Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Студентски портал ААУА www.aaua.edu.ng/b/student/ Најновото ажурирање на апликацијата

поднесена во Училишни вести by на јуни 18, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Студентски портал AAUA: Органот на универзитетот „Адекунле Ајасин“ го овозможи порталот за студенти. И овој портал треба да ги олесни академските активности за студентите. AAUA е нигериски универзитет во сопственост и управуван од државната влада.

Сепак, само продолжете да го читате овој напис за да дознаете повеќе. Но, прво, што знаете за универзитетот Адекунле Ајасин (ААУА)?

Студентски портал ААУА

 

Исто така, универзитетот е во Акунгба Акоко, државата Ондо, Нигерија. Дополнително, тие имаат портал на кој учениците и јавноста може да дознаат повеќе за училиштето.

Универзитет Адекунле Ајасин?

Универзитетот Адекунле Ајасин (ААУА) за првпат е основан како Универзитет Обафеми Аволово во март 1982 година од страна на владата на старата држава Ондо, предводена од покојниот началник Мајкл Адекунле Ајасин.

Сепак, веднаш наследната воена влада на морнарицата Комдор Мајкл Бамиделе Отико го смени името во Државниот универзитет во Ондо во 1985 година. Неговото преместување во Акунгба Акоко во новата држава Ондо стана императив во 1999 година.

Предлог-законот за поддршка на преместувањето беше потпишан во законот од тогашниот гувернер на државата, началник Адебајо Адефарати, во ноември 1999 година. И тоа го поттикна движењето на работниците од старата локација во Адо-Екитито Акунгба Акоко на 1 декември 1999 година.

Важноста на студентскиот портал ААУА

Студентот на ААУА портал е создаден за стари и идни студенти на Универзитетот. Исто така, тоа е да креирате сметка или да се најавите за да извршите одредени академски активности лесно. Пример:

 1. Плаќање школски такси.
 2. Исто така, проверка на резултатите.
 3. Дополнително, апликација за формулар за прием.
 4. Понатаму, проверка на условите за прием.
 5. Исто така, проверка на времетраењето на програмите.
 6. Плус, преземање на писмо за прием и како можете да ги пресметате вашите поени (GP & CGPA), како и други активности поврзани со учењето.

Студентски портал ААУА

 1. За студентски портал AAUA за додипломски (студенти UTME / DE) постапка за плаќање на такси за прифаќање можете да ја посетите http://eportal.aaua.edu.ng/frontend/.
 2. Исто така, за студентскиот портал ААУА за постапка за регистрација и плаќање на такси за прифаќање можете да го посетите http://eportal.aaua.edu.ng/frontend/

Студентски портал AAUA за постапка за регистрација и плаќање такси за прифаќање

 1. Посетете http://eportal.aaua.edu.ng/frontend/.И одете на Брзи врски-> Статус на прием-> Проверете го статусот на прием.
 2. Сепак, за нов кандидат кој нема сметка, кликнете на врската „Креирај сметка“.
 3. Исто така, внесете го вашиот регистарски број UTME за да проверите дали сте платиле и ја потврдиле таксата за прифаќање. Сепак, за оние кои не ги потврдија своите такси за прифаќање, кликнете на врската „потврди плаќање“.
 4. Понатаму, ако верификацијата во (ii) погоре е успешна, ќе бидете однесени на страницата за создавање на сметки за да ја креирате вашата сметка.
 5. Исто така, соодветно пополнете го образецот за создавање сметка и доставете. Вашите ингеренции за најава ќе бидат испратени на вашиот телефон и адреса на е-пошта веднаш. Потоа ќе бидете упатени на страницата за најавување за да продолжите со регистрацијата.

забелешка

Користете го вашиот личен телефонски број и адресата на е-пошта. Бидејќи овие ќе бидат каналот за комуникација со вас за време на целиот престој на Универзитетот.

 1. Исто така, најавете се со вашето корисничко име и лозинка за да ја започнете регистрацијата.
 2. Формите за податоци се групирани во пет (5) делови. Ве молиме, пополнете внимателно и соодветно.
 3. Постојат важни документи потребни за поставување за да се заврши вашата регистрација. Тие се: извод од матична книга на родените, потврда за потекло, потврда на суд (по избор) и писмо за атестирање.
 4. Исто така, писмо за прием на ЈАМБ (опционално), пасош и резултат О-ниво. Покрај тоа, од кандидатите за директен влез, потребно е да го постават својот резултат ND / NCE / IJMB. Сепак, сите овие треба да се скенираат во формат на слика JPEG.

забелешка

Кандидатите без писмо за прием на JAMB треба да пријават во канцеларијата за прием на Универзитетот за продолжување.

 1. По завршувањето на регистрацијата, забележете. Ве молиме, внимателно проверете ги формуларите повторно пред да кликнете на „Финализирај го поднесувањето“.
 2. Кликнете на „Финализирај го поднесувањето“ за да ја завршиш и доставиш твојата регистрација. Pageе се прикаже страница за преглед или извештај.
 3. Печатете ја страницата за преглед и проверете ја забелешката за скрининг под отпечатеното.
 4. Студентите кои го поминале скринингот може да се обратат до банка за плаќање на училишни такси.
 5. етранзакт потврдата за плаќање на училишна такса добиена од банката е важна. Е се користи за верификација на плаќањето на училишните такси и регистрација на курсот на порталот.

Треба да се испраќаат сите понатамошни истражувања и поплаки [заштитена по е-пошта] Или пријавете се на нашиот систем за билети на http://eportal.aaua.edu.ng/ughelpdesk/

Студентски портал AAUA за додипломски (UTME / студенти) Постапка за плаќање на такси за прифаќање

 1. Посетете http://eportal.aaua.edu.ng/frontend/.
 2. Проверете го вашиот статус на прием со кликнување на копчето за статус на прием на страницата за слетување на порталот. ИЛИ на страницата за слетување на порталот aaua.edu.ng. И одете на Брзи врски-> Статус на прием-> Проверете го статусот на прием
 3. Исто така, снабдете го вашиот регистарски број UTME / DE и кликнете на копчето Поднеси. Меѓутоа, ако ви е понуден прием, ќе се прикаже скокачки прозорец со честитка.
 4. Понатаму, посетете која било банка на национално ниво што е поблиску до вас. Набавете го бројачот и пополнете го бројачот, како што е наведено во чекор 2 погоре.
 5. Исто така, кажете му на благајната или на кажувачот дека сакате да направите исплата за универзитетот Адекунле Ајасин, такси за прифаќање на Акунгба на платформата еТранзакт.
 6. Дополнително, по плаќањето, проверете дали чекате и ја собирате потврдата за плаќање eTranzact. Ова е важно бидејќи е ваш пристап до печатење на писмото за прием.
 7. Откако ја добивте потврдата за плаќање eTranzact, забележете. Одете повторно на Интернет и потврдете ја Уплатата на Такси за прифаќање што сте ја извршиле во банка. Ова е потребно за да се осигурате дека сте вистински сопственик на потврдата за плаќање eTranzact.
 8. Сепак, за да го потврдите прифаќањето, кликнете на Брзи врски-> Плаќање на такса за прифаќање-> Потврдете ги таксите за прифаќање.
 9. Исто така, на страницата за потврда за надоместоци за прифаќање, забележете. Вие треба да ги снабдите вашите Регистрација на UTME / DE Број и Број на налог за потврда на вашата потврда за плаќање eTranzact што сте ја набавиле од банката. И потоа кликнете на копчето Поднеси за да ја потврдите исплатата на надоместоците за прифаќање.
 10. Понатаму, откако ќе биде успешен, забележете. Beе бидете пренасочени на страницата каде што ќе можете да го отпечатите писмото за прием.
 11. На страницата за приемно писмо, доставете го вашиот регистарски број UTME / DE. И кликнете на Испрати за да го видите и отпечатите писмото за привремен прием

Како да ги искористите службените услуги за е-пошта на AAUA

Задолжително е за сите студенти да ја користат официјалната е-пошта што ќе им биде дадена по церемонијата на матура. Форматот на адресата за е-пошта е даден како студентска матрица бр@ aaua.edu.ng, на пример; [заштитена по е-пошта].

 1. По завршувањето на матурата, горенаведениот пример за официјална адреса за е-пошта ќе им биде доделен на студентите кои го добиле својот матричен број. (Забелешка: - Оваа официјална е-пошта е различна од е-поштата што се користи за време на процесот на регистрација на био-податоци)
 2. Исто така, студентите треба да се најават на www.mail.aaua.edu.ng и да го напишат своето корисничко име, т.е. студентска матрица [заштитена по е-пошта] проследено со стандардна лозинка што ќе биде испратена до телефонскиот број на студентите преку СМС.
 3. Дополнително, по најавувањето, од вас ќе се бара да ја смените зададената лозинка во лична лозинка.

Напомена: Официјалната е-пошта ќе се користи во текот на престојот на студентите во кампусот до дипломирањето. Исто така, ќе се користи за задачи на час и други релевантни академски цели.

Како да пристапите до Центарот за помош на студенти портал AAUA

 1. Прочитајте ги следниве чекори за да ја искористите Центарот за помош на AAUA: Одете на www.aaua.freshdesk.com и кликнете на Најава.
 2. Следно е да кликнете на „најавување со употреба на google“.
 3. Исто така, внесете ја вашата официјална адреса за е-пошта веќе креирана за вас, т.е. вашата матрица бр или [заштитена по е-пошта] како вашето корисничко име проследено со вашата лозинка. (Забелешка: - Не треба да се пријавувате)
 4. Дополнително, додадете и доставете нов билет; наведувајќи го вашето барање / жалба (Администратор на ICTAC AAUA наскоро ќе одговори на вашето барање).
 5. Исто така, посетете ја www.mail.aaua.edu.ng и најавете се со вашата официјална е-пошта. Тоа е вашата матрица Не или [заштитена по е-пошта] како вашето корисничко име проследено со вашата лозинка.
 6. Потоа, проверете го вашето сандаче за да пронајдете број на врската за билет за поддршка за да го следите и да го знаете статусот на билетот што сте го објавиле порано
 7. Откако вашето барање ќе биде третирано, ќе добиете пошта како одговор на тој ефект соодветно.

забелешка

Не треба да ја посетувате ICTAC AAUA освен ако не е поинаку наведено од администраторот во одговорот на вашиот билет. Исто така, студентите кои ќе се пријават или се најават со која било друга адреса за е-пошта, покрај официјалната адреса на е-пошта AAUA, да бидат отфрлени)

Постапка за плаќање на такси за додипломски студии (враќање на студенти)

 1. Сите студенти што се враќаат мораат да ја видат и испечатат фактурата за плаќање на училишни такси за да знаат колку плаќаат и како да ја пополнат продавачката и да ја извршат уплатата во банка.
 2. За да ја видите / отпечатите фактурата за плаќање на училишните такси, на страницата за пристаниште во порталот, одете на Брзи врски-> Печатете фактура за училишни такси-> Печатете фактура за училишни такси
 3. Како и да е, на интерфејсот за Фактура за школа за такси, набавете го вашиот матричен број. Ако се најде на поставувањето за плаќање на училишните такси, тогаш фактурата за плаќање на училишната такса се прикажува за прегледување и печатење. Ако не е пронајден, тоа значи дека не можете да платите во банка.
 4. Исто така, ве молиме контактирајте го одделот ICTAC на институцијата и регистрирајте ги вашите жалби. Во овој случај, ние ќе сакаме да се видиме лично за да го решиме проблемот и ќе можете да ја видите вашата фактура и да платите училишна такса.
 5. Посетете која било банка на национално ниво што е поблиску до вас. Набавете го бројачот и пополнете го бројачот, како што е наведено во чекор 2 погоре.
 6. Исто така, кажете му на благајната или на раскажувачот дека сакате да платите за Универзитетот Адекунле Ајасин, такси за училишта Акунгба на платформата еТранзакт. По уплатата, проверете дали сте почекале и дека сте ја собрале потврдата за плаќање eTranzact.

Поврзано читање:

Постапка за плаќање на такси за додипломски студии (враќање на студенти): Повеќе чекори

 1. Откако ја добивте потврдата за плаќање eTranzact, повторно влезете на Интернет и потврдете ја Уплатата на Училишните такси што сте ја извршиле во банка. Сепак, за да ги потврдите училишните такси, кликнете на Брзи врски-> Уплата на училишни такси-> Потврдете ги училишните такси.
 2. Исто така, на страницата за потврда на училишните такси, доставете го вашиот матричен број и бројот на налогот за потврда на вашата потврда за плаќање eTranzact што сте ја набавиле од банката и кликнете на копчето Испрати за да ја потврдите исплатата на училишните такси.
 3. Покрај тоа, откако ќе биде успешно, ќе бидете пренасочени на страницата каде што ќе можете да се најавите на вашата сметка.
 4. На Интернет-страницата за најава на вашата сметка, ако претходно сте создале сметка, само најавете се со вашето корисничко име и лозинка, но претходно немате сметка, кликнете на врската „Креирај сметка“.
 5. Исто така, потврдете дека плаќањето на училишните такси ќе биде прикажано. Набавете го вашиот матричен број и кликнете на копчето Поднеси.
 6. Ако претходно сте ја потврдиле исплатата на училишните такси, тогаш ќе ви биде дозволено да креирате сметка и СМС-пораки од потврдата за најавување. Ве молиме, осигурете се дека за време на креирањето на сметка, доставувате функционален број на мобилни телефони и адреса за е-пошта.
 7. Најавете се на вашата сметка со вашето корисничко име и лозинка и пополнете ги сите потребни форми како што е соодветно и доставете ги.

Горенаведеното е доволно за да ви помогне да пристапите Студентски портал ААУА. Осигурете се дека споделувате со пријателите.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Тагови: , , ,

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: