Iklan! Kéngingkeun 200 Tingkat Émutan Pikeun Diajar Kursus Naon waé di Universitas Anu Anjeun Pikaresep ngalangkungan IJMB / JUPEB. TEU JAMB | BIAYA RENDAH. Pendaptaran Sateuacanna. Nelepon 07063900993 AYEUNA!

Kumaha Ngaleungitkeun Beurit di Bumi Épéktip sareng Adéquately

Filed dina Artikel by dina 18 Juni 2021

ADS! Unduh Parangkat Lunak JAMB CBT Ayeuna GRATIS!

Anu matak, hal anu pangleutikna sareng paling henteu penting dina kahirupan ieu tiasa nyababkeun urang paling kasusah sareng masalah. Éta kadéngéna hésé pikir yén sababaraha organisme menit sapertos beurit tiasa narik pisan sareng perhatian bahkan nyababkeun seueur aduk. Sajajalan jalma parantos naroskeun kumaha nyingkirkeun beurit di bumi.

Kumaha Ngaleungitkeun Beurit di Bumi Épéktip sareng Adéquately

Naha anjeun ogé heran kumaha nyingkirkeun beurit di bumi? Naha hal-hal leutik ieu ogé masihan anjeun seueur setrés? Anjeun teu kedah hariwang deui. Tulisan ieu bakal ngabimbing anjeun kumaha nyingkirkeun beurit di bumi.

Anjeun tiasa terang naon anu anjeun kedah lakukeun. Ogé, sadaya inpormasi anu relevan ngeunaan kumaha nyingkirkeun beurit di bumi komo di luar bumi bakal ditepikeun ka anjeun.

Kantun ngaco ngaliwatan bagian anu bakal nuturkeun na meunang saloba detil sakumaha anu anjeun pikahoyong ngeunaan kumaha nyingkirkeun beurit di bumi.

Tanda Infestasi Beurit di Bumi Anjeun 

Upami anjeun pikir anjeun ngagaduhan panyawat beurit di bumi anjeun, milari tanda-tanda dongéng ieu:

1. Ambu Aneh & Sora

Beurit ngahasilkeun bau amonia anu kuat. Éta ogé banter pisan - ngagorowok, ngagorowok, sareng ngagorowok nalika aranjeunna ngalih ka bumi bumi anjeun. Perhatoskeun salah sahiji tanda ieu mangrupikeun indikasi éta beurit aya di gedong

2. Kotoran & Smear

Beurit nyingkah kotoran nalika aranjeunna ngalangkungan bumi anjeun. Anjeun tiasa perhatoskeun kotoran alit, poék, bentuk pelet sapanjang jalur beurit utami. Kusabab beurit gaduh paningal anu goréng, éta ogé nyiptakeun sareng ngarawat rute anu tetep sapanjang témbok. Nalika aranjeunna ngarambat rute ieu, aranjeunna angkat gajih calik sareng ngolesan sapanjang tembok. 

3. sidik

Pikir anjeun panginten ngagaduhan masalah beurit? Tingali kana juru bumi anu jarang dianggo, berdebu. Beurit sering ninggali tapak suku sareng buntut di tempat anu aranjeunna ngumbara. 

4. Karuksakan

Panungtung tapi teu saeutik, beurit bakal ninggalkeun karusakan dina gugah. Éta tiasa nyah kabel listrik, ngilu kana jati, wadah panyimpenan, atanapi kertas, sareng tuang tuangeun anu ditinggali di loket.

Nalika aranjeunna ngalakukeun, aranjeunna tiasa ngantosan kotoran sareng emih di bumi anjeun, ningkatkeun résiko anjeun kakeunaan panyakit.

Tanda Beurit dina Témbok

Tanda Beurit dina Témbok

Éta tiasa nangtang pikeun ngadeteksi ayana beurit nalika aranjeunna cicing di tukangeun témbok anjeun. 

Ieu sababaraha tanda anu kedah dipilari:

1. Sora anu anéh dina témbok, kalebet ngégél, nyaring, sareng sora ngaji

2. Tumpukan kotoran di daérah disumputkeun, sapertos di tukangeun kompor, di kolong bumi atanapi loténg anjeun, atanapi juru bumi

3. Bungkus tuangeun, wadah, atanapi sésa-sésa anu aya tanda ngaseuk

4. Smudges sapanjang témbok, anu Sigana mah a campuran kokotor sareng gajih

5. Sarang tina insulasi, kertas abon, potongan lawon, atanapi bahan lemesna

6. Saluran saluran anu sigana dikerok atanapi rusak

Salaku tambahan kana indikasi di luhur, anjeun ogé tiasa ningali beurit hirup atanapi paéh dimana waé di bumi anjeun.

Baca ogé:

Alesan Anjeun Kedah Ngaleungitkeun Beurit di Bumi

Sanaos anjeun ngagaduhan tempat anu lemes pikeun beurit, anjeun leres-leres henteu hoyongeun éta di bumi anjeun — utamina upami gaduh budak sareng piaraan. Entong reureuh nyingkirkeun beurit pas anjeun ningali masalah.

1. Tikus mawa panyakit anu ngabahayakeun anu tiasa ngotorkeun sareng nyebarkeun lebu, cai sareng taneuh. Beurit bisa mawa sajumlah kasakit serius ka ingon-ingon sareng manusa ku dua cara. Mimiti, aranjeunna tiasa janten angkutan kutu sareng kutu kanggo lebet ka bumi anjeun kalayan rupa-rupa parasit.

Kadua, beurit tiasa nyandak panyakit nyalira ngalangkungan ciduh, cikiih, sareng tai. Ningkatkeun populasi beurit ogé nempatkeun anjeun dina résiko kaserang panyakit rodénsia. Tikus kasohor mawa rupa-rupa panyakit bahaya.

Aranjeunna nembé ditingalikeun janten operator Hepatitis Eand nginféksi jalma ku galur. Seueur diantara aranjeunna anu ngagaduhan panyakit tipus. Sababaraha panyakit sanés anu pakait sareng beurit diantarana:

  • Murine tipus
  • Leptospirosis
  • Trichinosis
  • Salmonellosis (karacunan pangan)
  • Muriang ratbite
  • pagebug

2. Teu aya usum kawin pikeun beurit. Dina kaayaan anu ideal, bikang tiasa hamil 7 kali dina sataun sareng nganteurkeun sakitar 8 anak anjing dina unggal kokotor.

Beurit bikang tiasa ngajantenkeun 500 kali dina ngan genep jam, sareng beurit coklat tiasa ngalahirkeun dugi ka 2,000 murangkalih dina sataun sakali- dugi ka 22 nonoman dina hiji litter. Mertimbangkeun beurit gaduh jaman kehamilan kirang ti sabulan, gampang ningali kumaha populasi gancangna kaluar tina kontrol. 

Salaku populasi beurit mimiti tumuh di atanapi sakitar bumi anjeun, anjeun ogé bakal perhatoskeun kanaekan kotoran sareng karusakan. 

3. Beurit tiasa nyiar ampir naon waé: Hiji panilitian mendakan langkung tina 4,000 barang anu béda dina beuteung beurit coklat.

4. beurit urang huntu sisindiran tumuh sakitar 5 inci per taun. Prosés ngagemkeun éta ka handap ogé ngajantenkeun agul, sareng aranjeunna nyapek dina sagala rupa permukaan anu atos, ti kawat listrik dugi ka beton.

5. Sanaos umur rata-rata sakitar 1 taun, beurit anu parantos mendakan kasalametan panyumputan di jero rohangan tiasa hirup salami 3 taun.

Naon Jenis Karuksakan Fisik Anu Bisa Disababkeun Beurit Di Bumi?

Jenis Ruksakna Fisik Naon Anu Bisa Disababkeun Beurit di Bumi? 

Pikeun sapertos kitu sato leutik, Beurit tiasa nyababkeun karusakan anu penting dina bumi. Salaku tambahan pikeun nyebarkeun panyakit sareng ngancam kasihatan saha waé anu cicing di bumi, beurit tiasa…

1. Nyababkeun karuksakan struktural kana kai, drywall, insulasi, sareng bahan wangunan anu sanés

2. Nyah liwat kabel listrik sareng ningkatkeun résiko seuneu sareng éléktrokusi.

3. Parabotan ngaruksak ku cara dibungkus kana bantal sareng nyabak batuk

4. Ngancurkeun buku, kertas, sareng baju

5. Nyiptakeun noise anu nyusahkeun bobo atanapi bersantai di bumi anjeun

6. Sarang dina témbok, handapeun tilelep, atanapi bahkan dina alat-alat - sapertos bagian tukang kulkas atanapi handapeun mesin cuci

7. Nalika henteu aya karusakan beurit anu saé, populasi beurit ageung tiasa gancang nyababkeun karusakan anu mahal sareng teu tiasa dibalikkeun di bumi. 

Léngkah-léngkah kumaha Ngaleungitkeun Beurit di Bumi Gancang

Léngkah-léngkah Cara Ngaleungitkeun Beurit di Bumi Gancang

Teu aya anu hoyong hirup sareng beurit. Untungna, tips ieu tiasa ngabantosan anjeun kumaha nyingkirkeun beurit di bumi anjeun:

1. Mariksa Bumi

Sateuacan anjeun tiasa nyingkirkeun beurit, anjeun kedah ngalaksanakeun pamariksaan bumi lengkep pikeun milari asal-usulna. 

Pariksa bagian luar bumi - perhatoskeun khusus ka solokan anu rusak, retakan di panto garasi anjeun, sela-sela cakrawala, sareng rohangan dina yayasan - pikeun titik aksés anu jelas. 

Di jero imah, tingali liang angin, solokan, saluran paranti, sareng titik aksés poténsial sanés. Sakali anjeun terang dimana beurit ngaksés imah, anjeun tiasa nyégél titik lebetna sareng nyetél sarap. 

2. Ngégél Celah

Beurit teu kedah titik lebet ageung pikeun lebet ka bumi anjeun. Nyatana, aranjeunna tiasa meres kana liang anu anjeun tiasa lengket dua jari. Kalayan dina pipikiran ieu, segel sela mana waé dina tembok interior atanapi éksterior anjeun.

Kanggo hasil anu berkepanjangan, eusian sela ieu ku wol kawat, pelat najong logam, semén, atanapi cangkul. Pariksa aranjeunna sababaraha kali sabulan pikeun mastikeun yén aranjeunna dijaga leres. 

3. Ngabersihan

Beurit resep panyumputan sareng tempat-tempat nyumput. Salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngaleungitkeun beurit tanpa racun nyaéta ngaleungitkeun tempat panyumputna. Ngabersihan kerusuhan di jero imah anjeun sareng ngalihkeun objék tina tembok.

Simpen sadaya tempat sampah sareng tuangeun dina tempat sampah, bersihkeun tumpahanna kalayan gancang, sareng jaga pipa sareng solokan anjeun bersih.

4. Pertimbangkeun Jebakan

Kaseueuran rodénisida sareng racun anu karasa parantos teu dipikaresep ku atanapi dilarang di sababaraha tempat, ngajebak janten cara anu paling épéktip pikeun ngaleungitkeun beurit; éta anu maéhan beurit gancang sareng épéktip. Jebakan mangrupikeun cara bébas racun pikeun ngirangan populasi beurit.

Upami anjeun badé nempatkeun sarap anjeun nyalira, pastikeun anjeun nganggo seueur éta sareng anjeun nempatkeun sarap di daérah aktipitas tinggi. Anggo mentega suuk, siki henteu asin, cau, atanapi apel salaku umpan. 

5. Anggo Métode Deterrent Pengetahuan Alam

Nalika ngeunaan nyingkirkeun beurit, sababaraha bahan alami anu saderhana tiasa jauh pisan. Kadang-kadang, pikeun kaamanan lingkungan sareng nyegah bahaya kaséhatan, anjeun panginten kedah nganggo anu henteu bahaya sareng bahan henteu toksik nyingkirkeun beurit di bumi.

Ajen Alami sareng Biologis anu tiasa Dianggo Ngaleungitkeun Tikusir di Bumi

Ajen Alami sareng Biologis anu Tiasa Dianggo Ngaleungitkeun Tikusir di Bumi

Aya sababaraha agén alami anu tiasa dipaké dina kadali beurit. Sababaraha diantarana dirumuskeun dihandap.

1. Minyak Peppermint - Beurit teu resep bau cabé. Anjeun tiasa nempatkeun sababaraha minyak peppermint dina bal katun teras disimpen dina titik éntri sareng sudut sanés anu anjeun pikir tiasa janten tempat anu nyaman tina mahluk leutik ieu. Balikan unggal sababaraha dinten pikeun ngajagaan aranjeunna. Sareng kaunggulan anu hébat nyaéta imah anjeun bakal bau seger sepanjang waktos!

2. Kentang instan - Sprinkle bubuk kentang instan dimana wae anjeun pikir beurit sigana sering. Beurit bakal tuang bubuk, tapi flakes kentang bakal ngabareuhan dina peujit rodénsia, tungtungna aranjeunna ngabunuh.

3. Bawang daun - Sanés ngan anjeun tapi ogé beurit hate bau bau tina bawang. Tapi peretasan ieu rada hésé sabab bawang daun gancang gancang sareng tiasa toksik pikeun piaraan di bumi. Anjeun kedah ngagentos bawang unggal dinten kadua ku anu seger.

4. Campuran Plester Paris sareng Bubuk Kakao - Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta nyampur POP garing sareng Kakao atanapi bubuk coklat sareng nyebarkeun éta di beurit daérah sering. Sakali aranjeunna tuang campuran, aranjeunna bakal béak kaluar bumi anjeun frantically nginum cai sareng maot.

5. Serep Lada Panas - Ieu cara anu paling murah pikeun ngajaga vermins ka luar bumi anjeun. Nyiram cabé mangrupikeun cara anu lami pikeun ngajauhan sato tina pepelakan. Nyebarkeun cabé sapanjang jalan asup sareng juru anu sanésna sareng jaga rodénsia!

6. Bawang bodas - DIY ramuan anti beurit anjeun nyalira ku campuran bawang bodas dicincang sareng cai. Anjeun ogé tiasa ngantepkeun cengkéh bawang bodas di titik lebet bumi anjeun.

7. Céngék atanapi minyak céngék - Beurit teu resep céngék. Tempatkeun sakumpulan cengkéh dina pantyhose atanapi kaén muslin caket liang beurit.

8. Amonia - Ayeuna anjeun kedah waspada yén beurit hate bau anu kuat. Tuang Amonia dina mangkok alit sareng tempat caket tempat karesepna.

9. daun salam - Senyawa kimia daun salam tiasa ngabahayakeun beurit.

10. minyak jarak - Ieu jalanna mirip sareng kumaha cara sitrella pikeun ngusir reungit.

11. Bubuk orok - Sanyawa kimia tiasa mabok beurit sareng ngabantosan anjeun meres.

Rodénsia ngancurkeun hal

Kumaha Ngaleungitkeun Tikus Diluar Bumi Anjeun

Sanaos anjeun nyingkirkeun beurit di jero bumi anjeun, éta henteu bakal lami upami masih aya beurit di luar bumi anjeun. Ieu khususna leres sakumaha usum sasih langkung caket, sareng beurit mimiti asup ka bumi pikeun milarian panyumputan sareng tuangeun.

Kalayan diémutan éta, ieu tip luhur kami pikeun nyingkirkeun beurit di sakitar tempat hirup anjeun:

1. Tetep Kebon Anjeun Kabersihan

Beurit teu resep ka tempat terbuka, janten jaga halaman sareng kebon anjeun dipangkas, beresih, sareng bebas karam; ieu cara anu pangsaéna pikeun ngingkirkeun aranjeunna pikeun nyetél toko.

Motong jukut anjeun sering, cabut tumpukan kai atanapi daun, caket sareng konci sadaya gudang sareng tambelkeun liang naon waé anu aya di sisi na tutup tong sampah luar. Tungtungna, pastikeun beurit henteu ngagaduhan aksés kana dahareun di luar bumi anjeun. Ngabersihan buah-buahan anu murag, sayuran di kebon, atanapi kadaharan ingon-ingon sareng manuk.

Tip saderhana ieu bakal jauh pisan pikeun ngirangan populasi beurit.

2. Nelepon Dina Manuk

Beurit gaduh seueur prédator alami sareng ngondang éta prédator ka buruan anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun ngaleungitkeun beurit. Burung hantu, contona, tiasa ngahakan puluhan beurit atanapi beurit dina hiji wengi.

Pikeun mikat manuk hantu sareng manuk pemakan anu sanés, pokuskeun nyiptakeun habitat anu cocog. Tambahkeun sumber cai (sapertos bird bird) ka kebon anjeun sareng anggap ngawangun kotak sayang.

Tip: Cegah tuang manuk pikeun narik manuk. Salaku tambahan kanyataan yén beurit téh cekap tuangeun, nempatkeun siki manuk, suet, atanapi bahan sanés di luar nyiptakeun sumber katuangan anu sanés anu tiasa narik seueur beurit ka harta bumi anjeun.

3. Anggo És Garing

Salah sahiji cara anu épéktip pikeun ngaleungitkeun beurit tanpa racun nyaéta nganggo és garing. És garing ngahasilkeun karbon dioksida, anu ngabius sareng maéhan beurit. Kanggo hasil anu pangsaéna, tempatkeun és garing di lebet lawang. Pastikeun ngagunakeun sarung tangan sareng alat pelindung anu sanés kumargi és garing tiasa ngarusak kulit.

4. Atur sarap

Jebakan mangrupikeun salah sahiji cara anu paling épéktip pikeun ngaleungitkeun beurit gancang. Kanggo hasil anu pangsaéna, pertimbangkeun ngagunakeun sarap bubu, anu mangrupikeun cara anu gancang pikeun maéhan beurit langsung.

Pikeun nyegah sato séjén tina lebet kana sarap, nempatkeun kana jero kotak atanapi handapeun peti susu. Umpan bubu kalayan mentega suuk, anu murah sareng pikaresepeun pikeun beurit.

Upami anjeun perhatos beurit tuang anu khusus di bumi anjeun, anjeun panginten nganggap umpan sareng anu éta. Salaku conto, beurit tuang apel di luar konter tiasa ngaréspon ogé kana sarap anu disetél ku buah apel.

5. Anggo umpan & racun di luar

Umpan sareng racun kedah dianggo ukur di luar bumi, sabab éta bahan kimia anu kuat anu tiasa bahaya. Upami anjeun nempatkeun racun dina jero bumi, beurit tiasa nyebarkeun di sakuliling bumi, sahingga bumi anjeun bahaya pikeun sadayana manusa sareng pangeusi sato.

Upami anjeun ngarencanakeun ngagunakeun umpan atanapi jabatan, pastikeun pikeun sacara saksama maca sareng nuturkeun sadaya arah labél. Salawasna tetep umpan beurit dina stasiun umpan anu lengkep, dimana murangkalih, piaraan, sareng sato séjén teu tiasa ngahontal éta.

Kluster

Kumaha Ngaleungitkeun Beurit di Bumi Nganggo Jebakan, Umpan sareng Racun

Aya waktos nalika anjeun kedah leres-leres ngagunakeun sababaraha cara anu nyata pikeun nyingkirkeun beurit di bumi. Aya tilu hal utama anu diperyogikeun pikeun nyingkirkeun beurit di bumi. Ieu sarap, umpan sareng racun.

1. Jebakan

Jebakan mangrupikeun cara anu paling dikenal pikeun ngaluarkeun beurit ti bumi. Nanging, anjeun kedah ngagunakeun sarap kalayan bijaksana sareng salawasna ati-ati pikeun mastikeun yén éta bakal épéktip. Ieu mangrupikeun daptar sababaraha pedoman jebakan:

  • Anggo sajumlah ageung sarap.
  • Gunakeun sarap anu dirarancang khusus pikeun beurit. Jebakan beurit leutik teuing pikeun ngajebak beurit, tapi éta tiasa gampang lieur nalika anjeun di toko atanapi balanja online. Seueur jalma ogé kagoda ngagunakeun solusi anu sami pikeun beurit upami aranjeunna kantos ngalaman serangan beurit di jaman baheula. Nanging, beurit sareng beurit mangrupikeun hama anu béda sareng kedah diubaran sapertos kitu upami anjeun nuju kaserang panyawat.
  • Tempatkeun sarap di daérah anu paling seueur. Ieu sigana bakal juru poék, tukangeun alat-alat ageung sareng dimana waé anjeun ningali kotoran. Anjeun ogé tiasa nempatkeun sarap beurit dina anggota awak anu tumpang tindih di bumi pikeun nyegah serangan beurit hateup, sareng anjeun tiasa nempatkeun éta ogé di loteng anjeun.

Turutan tungtunan ieu kalayan naon waé jinis bubu beurit anu anjeun pilih pikeun dianggo. Sedengkeun anjeun balanja kanggo bubu beurit pangalusna sayogi, anjeun bakal perhatoskeun aranjeunna ngagaduhan sipat anu béda anu tiasa langkung cocog sareng kabutuhan anjeun anu béda

2. Snap Traps / Spring Traps

Jinis sarap anu paling dikenal, ayeuna aya dua rupa. Jebakan tradisional (biasana didamel tina kai sareng kawat waja) ngandung batang anu dimuat ku spring anu némpak nalika beurit ngaleungitkeun umpan tina pemicu. Vérsi plastik anu langkung énggal ngandung rahang anu seukeut nembak nalika dipicu.

  • Jebakan Langsung - Jebakan ieu diwangun ku kandang sareng panto anu dimuat ku spring anu néwak beurit di jero nalika aranjeunna nyabut umpan tina pemicu atanapi leumpang ngalangkungan pelat pemicu.
  • Lem Traps - Jinis bubu langsung, sarap lem diwangun ku palastik atanapi platform kai dilapis ku perekat anu diteundeun (sareng kadang didangu) di tempat-tempat tikus anu dikenal ngumbara, sapertos basement, pantry, sareng loteng, dina urutan pikeun mikat beurit pikeun nyangkut dina aranjeunna. Ieu condong henteu janten sarap nyata, sabab sering henteu mungkin pikeun miceun beurit saatos kajebak, sareng beurit anu kajebak antukna maot kusabab déhidrasi. Ieu ogé ngandung harti yén henteu sapertos sabagian ageung sarap séjén, sarap lem ngan ukur tiasa dianggo sakali.
  • Jebakan Éléktrik / Éléktronik - Jebakan ieu tiasa dianggo sapertos kandang, tapi nalika umpan narik beurit pikeun lebet, jebakan ieu mendakan beurit sareng ngirimkeun shock listrik anu ngabunuh kana kandangna.

3. Bait

Kaseueuran sarap rodénsia meryogikeun anjeun nganggo sababaraha jinis umpan pikeun mikat beurit. Seueur produk anu dijual salaku umpan ogé ngandung racun, janten anjeun panginten hoyong mikirkeun kana umpan anu anjeun anggo, utamina kumargi umpan dina sarap sering linggih dina jangkauan murangkalih sareng piaraan. Pikeun milarian bubu kalayan umpan anu henteu beracun, anjeun tiasa nganggo naon waé anu tiasa didahar. Sababaraha umpan anu populér sareng épéktip kalebet:

abdi. Mantega kacang

ii. Coklat

iii. Lada

iv. Buah seger sareng garing

v. Bawang daun

Upami anjeun henteu ngagaduhan umpan alami, atanapi langkung henteu kéngingkeun tuangeun pikeun narik masalah hama anu sanés, aya seueur umpan beurit kimia hébat di pasar kalayan pilihan ngandung racun henteu. Aya ogé wadah anu béda anu anjeun tiasa ngagaleuh pikeun nempatkeun umpan alami atanapi kimia anjeun di jero.

4. Stasion Umpan

Biasana didamel tina plastik anu karasa, stasiun umpan ngamungkinkeun anu gaduh bumi nempatkeun umpan di rohangan terbuka tanpa kedah hariwang ngeunaan piaraan atanapi jalma sanés anu kéngingkeun aksés, utamina upami umpanna ngandung racun.

Éta dikurung ku bukaan saukuran beurit pikeun ngamungkinkeun para rodénsia aksés kana umpan. Biasana ieu dikonci ditutup nganggo konci khusus pikeun ngajadikeun racun langkung sesah diakses.

5. Umpan Dulang

Nampan umpan biasana tos disiapkeun sareng tiasa dipésér di toko pakakas. Éta henteu dikepung, janten, aranjeunna kedahna ngan ukur dianggo dina rohangan anu teu tiasa diaksés ku piaraan atanapi murangkalih.

6. Racun

Upami anjeun nyandak racun beurit di toko, pastikeun maca labélna pikeun anjeun terang naha éta ogé ngandung sipat umpan. Racun anu disimpen aya dina rupa-rupa bentuk, janten baca tuntasna supados anjeun terang sakumaha épéktipna pikeun kaayaan anjeun sareng naha aman pikeun dianggo di sakuliling kulawarga anjeun.

Umpan sareng racun anu disayogikeun di toko biasana bakalan dina bentuk pelet sareng tiasa ogé dipésér kalayan seueur supados ngeusian baki atanapi stasiun umpan.

  • Racun Berbasis Bromethalin - Ieu neurotoksin anu gancang-lakukeun peryogi, langkung ti seueur racun, supados dijauhkeun tina jalan barudak sareng piaraan, tapi éta épéktip khususna.
  • Racun Berbasis Vitamin D - Racun ieu (sareng anu sami dumasar kana vitamin sanés) nyababkeun tumpukan vitamin larut lemak anu antukna ngakibatkeun overdosis fatal. Ieu lakukeun laun, tapi tetep tiasa ngabahayakeun budak sareng piaraan rumah tangga.
  • Racun Berbasis Fumarin sareng Warfarin - Jinis racun ieu bertindak salaku antikoagulan, nyegah getih beurit tina ngabekukan. Ieu mangrupikeun racun anu laun-laun dina panggunaan umum, sareng tiasa nyandak pakan berulang janten épéktip.

Dimana waé anjeun mutuskeun nempatkeun racun, rodénsia bakal nyéépkeun éta sareng angkat ka tempat sanésna kanggo maot. Idéalna, tempat anu paling saé pikeun nempatkeun aranjeunna bakal aya di luar pikeun nyegah beurit tina maot dina témbok atanapi loteng bumi anjeun. Nanging, anjeun masih tiasa nganggo éta di jero salami anjeun périodik parios beurit anu maot.

Abdi resep yakin yén anjeun langkung percaya diri ngeunaan ngatasi masalah beurit di bumi anjeun. Ogé, kuring yakin yén sadaya tip kritis ngeunaan kumaha nyingkirkeun beurit di bumi parantos dipasihkeun ka anjeun. Sasuai, anjeun henteu kedah ngaraos depresi deui ngeunaan hal-hal leutik anu jahat ieu.

Hadé pikeun ngabantosan batur ku ngabagi tulisan penting ieu ka aranjeunna.

Tim CSN.

Tulis alamat surelek:

dikirimkeun ku TMLT NIGERIA

Gabung Ngalangkungan 3,500 000+ Pamiarsa Online Ayeuna!


=> Tuturkeun Kami Instagram | Facebook & Twitter Pikeun pembaruan panganyarna

Iklan: DIABET KASUNJUKAN Hungkul 60 Dinten! - PESANAN ANJEUN

PERINGATAN HAK CIPTA! Eusi dina halaman wéb ieu moal diterbitkeun deui, diréproduksi, disebarkeun deui sacara lengkep atanapi sabagéan tanpa idin atanapi pangakuan. Sadaya eusi dijagaan ku DMCA.
Eusi dina situs ieu dipasang kalayan niat anu saé. Upami anjeun ngagaduhan kontén ieu & yakin hak cipta anjeun dilanggar atanapi dilanggar, pastikeun anjeun ngahubungi kami di [[email dijaga]] pikeun ngalebetkeun keluhan sareng tindakan bakal dicandak langsung.

tags: , , , , , , ,

Komentar nu ditutup.

%d blogger kawas kieu: