Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Стипендија за Apple WWDC 2021/2022 Погледнете го порталот за ажурирање на апликациите

поднесена во Ажурирање на стипендиите by на јуни 17, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Стипендија за Apple WWDC: Како начин да ги цениме своите клиенти, Apple нуди стипендија за студенти. Исто така, оваа стипендија е да им помогне на студентите со финансиски предизвик за понатамошно образование.

Портал за ажурирање на апликацијата Apple WWDC стипендија 2021/2022

Понатаму, таа е насочена и кон градење на капацитети и развој на човечки ресурси. Како такво, важно е да пробате. Нема што да изгубите ако имате. Сепак, ќе имате многу да добиете ако ве изберат.

Така, за да дознаете повеќе за тоа како / каде да аплицирате, само продолжете со читање овој член. Е ве води. Исто така, ќе ви ги даде сите основни информации што ви требаат.

За компанијата Apple Inc.

Пред да погледнете во Стипендија за Apple WWDC, Забелешка. Apple Inc. е американска мултинационална технолошка компанија. И седиштето е во Купертино, Калифорнија. Исто така, дизајнира, развива и продава потрошувачка електроника, компјутерски софтвер и услуги на Интернет.

Понатаму, Apple се смета за една од големите четворица технолошки компании. И ова е заедно со Амазон, Гугл и Мајкрософт. На Apple хардвер производите вклучуваат:

 • IPhone телефонот и таблет компјутерот iPad.
 • Понатаму, компјутерот Macpersonal и преносливиот медиа плеер iPod.
 • Исто така, Apple Watchsmartwatch и Apple TV дигитален медиа плеер.
 • Плус, воздушните слушалки за AirPodswire и паметниот звучник HomePod.

исто така, Јаболко исто така има многу софтвер. Од кои некои се вклучени оперативните системи macOS, iOS, iPadOS, watchOS и tvOS. „Епл“ е основана од Стив sобс, Стив Возниак и Роналд Вејн во април 1976 година

Подобност

За да имате право да аплицирате за стипендијата Apple WWDC, мора:

 • Бидете 13 години или постари. Исто така, или еквивалентна минимална возраст во соодветната јурисдикција. На пример, 16-годишна возраст во Европската унија.
 • Исто така, бидете бесплатно регистрирани кај Apple како развивач на Apple. Или бидете член на платена програма за развој на Apple.
 • Покрај тоа, бидете запишани во акредитирана академска институција или официјален еквивалент на домашно училиште.
 • Исто така, имаат завршено средно училиште или еквивалентно. И ова треба да биде во последните 6 месеци и да се чека прифаќање на акредитирана академска институција.
 • Понатаму, бидете активен член на СТЕМ организација. И е законски призната како непрофитна организација.

Ве молиме, забележете

Важно е да ги земете предвид следниве информации пред да аплицирате за стипендијата Apple WWDC. Освен горенаведените критериуми за подобност, мора да се согласите со овие Стипендија за WWDC Правила и услови.

Така, ако не се согласувате, не аплицирајте. Со аплицирање, вие се согласувате да бидете обврзани со сите услови. Исто така, подобноста е предмет на верификација од страна на Apple. И, мора да се согласите да соработувате со Apple за да обезбедите информации за вашиот образовен статус и статусот на членство.

Понатаму, вработените, практикантите, филијалите, подружниците, рекламните и промотивните агенции на Apple Inc. не ги исполнуваат условите. Исто така, членовите на потесното семејство и / или оние што живеат во исто домаќинство на такви партии не се квалификувани.

Барања за поднесување за Стипендија за Apple WWDC

Следното се барањата што треба да се исполнат за да ја поднесете вашата апликација за стипендија за Apple WWDC:

Судење за стипендија

 • Мора да ги пополните сите потребни полиња на формуларот за апликација за стипендија. И испратете ги сите потребни датотеки и документација пред да ги доставите.
 • Исто така, ако аплицирате како студент, забележете. Мора да наведете PDF, PNG или JPG на вашиот тековен распоред на часови. Или друг тековен доказ за запишување и информации за контакт за вашиот декан или директор.
 • Меѓутоа, ако аплицирате како член на STEM организација или Академија за развој на Apple, забележете. Мора да наведете PDF, PNG или JPG од информациите за вашето членство и информациите за контакт на вашиот локален лидер. Документацијата е прифатена на сите јазици.
 • Исто така, мора да доставите игралиште за Swift изградено со Swift Playgrounds 2.2 или Xcode 10.1. Проектите на Xcode нема да бидат разгледани.

Други барања за поднесување за Стипендија за Apple WWDC

 • Понатаму, вашето игралиште Свифт или мора да биде создадено од вас како индивидуа. Или да се засновате на урнек Swift Playgrounds изменет од вас како индивидуа. Групната работа нема да се разгледува.
 • Исто така, вашето игралиште Свифт мора да функционира целосно и да работи на Swift Playgrounds 2.2 или Xcode 10.1. Меѓутоа, ако работи на Swift Playgrounds 2.2, мора да биде оптимизиран за правилно прикажување на сите модели на iPad Pro.
 • Дополнително, поднесоците ќе бидат оценети офлајн. Така, вашето игралиште Свифт не треба да се потпира на мрежна врска. И сите ресурси што се користат во вашето игралиште Свифт треба да бидат вклучени локално во вашата датотека .zip.
 • Исто така, мора да дадете есејски одговор напишан од вас на сите потребни прашања во формуларот за апликација.
 • Дополнително, игралиштата Свифт мора да бидат напишани во Свифт игралишта 2.2 или во Хкод 10.1. Исто така, мора да ги почитувате условите на Договорот за лиценца за софтвер Swift Playgrounds или Договорот за лиценца Xcode и SDK на Apple.

Сепак, може да поднесете само една апликација по лице за стипендијата Apple WWDC. И само една стипендија ќе биде доделена по поединец.

Исто така, пријавите за стипендија се прифаќаат само преку формуларот достапен на ТУКА. Поднесоците нема да бидат прифатени преку кој било друг канал или откако пријавите ќе бидат затворени.

Судење за стипендија

Поднесување на апликации за стипендијата Apple WWDC ќе се суди врз основа на следново:

 • Техничко достигнување во доставеното игралиште Свифт.
 • Исто така, креативност на идеи во доставеното игралиште Свифт.
 • Плус, содржина на пишани одговори на прашањата во формуларот за апликација.

Сите одлуки донесени од судиите се конечни, а бодувањето е доверливо. Во случај на нерешен резултат, предност ќе има апликантот кој претходно не добил стипендија. Ако примачот не е во можност да присуствува, Apple може да го контактира апликантот со следната највисока оценка, по сопствено наоѓање на Apple.

Причини за дисквалификација Апликација за стипендија за Apple WWDC

Вашиот поднесок може да не се разгледа за стипендијата Apple WWDC ако не ги следи сите барања за подобност и поднесување. Исто така, или ако исполнува некој од условите наведени подолу:

 • Вашето игралиште Свифт не функционира за време на процесот на оценување.
 • Исто така, игралиштето Свифт што го дадовте не сте го изградиле вие. Или е изградена од повеќе од една личност. Така, групната работа нема да се разгледува. Исто така, плагијатската работа нема да се разгледа и може да ве дисквалификува од идните можности за стипендија.
 • Понатаму, за вашето игралиште Свифт е потребно најавување.
 • Плус, следите и / или внесувате код за аналитика во вашето игралиште Свифт, наменето за идентификување или следење на употребата или судиите.

Важни информации за стипендијата Apple WWDC

Важни информации за стипендијата Apple WWDC

Дополнително, Apple го задржува правото да го дисквалификува вашето моментално и / или идно поднесување. Или задржете ја или одземете ја вашата стипендија и / или сместување во кое било време ако:

 • Поднесувате повеќе од еден формулар за апликација за стипендија. Така, на секое лице му е дозволено само едно поднесување.
 • Исто така, кој било дел од вашето поднесување е невистинит, плагијат или измислен.
 • Вклучувате или претходно сте биле во малтретирање или друго штетно однесување насочено кон Apple, вработените во Apple, други апликанти за стипендии или присутните на WWDC.
 • Исто така, сте наградени со стипендија и не барајте билет и сместување до крајниот рок. Или прифатете го, но не присуствувајте на WWDC секој ден, освен ако поинаку не е договорено од Apple.
 • Исто така, прифаќате помош при патување и / или сместување, но не се пријавувате за аранжманите за патување и / или сместување направени од Apple. И не информирајте го претставникот на Apple однапред.
 • Исто така, останувате во обезбеденото сместување за различен опсег на датуми од оној што го договори Apple без писмено одобрение од Apple.
 • Вие, директно или индиректно, извршувате какво било дело наменето да се меша со програмата за стипендии WWDC. Вклучувајќи, но не ограничувајќи се на лажно дискредитирање на други кандидати за стипендија за да добиете поповолни шанси за добивање стипендија.
 • Исто така, или контактирајте ги вработените во Apple за да побарате поповолен третман на вашето поднесување.
 • Вие (или вашиот поднесок) не ги исполнувате овие правила и услови.

Линк за апликација за Стипендија за Apple WWDC

За да дознаете повеќе за стипендиите Apple WWDC (поволности за доделување, рок и други) КЛИКНИ ТУКА.

Ве молиме, осигурете се дека ги исполнувате условите пред да аплицирате. Исто така, за јасност, ве молиме повторно да го поминете овој напис и дадена е врската за стипендија. Ова ќе помогне во подобро разбирање на пакетите за стипендија. СО СРЕЌА како што аплицирате.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: