Iklan! Kéngingkeun 200 Tingkat Émutan Pikeun Diajar Kursus Naon waé di Universitas Anu Anjeun Pikaresep ngalangkungan IJMB / JUPEB. TEU JAMB | BIAYA RENDAH. Pendaptaran Sateuacanna. Nelepon 07063900993 AYEUNA!

Contoh Karangan Sisindiran 2021 S Pitunjuk Pikeun Karangan Sisindiran Anu Sampurna

Filed dina pendidikan by dina 18 Juni 2021

ADS! Unduh Parangkat Lunak JAMB CBT Ayeuna GRATIS!

Henteu sadayana ésai dimaksudkeun pikeun janten serius sareng ngalarang. Sakapeung, ésai tiasa rada pikaresepeun dibaca. Karangan sindiran mangrupikeun conto anu hadé tina ésai anu ngahibur pisan. Dina tulisan ieu, urang bakal ngabimbing anjeun ngalangkungan nyerat karangan satira anu sampurna; ogé masihan anjeun sababaraha conto karangan satir anu pangsaéna.

Contoh Karangan Sisindiran, Pitunjuk Pikeun Karangan Sisindiran Sempurna

Naon ari Karangan Sisindiran?

Merriam-Webster ngahartikeun sindiran salaku karya sastra anu ngagunakeun akal, sindiran, atanapi sindiran pikeun ngalaan sareng nyindiran kalakuan manusa atanapi kabodoan.

Sindiran paling nyebar dina karya sastra sapertos buku, sajak, ésai, lagu, sareng bahkan dina pilem. Ngagunakeun sindiran mangrupikeun karya sastra mangrupikeun salah sahiji cara nunjukkeun humor urang sacara kréatip.

Éta ogé mangrupikeun salah sahiji cara nempatkeun kritik konstruktif anu jelas kana kakurangan tina topik anu tangtu anu dibahas pangarang (panginten aya hubunganana sareng politik, parobihan sosial, selebriti, jst).

Karangan satirical dimaksudkeun pikeun nyerat inpormasi faktual ngeunaan hiji topik tapi dibalikkeun janten lucu. Pamiarsa anjeun bakal langkung resep maca karangan sindiran kumargi henteu ngan ukur bakal ngahibur, aranjeunna ogé bakal kéngingkeun langkung seueur élmu ngeunaan hiji topik.

conto

Conto sisindiran anu aya dina literatur diantarana:

  • Jonathan SwiftÉsai anu disebat "Proposal Modest" nyarioskeun perkawis masalah sosial sareng politik di Irlandia. Urang Irlandia kaserang kalaparan sareng pamaréntah henteu tiasa ngarengsekeun masalah ieu. Swift teras-terasan nunjukkeun yén pikeun ngabéréskeun paceklik, bentuk anyar pembibitan manusa mangrupikeun jalan kaluarna pikeun pamulihan ékonomi di Irlandia. Nalika musyawarah karanganna, saran Swift sigana pikasieuneun tapi intina pikeun nyindiran nyarankeun saran anu mustahil pikeun nyindiran kakurangan pamaréntahan Irlandia.
  • Perkosaan Konci ku Alexander Pope nyindiran kelas menengah luhur abad ka-18 Inggris. Kaseueuran jalma anu kagolong kana kelas ieu teu aya gunana sareng narkis. Kaseueuran pamuda sareng awéwé ngora modis, nyerep diri, sareng deet.
  • "Naha nymph bakal ngalanggar hukum Diana, atanapi sababaraha jar china anu lemah nampi cacat atanapi noda kahormatanna, atanapi brocade énggalna ...". Kutipan tina sajak Paus ngajelaskeun awéwé ngora anu disebut Belinda anu kaleungitan konci rambutna siga anu kaleungitan kautamaan anu berharga tina kelasna dina jaman khusus ieu. Kuncian rambut anu leungit ampir sami sareng jar cina anu lemes anu diretas.

Wanda Sindiran Anu Béda

Parodi

Satiriizing politikus, selebriti, atanapi jalma anu kawéntar sanés anu paling umum ditipu dina média. Parodi digunakeun pikeun ngayakeun jalma-jalma ieu ku ngagaleuh tingkah paripolah atanapi karakteristik anu dipilihna.

Sababaraha malah nyonto ka jalma-jalma ieu sareng ngagedéan penampilanana. Parodi nyebar dina pilem, televisi, sareng musik.

Salah sahiji conto nyaéta band parodi anu disebut Rutles. Diadegkeun dina akhir taun 70an, band ieu nyindiran Beatles sareng pendukungna anu getol. Aranjeunna diasah sapertos Beatles sareng ngadangukeun lagu na ku nyiptakeun lagu anu sami ku Beatles.

Salah sahiji conto nyaéta lagu "Bangun sareng Jalan" ku Rutles anu mangrupikeun parodi tina lagu "Get Back" ku Beatles. Ieu mangrupikeun petikan "Bangun sareng Buka":

Cruising ka jalan raya ngalakukeun genep puluh lima
di tengah garis bodas dobel
Suku na turun kana bénsin sareng sirahna dina méga
Anjeunna henteu ningali tandana saarah
Bangun sareng angkat
Bangun teras uih deui ka bumi

Sindiran

Sindiran tangtosna nyebar dina sisindiran. Éta anu ngajantenkeun sisindiran pikaresepeun sareng ngahibur. Sindiran sakumaha didefinisikeun dina Kamus Cambridge nyaéta nyieun cariosan anu hartosna sabalikna tina naon anu kedah disebatkeun ku jalma pikeun nyempad hiji hal atanapi batur ku cara humor. Sababaraha conto kutipan sindiran nyaéta:

"Urang sadayana sami-sami bodo, tapi urang kedah kerja keras tetep bodo." Benjamin Franklin

"Entong pernah ngabantah sareng jalma bodo. Aranjeunna bakal nyeret anjeun turun ka tingkatna teras ngéléhkeun anjeun ku pangalaman. " Tandaan Twain

“Sadayana jalmi sami. Aranjeunna ngagaduhan rupa anu béda sahingga awéwé ngabédakeun aranjeunna. " Marilyn Monroe

Kumaha Nulis Karangan Sisindiran?

1. Biasa heula Kumaha Nulis Karangan Sisindiran

Nalika nyerat karangan satir, penting pikeun terang yén anjeun ngagaduhan motif anu kuat pikeun ngungkulan pandangan anjeun sareng pendapat anjeun ngeunaan masalah khusus anu anjeun paduli.

Sanaos upami didugikeun dina bentuk na, anjeun tiasa nempatkeun sudut pandang anjeun nyalira ngeunaan masalah anu tangtu ieu sareng muterkeun pikeun ngajantenkeun lucu, tong hilap selalu nyayogikeun inpormasi faktual tina topik anu anjeun nyerat.

2. Pilih Topik Katuhu pikeun Ditulis

Dina milih topik pikeun nyerat, langkung saé terang topik naon anu anjeun badé nyerat. Éta kedah janten hal anu anjeun minat pisan.

Upami teu kitu, upami anjeun milih topik anjeun henteu leres-leres resep kana atanapi henteu wawuh, anjeun bakal bosen nyerat sapalih jalan. Titik konci anu sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta milih topik atanapi masalah anu aya hubunganana sareng masarakat sareng tiasa dicaritakeun ku sadayana.

Conto topik anu hadé pikeun dipilih nyaéta:

  • pulitik
  • acara ayeuna
  • masalah kaséhatan atanapi lingkungan
  • selebriti
  • kalakuan manusa
  • perayaan libur
  • média sosial

Éta ogé ngabantosan anjeun pikeun ngabiasakeun diri ku topik ieu ku ningali atanapi maca berita. Rupa-rupa topik ieu mangrupikeun jalma-jalma seuseueurna gaduh pendirian nyalira, janten langkung saé dipilih ku sabab anjeun bakal kéngingkeun réaksi ti pamiarsa anjeun.

Tong hilap intina nyerat ésai nyaéta pikeun pamiarsa pikeun maca éta. Kéngingkeun réaksi, naha pikaresepeun atanapi henteu, hartosna anjeun parantos hasil ngalaksanakeun tugas anjeun.

3. Kéngingkeun Titik

Akhirna, saatos nyarios sareng ngaémutan sareng mutuskeun topik anu anjeun hoyong diskusikeun, waktosna kanggo milarian, naon ari karangan ieu kuring nyerat? 

Hal-hal anu anjeun hoyong perhatoskeun nyaéta: Kumaha sikep anjeun kana topik anu tangtu ieu? Naha anjeun aturan pikaresep atanapi henteu?, Kumaha anjeun tiasa ngajantenkeun topik ieu ironis? Sakali anjeun parantos terang titik anjeun, anjeun gaduh ideu anu jelas sareng kuat ngeunaan naon anu anjeun bakal nyerat.

4. Nyaritakeun Pamirsa Anjeun

Penting pisan pikeun anjeun salaku panulis pikeun terang saha waé pemirsa anu anjeun serat. Naha anjeun nyerat kanggo pamiarsa propésional? Atanapi murid-muridna?

Grup jalma anu béda ieu gaduh karesep atanapi gaya nyeratna nyalira.

Para ahli panginten hoyong gaya tulisan resmi atanapi murid panginten hoyong gaya kasual.

Intina nyaéta, ku ngaidentipikasi pamiarsa anjeun, langkung saé janten langkung aya hubunganana sareng aranjeunna. Pikeun ngabantosan anjeun ngarobih gaya nyerat ka pamirsa khusus anjeun, ieu patarosan anu anjeun kedah jawab:

Kumaha anjeun nyerat dina gaya nyerat kasual atanapi resmi? Kumaha anjeun nyerat karangan ieu upami anjeun nyerat pikeun nonoman?

5. Ayeuna Wayahna Nulis

Ayeuna anjeun parantos gaduh inti nyerat karangan sindiran. Anjeun parantos terang topik naon anu anjeun bakal bahas sareng naon anu bakal janten titik utama anjeun, sareng anjeun parantos ngaidentipikasi saha anu bakal janten pemirsa anjeun.

Ayeuna waktuna kanggo nyerat karangan luar biasa anjeun. Tangtosna, supados janten luar biasa, anjeun peryogi sababaraha tips supados ésai anjeun pikaresepeun dibaca.

Biasa ku tokoh-tokoh biantara anu badé dianggo nalika nyerat karangan sindiran pikeun ngajantenkeun langkung pikaresepeun pikeun pamiarsa anjeun. Conto inohong pidato anu tiasa anjeun anggo nyaéta:

Hyperbole: Pamakéan kecap anu digedekeun pikeun pangaruh anu langkung luhur ka anu maca.

Sapatu teuneung luhur kuring anu maéhan kuring!

Ironi: Mangrupikeun panggunaan kecap-kecap anu dianggo pikeun nyebarkeun sabalikna tina hartos literal na.

Hiji jalma ningali kana jandéla na nalika hujan ageung. Anjeunna ngagorowok, "Cuaca anu saé ayeuna urang ngalaman. "

Métafora: Inohong pidato anu nyirikeun ngabandingkeun antara dua hal anu teu sami anu aya hubunganana.

Anjeun gaduh jantung batu.

Pun: Ieu dijelaskeun salaku sandiwara kana kecap. Strukturna tiasa dina raos anu béda tina kecap anu sami atanapi kadang dina rasa anu sami atanapi sora tina kecap anu béda.

"Ayeuna mangrupikeun usum teu puas urang Didamel usum panas anu mulya ku matahari di York ieu ...”Potongan tina William Shakespeare Richard III (Pancén 1 adegan 1). Kontéks pernyataan ieu ku tokoh Richard III nyaéta yén anjeunna putra ti Adipati York.

Pangarti: Jinis inohong pidato ieu nalika panyatur ngahaja ngajantenkeun kaayaan atanapi jalmi kirang penting tibatan na.

"Éta malem serius, anjeun terang." Salamet kapal karam Sir Cosmo Duff Gordon, nalika anjeunna nerangkeun tilelepna Titanic.

Contoh Karangan Sisindiran

Conto 1

Karagaman naon waé mangrupikeun hal anu kedah dirayakeun naha ngeunaan ras, gender, agama atanapi orientasi séks. Nanging, sanajan dina abad ka-21, lalaki sareng awéwé Asia masih sering dianggurkeun sareng teuing stereotip di Hollywood sareng khususna di sitkom Amérika.

Peran anu matak urang Asia, ngagambarkeun ciri tanggal. Peran Asia stéotipis sempit ngagolér dina tungtung spéktrum ti mimiti kutu buku janten palacuran.

Gagasan urang Asia janten inartikulasi dina basa Inggris atanapi henteu ngartos kana nuansa budaya Kulon populérna dianggo pikeun tujuan komedi anu luhur.

Tukangeun tawa nyababkeun yén jalma Asia tetep henteu dianggap serius tapi pikeun hiburan batur sabab ditingalikeun kana alas salaku lulucon anu ngajantenkeun urang teu aman ngeunaan cara kami ditepikeun.

Urang Asia mangrupikeun bagian ageung tina ragam Amérika anu anyar sareng budaya na tapi henteu nunjukkeun salaku bukti kurangna representasi.

Ku ngarobih cara karakter Asia dipidangkeun dina dua sitcom populér di mimiti taun 2000 urang 2 Broke Girls sareng Gilmore Girls, karangan éta dimaksudkeun pikeun nganalisis cara-cara di mana urang Asia, sareng sok digambar dina Hollywood sacara visual sareng linguistik.

Salajengna ésai ieu dimaksudkeun pikeun ningali dugi ka Amérika leres-leres nampi sareng nganut identitas Asia di nagara anu béda-béda budaya na. Paradigma tipi mangrupikeun alat anu pangaruh pisan dina cara ngabéjaan kumaha urang ningali dunya sareng ngabentuk pengetahuan urang kana kelompok jalma anu tangtu

Teras Maca ...

Nalika teu aya atanapi caket pisan pikeun ngagambarkeun Asia dina TV sareng hiji-hijina gambaran éta nyaéta stéréotip anu diulang deui-deui, urang Asia diwatesan ku sababaraha harepan anu ditingalikeun ku média anu sanés wawakil idéntitas ras atanapi budaya na.

Sitkom Amérika mangrupikeun conto kumaha Hollywood ngamangpaatkeun Asia salaku batu léngkah pikeun ngawangun garis pukulan acara tibatan masihan aranjeunna platform pikeun ngalaan budaya maranéhna pikeun ngadidik massa Kulon anu teu sadar. Ditingali salaku séri terobosan pikeun pamaén anu dipimpin umumna awéwé, Gilmore Girls progresif pikeun ngagambarkeun awéwé tapi anu dilakukeun pikeun Asia nampi réaksi campuran.

Salah sahiji tokoh utama, Ny Kim, nyandak ciri anu nyorot cahaya négatip dina cara kolot Asia ngagedékeun murangkalihna ku nunjukkeun kontras anu ageung sareng kulawarga Kulon anu utama nalika ngeunaan parental.

Dina sababaraha waktos anu langkung akhir-akhir ieu, sitkom awal 2010 urang Broke Girls ningali tokoh Han Lee, boga réstoran Korea-Amérika, ngagambarkeun karakteristik stereotip anu dipiharep média Kulon pikeun didaur ulang; ti imigran anu rusak basa Inggris dugi ka ideu lalaki Asia anu ngagaduhan daya tarik séksual anu handap.

Hollywood parantos gaduh sejarah anu panjang nalika ngeunaan salah ngagambarkeun Asia dina layar sareng stereotip sanés hiji-hijina cara ngalaksanakeunana.

nempo Conto karangan sisindiran di luhur, kuring yakin anjeun ayeuna siap nyerat ésai. Upami anjeun ngagaduhan patarosan sanés nganggo kotak koméntar ieu di handap.

Ogé, kedah saé pikeun ngabagi tautan ieu sareng sadaya réréncangan sareng jalma anu dipikacinta. Éta aya dina sadaya platform média sosial anjeun.

Tim CSN.

Tulis alamat surelek:

dikirimkeun ku TMLT NIGERIA

Gabung Ngalangkungan 3,500 000+ Pamiarsa Online Ayeuna!


=> Tuturkeun Kami Instagram | Facebook & Twitter Pikeun pembaruan panganyarna

Iklan: DIABET KASUNJUKAN Hungkul 60 Dinten! - PESANAN ANJEUN

PERINGATAN HAK CIPTA! Eusi dina halaman wéb ieu moal diterbitkeun deui, diréproduksi, disebarkeun deui sacara lengkep atanapi sabagéan tanpa idin atanapi pangakuan. Sadaya eusi dijagaan ku DMCA.
Eusi dina situs ieu dipasang kalayan niat anu saé. Upami anjeun ngagaduhan kontén ieu & yakin hak cipta anjeun dilanggar atanapi dilanggar, pastikeun anjeun ngahubungi kami di [[email dijaga]] pikeun ngalebetkeun keluhan sareng tindakan bakal dicandak langsung.

tags: , , , , , , , ,

Komentar nu ditutup.

%d blogger kawas kieu: