed

(C) enjoyed very much

(D) enjoyed too much.

Ans: B

 Mathematics

1. The second and fifth terms of a geometric progression are 21 and 567 respectively find the first term and the common ratio of the progression.

(A) 3, 7

(B) 7, 3

(C) -7, 3

(D) -3, 7

Ans: B

2. Tunse bought a house for =N=1,250,000 and spent =N=350,000.00 to renovate it. He then sold the house for =N=2,000,000.00. What is the percentage gain? (

A) 40%

(B) 65%

(C) 35%

(D) 32%

Ans: D

3. List the integral values of which satisfy the inequality -2 < 7 – 3x≤ 10

(A) -1, 0, 1, 2

(B) -2, 0, 1

(C) 1, 2, 3

(D) 0, 1,2

Ans: A

4. In a class, 120 students speak English or French or both. 70 speak English and 55 speak French. How many speak English but not French.

(A) 45

(B) 50

(C) 55

(D) 60

Ans: C

5. The lengths of the sides of a right-angled triangle are ym, (3y – 1)m and (3y + 1)m, find y.

(A) 12

(B) 9

(C) 8

(D) 4

Ans: A 

Hence, the exam past questions will help you think fast and beyond your capacity. As a result, you won’t feel intimidated by any technical question because you were already prepared for it.

Note schools test candidates with JAMB Past Questions of the subjects they wrote in JAMB for the course they wish to study. If that is the case, you will need to get JAMB CBT Mobile App or the JAMB CBT Computer Software.

How to Get The PLAPOLY Post UTME Past Questions

The price is ₦2,000

In order to get the material delivered to your mailbox, you are entitled to make a bank deposit of 2000 naira to United Bank for Africa (UBA) @ TMLT PRO SERVICES with Account Number 1022564031.

Furthermore, for any question or Inquiries, contact us at [email protected] 

Payment Procedures for the PLAPOLY Post UTME Past Questions

1. Payment to the following bank account sent to your SMS or WhatsApp Number, either by bank deposits slip or online transfer

2. Also, after payment,

Send FULL NAME ON TELLER or BANK ACCOUNT which the payment was made from + AMOUNT PAID + PAST QUESTION IN DEMAND +FACULTY or COURSE, as mail to or SMS to +2348082284439.

EXAMPLE:

1. Name on Teller or Bank Account You Transferred From.- Frank Andrews

2. School e.g: WESTERN DELTA UNIVERSITY

3. Faculty or Course E.g: AGRICULTURE

4. Email Address or WhatsApp Number

Therefore, PDF Past Question and Answers will be sent to your email on confirming payment. Successes as you get into the exams hall and come out smiling with excellence. For any question or Inquiries, contact us

RELATED PAST QUESTIONS:

What’s your take on this? We believe this article was helpful, if yes, don’t hesitate to share this information with your friends on Facebook, Twitter and Whatsapp.

CSN Team.

APPLY NOW 👉 WORK IN CANADA WITH FREE SPONSORSHIP!


 

    Hey You!

    Don't Miss These Opportunity! Enter Your Details Below!


    => FOLLOW US ON INSTAGRAM | FACEBOOK & TWITTER FOR LATEST UPDATE

    Tags: , , , , , , , , , , , ,

    Comments are closed.

    %d bloggers like this: