Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

100+ смешни зборови кои веројатно не сте ги знаеле дека се смешни

поднесена во членовите by на јуни 18, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Смешни зборови се забавни да се кажат. Кога ќе размислите за тоа, некои зборови на англиски јазик можат да звучат прилично интересно. И кога велиме „интересно“, навистина мислиме на чудно и откачено. Но, еј, тоа е она што ги прави забавни, нели?

Смешни зборови

Смешни зборови

Ова е збирка смешни зборови и нивните значења. Фрлете ги во вашиот секојдневен вокабулар и направете го секојдневието малку позабавно. Додадете го вашиот омилен смешен збор во коментарите!

Значи, ако сте некој кој сака да вметнува глупави зборови во вашите секојдневни разговори, имате среќа затоа што заокруживме смешни зборови што можете да започнете да ги користите денес, за кои веројатно никогаш не сте ни чуле.

Takeирнете подолу и подгответе се да додадете многу нови смешни зборови во вашиот вокабулар. 

1. Bumfuzzle

Можеби ќе слушнете како вашите баби и дедовци го користат овој смешен збор што се однесува на збунетост или збунетост.

2. Fartlek

Ова е активност што тркачите ја прават кога се менуваат помеѓу спринт и џогирање.

3. Секогаш

Ова не е печатна грешка, тоа значи „секогаш“ или „цело време“.

4. Ерф

Можеби мислите дека ова е некаков звук, но всушност е збор што значи „парцела“.

5. Хулабалу

Можете да го користите овој збор кога зборувате за гужва.

6. Мелдроп

За жал, ова не е храна. Наместо тоа, тоа е капка слуз што виси од нечиј нос.

7. Обелус

Дали некогаш сте се запрашале како се нарекува симболот што се користи за поделба во математички проблем? Па, сега знаете!

8. Sozzled

Кога некој е пијан, можете да го опишете користејќи го овој глупав збор.

9. Кршница

Овој забавен збор е друг збор за „чадор“.

10. Титер

Заменете го зборот „кикот“ или „смејте се“ со овој збор кога сакате да импресионирате некого.

11. Помилен

Да не се меша со зборот „кодош“, „пушач“ значи да се гледа orубовно на некого.

12. Крик

Ова е збор што значи „голема кука“.

13. Виперснепер

Можеби е таа постара личност да ја нарекува млада, премногу самоуверена личност со овој долг, откачен збор.

14. Салопети

„Салопети“ е збор што се користи за да се опише пар панталони за скијање со висок струк, кои имаат ремени за рамо.

15. Библиокепт

Ова се однесува на лице кое краде книги.

16. Акубација

Ова опишува лице кое јаде / пие додека лежи - затоа во основа секој што грицка додека гледа Нетфликс е „акумулација“.

Смешни зборови

17. Лолигаг

Овој збор опишува лице кое се плетка и прави нешто што не е корисно.

18. Абецедијар

Секој што моментално учи азбука може да се нарече ова - така во основа сите градинки. - смешни зборови

19. Бамбулсиран

Некој што го користи овој збор во реченица, најверојатно вели дека бил измамен да стори нешто.

20. Cutesy-poo

Иако ова може да звучи како име на домашно милениче, тоа навистина е збор што значи „болно слатко“.

21. Флабергаст

Кога сакате да сфатите дека сте шокирани од нешто, можете да го користите ова.

22. Фопиш

Ако некој е секогаш многу загрижен за тоа како изгледа неговата облека, можете да ги наречете „foppish“.

22. Катјампус

Не, ова не е вид на животно, тоа е всушност насока и значи исто што и да се каже дека нешто е кат-агол од нешто друго.

23. Ноб

Овој збор се користи кога некој е неискусен во нешто, обично се однесува на употреба на Интернет или видео игра.

24. Октоторп

Додека луѓето може да го нарекуваат овој симбол хаштаг (#), неговото вистинско име е „окроторп“.

25. Шмозо

Ова е кога разговарате на некој начин со некого каде што ќе се обидете да го импресионирате на пријателски и жив начин.

26. Финифугал

Ова е она што би го нарекле некој што се плаши да заврши што било.

27. Смајзе

Не мешајте го ова со смислениот збор на Тајра Бенкс „smize“. „Смазе“ е она што го добивате кога има комбинација на чад и магла.

28. Скирл

Ова е силен, плачлив звук што го создаваат гајдите. Кој знаеше?

29. Адорби

Ова е симпатична и скратена форма на зборот „симпатична“.

30. Воекс

Наместо да кажете „за жал!“ може да го изговориш овој глупав збор.

31. Видершинс

Ова е смешен збор што значи дека нешто се движи во погрешна насока / спротивно од стрелките на часовникот. 

32. Масна маст

Овој збор се однесува на дебел слој маснотии.

33. Кукла

Ова опишува количина на нешто, обично храна.

34. Фестон

Ова нема никаква врска со цртаните филмови и сè има со декорите и како е украсено место.

35. Фади-фраер

Лицето кое е супер старомодно и не сака ништо да прави со модерните трендови, би се викало ова. - смешни зборови

36. Гоблдејгук

Иако ова може да звучи како бруто храна, тоа всушност значи исто што и зборот „гиберш“.

37. Попл

Ова е поим што значи „немирно море“.

38. Хоџпоџ

Може да го користите овој збор кога зборувате да имате мешавина од случајни и разни предмети.

39. Рамшекл

Ова опишува нешто што изгледа како да се распаѓа.

40. Ваши-ваши

Лицето кое има проблем да донесе одлука - голема или мала - се нарекува овој збор.

Смешни зборови

41. Флумоксед

Ова значи дека сте целосно збунети.

42. Гардиloо

Инаку познат како предупредувачки крик.

43. Коливоблс

Следниот пат кога ќе имате стомак, можете да го користите овој збор.

44. Билингсгејт

Овој збор се користи за да се опише груб јазик.

45. Ликет-сплит

Ова значи „ASAP“.

46. ​​Слумгулион

Ова е ефтина чорба со месо.

47. Лошо волја

Изглед на непријателско расположение.

48. Споен 

Овој збор се користи кога опишувате група што заедно извикува од радост.

49. Футц

Ова во основа се однесува на трошење на вашето време.

50. Бунголе

Така се нарекува дупка што се наоѓа во буре или буре низ која ја истурате течноста.

51. Flibbertigibbet

Лицето што е глупаво и неодговорно може да се нарече ова.

52. Хокејк

Верувале или не, ова е името на леб од пченка во јужен стил.

53. Фрипер

Ако сакате да опишете нешто што е елегантно за сноби, користете го ова.

54. Намби-памби

Некој може да каже дека повикувањето фаул над кошаркарот за време на натпревар кога ќе флопираат е прилично правило „намби-памби“.

55. Гибонс

Наместо да кажете дека имате „ѓубре“ или „нокширки“ во вашата куќа, можете да го користите овој збор за да им кажете на другите дека имате мали предмети што немаат вистинска вредност.

56. Дифтонг

Ова не е парче облека. Верувале или не, се користи за да се опише звукот на две самогласки кога се споени, како звукот на „ој“ од радост. -Забавни зборови

57. Вембл

Ова е уште еден збор за да се опише чувството на гадење.

58. ebибунг

Seeе видите многу од овие мали дрвја во Австралија и Нов Зеланд.

59. anаканапес

Палаво дете би било опишано со овој збор.

60. Теазел

Ова е билка со цветна глава која е многу бодлива.

61. Кибицер

Ова е јидиш збор што во основа значи „двигател на задното седиште“.

62. Фаблет

Ова е она што би го нарекле гаџет што е и паметен телефон и таблет.

63. Моликодл

Извини момци, но овој збор се користи кога зборувате за момче кое е навикнато да го кодираат или разгалуваат. - смешни зборови

64. Рагамуфин

Ова би го нарекол некој што секогаш се облекувал во партали и нечиста облека.

65. Сникерси.

Иако овој збор звучи како да има некаква врска со смеењето, тој всушност е збор за долг и опасен нож.

Смешни зборови

66. Пифл

Ова можете да го користите кога некој зборува глупости.

67. Puggle

Ова е она што вие го нарекувате куче, а тоа е мешавина од бигл и мопс.

68. Рубабу

Не, ова не е измислено. Тоа е супа што се прави со брашно, зеленчук и паста од месо.

69. Скалаваг

Веројатно можете да го замислите Jackек Спароу како го користи овој збор за да опише член на неговата екипа кој бил расипан.

70. ibибериш

Кога некој зборува глупости и со зборови што немаат смисла, го користите овој збор.

71. Телеталец

Ако сте некој што не пие алкохол, тогаш сте познат како „теоталец“.

72. Скедаддл

Ова е уште еден збор што значи „да бегаш“.

73. Вампум

Веројатно никогаш не би претпоставиле, но ова е мала цилиндрична мушка направена од полирани школки.

74. Sleenwort

Ова нема никаква врска со вашата слезина и всушност се што има со мал папрат што расте на карпи и wallsидови. - Смешни зборови

75. Hullabaloo

Може да го користите овој збор следниот пат кога ќе слушнете навистина силен шум.

76. Тарадидл

Овој збор се користи кога сакате да објасните дека нешто за што некој зборува е лага или е претерано.

77. Вител

Го користите овој збор кога сакате да повикате на нешто што се врти или се врти.

78. Јитен

Ако сакате да кажете дека некој е исплашен, користете го овој збор наместо тоа.

79. Ратун

Ова е мало пука што расте од коренот на растението.

80. Дингус

Кога ќе заборавите како се вика нешто, можете да го користите овој збор.

81. Flibbertigibbet

Овој збор е толку чуден што можеби звучи лажен, но се однесува на глупава и разговорлива личност.

82. Pronk

Овој збор опишува скок што го правите во воздухот кога имате заоблен грб и вкочанети нозе.

83. Хогваш

Ова нема никаква врска со давање бања на свињи. Тоа е збор што го користите кога некој верува дека нешто, како суеверие, е лажно.

84. Бупкис

Кога сакате да користите збор што значи „ништо“, користете го овој.

85. Fipple

Писка на рекордер или друг вид сличен дувачки инструмент се нарекува ова.

86. Алоуф

Овој збор можеби звучи глупаво, но вие го користите за да опишете некој што не е пријателски расположен.

87. Виливау

Дали може да верувате дека овој збор значи „насилни ветрови што дуваат во поларни ширини?“

88. Јоопер

Resителите на Горниот полуостров во Мичиген се нарекуваат овој прекар.

89. Скиге

Ова е алатка во форма на Т што се користи за отстранување на вода од подовите и прозорците.

90. Doohickey

Ова е она што би го нарекле мал предмет или гаџет ако го заборавите неговото вистинско име.

91. Каботажа

Никогаш не би претпоставиле, но ова значи транспорт на патници или стока помеѓу две места во иста земја. - смешни зборови

92. Deckled

Ако нешто е „украсено“, тоа значи дека има рабови со хартија што се исечени со рака.

93. Фру-фру

Овој збор беше многу користен во 1870-тите и беше наменет да го опише шушкавиот звук што го испушти долг фустан.

94. Балихоо

Следниот пат кога ќе видите компанија како премногу се обидува да придобие клиент со реклама, можете да ги наречете вака.

95. Абеар

Ова нема никаква врска со животните, туку наместо тоа значи дека сте издржале нешто.

96. Вифлер

Ова е она што го нарекувате личност што оди пред вас кога сте во толпа.

97. Хаудвинк

Ова значи исто како и зборот „измами“.

98. Стамбелбум

Ова е уште еден збор што се користи за да се опише несмасна личност.

99. Нелице

Ова не значи дека лицето повеќе не е личност. Тоа е збор што го користите за да опишете лице кое е избришано поради нивното лошо однесување.

100. Дузи

Ова е нешто што не е нормално.

101. Батрахомиомахија - Да се ​​направи планина од моловир.

102. Cattywampus - Неорганизиран, кога нешто не е подредено правилно.

103. Flibbertigibbet - Снегулка, премногу разговорлива личност. - смешни зборови

104. Барање - Лисјата во ракопис.

105. Аквакулатор - Наеднаш да замине.

106. Билингсгејт - Груб јазик исполнет со вулгарности.

107. Борборигм - Збор за бучавата што ја прави вашиот стомак кога татнеж.

108. Гардиloо - Предупредување извикуваше пред да се фрли вода или отпад одозгора.

109. Маларка - Глупости.

110. Ратун - Никне во растение за култури.

ПРЕПОРАЧАНО ЗА ТЕБЕ!!!

112. Бустрофедон - Еден вид античко пишување што се пишува десно лево и лево надесно во алтернативни редови.

113. Бовјанг - Ремен што ги држи панталоните горе.

114. Пандикулација - Начинот на кој се протега торзото кога сте уморни или зевате.

115. Јарборо - Слаба мост за договор.

116. Донибрук - Волшебна расправија.

117. Аненцефална - Отсуство на целиот или дел од мозокот.

118. Сникерси - Голем нож.

119. Sialoquent - Прскање плунка додека зборувате.

120. Керц - Да пијат или јадат брзо или алчно.

121. Nincompoop - Глупава, бескорисна личност.

122. Канудл - Да се ​​гушкам или да се приближувам до.

123. Боговита - Пределабориран стил на говор или градинарство.

124. Гонзо - Далеку новинарство.

125. Кантенкер - Премногу аргументирано или некооперативно.

126. Видершинс - Во спротивно од стрелките на часовникот.

127. Вабит - Компјутерски поим поврзан со вид на напад на одбивање на услуга. - смешни зборови

128. Кокамами - Неверојатно.

129. Гомба - Постар, заштитнички пријател или соработник.

130. Хоблдехој - Млада, несмасна личност.

131. Хокус-покус - Глупости или тесни раце.

132. Кодсвалоп - Глупости.

133. Ликет-сплит - ПОБРЗО.

134. Моликодл - Да се ​​однесувам некому на разгалено.

135. Mugwump - Личност која е настрана или е навистина независна во политички прашања.

136. Колоп - Парче печено месо.

137. Намби-памби - Лице кое нема енергија и храброст.

138. Оркерија - Краби.

139. Pettifogger - Инфериорен адвокат со сомнителни практики.

140. Ригмарол - Долга, лута изјава.

141. Коливоблс - Анксиозност и опасност од стомак. - смешни зборови

142. Шенаниган - Неисправна активност.

143. Скедаддл - Заминете брзо.

144. Габичен мирис - Вообичаен пронаоѓач на грешки.

145. Snool - Да малтретирате некого во потчинетост.

146. Снолигостер - Остроумна, непринципиелна личност.

147. зоантропија - Лице кое верува дека се претвориле во животно.

148. Крапулентност - Мала тежина, некој што ќе се разболи додека пие.

149. Дузи - Нешто извонредно, не е нормално.

150. Габинс - Делови од риба што обично се фрлаат и не се трошат.

151. Erinaceous - Нешто што личи на еж.

152. Паучилоквент - Некој што не зборува многу, или е особено краток кога зборуваат.

153. Фард - Претерано нашминкано.

Смешни зборови

154. Фавтен - Глупо и бесмислено. - смешни зборови

155. Абиблиофобија - Стравот да не остане без материјал за читање.

156. Библија - Софтвер што преобразува необработени слики.

157. Bloviate - Да разговараме на долг, надуен начин.

158. Фади-фраер - Личност која е старомодна или претрупана.

159. Барбершот - Чадор.

160. Исцрвени - Да заложам нешто.

161. Гоблдејгук - Јазикот што е премногу претехнички и комплициран, не е разбирлив.

162. Троглодит - Лице кое живее во пештера.

163. Повраќање - Влез или излез во театар или ампитеатар.

Зарем англискиот јазик не е единствен и интересен? Зборовите се смешни работи.

Не само затоа што понекогаш изгледаат чудно (задача, ние зборуваме за вас) или имаат невообичаено потекло, но исто така и затоа што тие едноставно стари не прават насмеани и кикотење. Што е тоа fartlek? Или А. шивоу?.

Па, ако уживавте да го читате овој напис, споделете со вашите пријатели и добро смејте се на тоа. Можете исто така да испуштите коментар за тоа кој збор ви бил омилен.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Тагови: , , , , , , ,

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: