advertenties: Ontvang toegang tot het 200-niveau en studeer een cursus aan een universiteit naar keuze. Lage tarieven | Geen JAMB UTME. Bel 09038456231

Currents Affairs afgelopen vragen 2020 en antwoorden | Meer dan 1,500 vragen

ingediend in Eerdere vragen by februari 15, 2020

ADS! Verkrijg nu N300,000 Cash Grant voor uw onderwijs


Scoor 370 in JAMB Nu met CBT Practice Software


Currents Affairs afgelopen vragen 2020 en antwoorden | Meer dan 1,500 vragen.

Currents Affairs Past Questions 2020: Het CSN-team heeft onlangs verzameld dat veel Nigeriaanse burgers er niet in zijn geslaagd om te slagen in hun screening vanwege gebrek aan bewustzijn. Om deze uitdaging op te lossen, heeft het team besloten om aan het publiek een monsterlijst te presenteren met de Nigeriaans meest herhaalde actuele zaken uit het verleden Vragen en antwoorden voor geschiktheidstest en sollicitatiegesprek.

1500 Currents Affairs Past Questions and Answers

Als je verwacht dat een screening een baan-, toelatings- en studiebezoek is, kun je dit gebruiken en je niveau van paraatheid verhogen.

Hieronder vindt u herhaalde testen van de aantrekkelijkheidstest en sollicitatievragen

#1. Wie vormde de eerste politieke partij in Nigeria?
Antwoord: Herbert Macauly

#2. Wat was de eerste politieke partij in Nigeria?
Antwoord: Nigeriaanse nationale democratische partij (NNDP)

#3. Wie is de huidige president van Nigeria?
Antwoord: Muhammadu Buhari

#4. Wie is de huidige vice-president van Nigeria?
Antwoord: Yemi Osibajo

# 5. Wat doet de adelaar in de Nigeriaanse wapenschild vertegenwoordigen?
Antwoord: Kracht

#6. Wat vertegenwoordigen de twee paarden op het Nigeriaanse wapen?
Antwoord: Waardigheid

#7. Waarvoor stond het zwarte schild in de Nigeriaanse wapenarm?
Antwoord: Nigeriaanse vruchtbare grond

#8. Waarvoor staat de witte kleur in de Nigeriaanse vlag?
Antwoord: Vrede

#9. Wat vertegenwoordigt de groene kleur in de Nigeriaanse vlag?
Antwoord: Bossen en een overvloed aan natuurlijke rijkdom van Nigeria

#10. Nigeria is verdeeld in hoeveel geopolitieke zones?
Antwoord: Zes (6) geopolitieke zones

#11. Wat was de eerste hoofdstad in Nigeria?
Antwoord: Grijze eekhoorn

#12. Wat is de hoofdstad van Nigeria nu?
Antwoord: Abuja

#13. Wie is de huidige Nigeriaanse vice-senaatsvoorzitter?
Antwoord: Senator Ike Ekweremadu

#14. Hoe heet het Nigeriaanse nationale elftal in het voetbal?
Antwoord: Super Eagles

#15. Wanneer hebben de Nigeriaanse gouden adelaars de wereld onder de 17 FIFA-wereldbeker gewonnen?
Antwoord: 1985, 1993, 2007, 2013

#16. Wie was de eerste vrouwelijke vice-kanselier op de Nigeriaanse universiteit?
Antwoord: Grace Alele Williams

#17. Wie gaf Nigeria haar naam:
Antwoord: Flora Shaw

#18. Wie heeft de Nigeriaanse vlag ontworpen?
Antwoord: Michael Taiwo Akinkunmi

#19. Wie was de eerste man die een auto in Nigeria kocht?
Antwoord: Bob Jensen

#20. Wie was de eerste vrouw die een auto in Nigeria kocht?
Antwoord: Funmilayo Ransome Kuti

#21. Wie was de eerste vrouw die in Nigeria met een auto reed?
Antwoord: Funmilayo Ransome Kuti

#22. Wat is het eerste tv-station in Nigeria?
Antwoord: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

#23. Wanneer werd Nigeria gevormd?
Antwoord: 1914

#24. Waar werd ruwe olie voor het eerst ontdekt in Nigeria?
Antwoord: Oloibiri-olieveld, gelegen in Oloibiri in Ogbia, LGA, deelstaat Bayelsa

#25. Wie was de eerste Nigeriaan die Nobelprijswinnaar werd?
Antwoord: Wole Soyinka

#26. Wie is de Nigeriaanse spreker van het huis van vergadering?
Antwoord: Yakubu Dogara

#27. Wat is de belangrijkste universiteit in Nigeria?
Antwoord: Universiteit van Ibadan

#28. Wie is de minister voor onderwijs in Nigeria?
Antwoord: Adamu Adamu

#29. Wie is de huidige opperrechter van Nigeria?
Antwoord: Mahmoud Mohammed.

#30. Wanneer heeft Nigeria haar onafhankelijk?
Antwoord: 1st oktober 1960

#31. Toen Nigeria een republiek werd?
Antwoord: 1st oktober 1963

#32. Wanneer vond de eerste militaire coup in Nigeria plaats?
Antwoord: 1966

#33. Hoeveel lokale overheid hebben we in Nigeria?
Antwoord: 774

#34. Wie is de eerste Nigeriaanse president?
Antwoord: Dr. Nnamdi Azikiwe

#35. Wie was de Nigeriaanse eerste uitvoerende president?
Antwoord: Alhaji Shehu Aliyu Shagari

#36. Wie was de Nigeriaanse eerste premier?
Antwoord: Abubakar Tafawa Balewa

#37. Wat is het grootste continent ter wereld?
Antwoord: AZIË met populatie van 3,641,000,000 terwijl Australië en Oceanië het kleinste continent is

#38. Wat zijn de vijf oceanen in de wereld?

Antwoord: Stille Oceaan, Atlantische Oceaan, Indische Oceaan, Zuidelijke Oceaan, Noordelijke IJszee

#39. Wat is de volledige betekenis van UNICEF?
Antwoord: Internationaal noodfonds voor kinderen van de Verenigde Naties

#40. Wie is de huidige senaatsvoorzitter in Nigeria?
Antwoord: Senator Bukola Saraki

#41. Welke vlag heeft de Union Jack?
Antwoord: Groot Brittanië

#42. Wanneer werd Nigeria een republiek?
Antwoord: 1963

#43. Wat is honderdjarig?
Antwoord: 100 jaar

#44. Wat is Nigeria?
Antwoord: Nigeria, officieel de Federale Republiek Nigeria, is een federale constitutionele republiek, bestaande uit de 36-staten en het Federale Hoofdstedelijk Territorium, Abuja. Nigeria ligt in West-Afrika en heeft landgrenzen met de Republiek Benin in het westen, Tsjaad en Kameroen in het oosten en Niger in het noorden.

#45. Wie won de 2015 Nigeriaanse presidentsverkiezingen?
Antwoord: Generaal Muhammadu Buhari

1 >> 1. Wie vormde de eerste politieke partij in Nigeria?
Een obasanjo
B osama
C obi
D Herbert Macauly

  1. Wat was de eerste politieke partij in Nigeria?

Een APC
B PDP
C NNDP
D AD

  1. Wie is de huidige president van Nigeria?
  2. Obasanjo
    B. Saraki
    C. Buhari
    D. Jonathan
  3. Wie is de huidige vice-president van Nigeria?
  4. Osinbanja
    B. Atiku
    C. Peter obi
    D. Namadi sambo

#5. Wat doet de adelaar in de Nigeriaanse wapenrusting
vertegenwoordigen?

Een vrede
B Terreur
C. Landbouw
D. Kracht

Antwoord: Kracht

  1. Representatieve democratie is het beste kenmerk van
    (A) vrije verkiezingen en goede registers van kiezers
    (B) een politiek opgeleide kiezers
    (C) regel door de belangengroep
    (D) juiste kiesdistricten en een reële keuze van kandidaten
  2. Terwijl politieke partiele partijen zich richten op het vormen van een doelgroepen waar de overheid druk op wil uitoefenen
    (A) sociale onrust veroorzaken (B) die van invloed is op beslissingen van de overheid
    (C) de economie van het land beheersen (D) om werknemers te verenigen
  3. Wanneer het electoraat op vertegenwoordigers stemt die stem namens hen zijn, zeggen wij dat het dat is
    (A) een indirecte verkiezing (B) een oneerlijke verkiezing (C) een betwiste verkiezing (D) een getuigd elektron
  4. Een verkiezing die wordt uitgevoerd om een ​​vacante zetel in een wetgevende macht te vervullen, wordt een a genoemd
    (A) door verkiezing (B) algemene verkiezing (C) referendum (D) volksstemming
  5. Welke van deze landen heeft GEEN federale grondwet
    (A) VS (B) Nigeria (C) Canada (D) Frankrijk
  6. Het grote voordeel van de geheime stemming is dat
    (A) het is sneller dan andere systemen
    (B) niemand kan worden verhinderd om te stemmen
    (C) het zorgt voor de anonimiteit van elke kiezer
    (D) verliezers kunnen om een ​​andere geheime kiezer vragen
    www.myschoolnewz.com
    www.studentgist.com
    12. In een staat met één partij
    (A) er zijn geen vrije burgers
    (B) de communistische partij is de enige juridische partij
    (C) de regerende partij is de enige juridische partij
    (D) verkiezingen voor legislatuur worden gehouden op de conferenties van de partij
    13. Een kabinetsysteem van overheid wordt uitgeoefend in
    (A) Groot-Brittannië en Canada (B) de Sovjetunie
    (C) alle Europese landen inclusief Groot-Brittannië (D) de Verenigde Staten van Amerika
    14. Een proclamatie door het staatshoofd dat een zitting van het parlement beëindigt, wordt genoemd
    (A) een ontbinding (B) een verdaging (C) een prorogatie (D) een deconcentratie
    15. De grondwet van de federale republiek Nigeria
    (A) bevordert de eenheid van diversiteit
    (B) zorgt voor de dominantie van de etnische minderheden
    (C) concentreert regeringsmacht op een niveau van de overheid
    (D) zorgt voor de dominantie van een politieke partij.
    16. De overdracht van autoriteit aan de gemeenteraad staat bekend als
    (A) Delegatie (B) fusie (C) fragmentatie
    (D) deconcentratie
    17. Het beginsel van anonimiteit van ambtenaren betekent dat zij
    (A) zijn niet de dienaar van een bepaalde overheid (B) zijn opgeleid voor de taken die zij uitvoeren (C) worden gecrediteerd of
    schuld
    voor alles wat ze doen (D) een carrière hebben
    18. De zes geregistreerde politieke partijen in Nigeria in 1982 waren
    (A) UPN, NPN, PPA, PPP, NPP en NAP
    (B) UPN, GNPP, NAP, PRP, NPP, NPN,
    (C) NPN, UPN, NPP, PRP, PPP NNDP,
    (D) NPC, GNPP, PRP, UPN, NPP en PPA
    19. Welke van de volgende is GEEN drukgroep in Nigeria
    (A) boeren (B) de Nigeriaanse vakbond van leraren (NUT) (C) Nigeria Medical Associate (NMA) (D) Academische Personeelsunie
    of
    universiteit (ASUU)
    20. De NCNC stuurde een delegatie naar Londen in 1947 om te protesteren tegen de
    (A) verbrandt constitutie
    (B) Richards-grondwet
    (C) Littleton-constitutie
    (D) Macpherson-constitutie
    21. Een populair principe van koloniaal bestuur in Brits West-Afrika was
    (A) associatie
    (B) assimilatie van indirecte regel (C) paternalisme (D)
    22. De eerste gouverneur-generaal van koloniaal Nigeria was
    (A) meneer, Hugh Clifford (B) meneer James Robertson (C) heer Lugard (D) meneer Ralph moore.
    23. De eerste militaire regering in Nigeria stond aan het hoofd
    (A) Generaal Yakubu Gowon, (B) Generaal Agunyi Ironsi
    (C) Generaal M. Mohammed (D) Generaal O. Obasanjo.
    24. De eerste algemene verkiezingen in Nigeria werden vastgehouden
    (A) 1933 (B) 1952 (C) 1955 (D) 1959
    25. Het opperste orgaan van de VN O is het
    (A) algemene vergadering (B) secretaris-generaal (C) wereldbank (D) Wereldbank

ANTWOORDEN
1D 2C 3C 4A 5D 6A 7B 8A 9A 10D
11C 12C 13A 14A 15A 16A 17C 18B 19A 20B
21B 22C 23B 24D 25A

Huidige affaire 2

  1. Traditionele heersers waren beperkt tot ceremonia
    Ik regeer door de lokale overheid hervormingen van
    een. 1966 b. 1976 c. 1984 d.1987
    2. Een parlementair systeem, dat dat lid verzekert
    s zijn in het huis om te stemmen over belangrijke kwesties
    een. Partijleiders
    b. Voorzitter
    c. Klerk van het huis
    d. Zweep
    3. Een systeem waarin geen enkele persoon dient als de
    chief executive is bekend als a.
    Republikeins b. revolutionair
    c. Collegiale d. parlementair
    4. Een sociaal systeem waarin macht is afgeleid van c
    controle over land wordt genoemd
    een. Oligarchie b. leenstelsel
    c. Socialisme d. welfarism
    5. à ¢ â'¬Å "Rule of Lawâ € ™ verwijst naar de situatie in w
    hich
    een. Advocaten zijn de heersers
    b. Wetten zijn oppermachtig
    c. De rechterlijke macht is onafhankelijk
    d. Het parlement maakt wetten
    6. Een belangrijk principe van de overheidsdienst is
    een. Autoritair b. Anonimiteit
    c. Nepotisme d. partijgeest
    7. Welke van deze constituties erkend lokaal gaan
    regering als de derde laag van de regering
    een. De 1946-grondwet
    b. De 1960-samenstelling
    c. De 1963-samenstelling
    d. de 1979-samenstelling
    8. Een voorwaarde voor rechterlijke onafhankelijkheid is de app
    zalf van rechters door de
    een. Ambtenarencommissie
    b. Rechterlijke dienst Commissie
    c. Low Review Commission
    d. De 1979-samenstelling
    9. De minderheden die door de Commissie in Nigeria zijn benoemd i
    n 1957 beveelt dat aan
    een. Meer staten zouden in de federatie moeten worden gecreëerd
    b. Nooit meer staten moeten vóór onafhankelijkheid worden gecreëerd
    e
    c. Nigeria zou moeten terugkeren naar een unitaire structuur
    d. de wetgevende macht moet Wetgeving voor de minderjarige vaststellen
    y gebieden
    e de minderheden zouden één staat 10 moeten vormen. T
    hij vond de tweede militaire coup detaà ¢ â,¬ â "¢ t in Nigeria plaats
    een januari 15, 1966 b. Oktober 1, 1966
    c. Juli 29, 1966 d. Juli 29, 1975
    e. Februari 13, 1976
    55
    11. Een van deze bestond vóór de uitbreiding
    ak van de Tweede Wereldoorlog
    een. De OAU b. De Volkenbond
    c. De UNO
    d. Het Gemenebest van Naties
    e. ECOWAS
    12. Een belangrijk voordeel van het creëren van meer constit
    het is in een federale staat om dat te doen
    een. Verbeter de deelname van Peopleâ € ™ s
    b. Ambitieus maken Politici winnen politieke macht
    r
    c. Zorg ervoor dat de staten meer macht krijgen van de federale overheid
    overheid
    d. Beperk het overschot van de federale overheid
    13. Onder het presidentiële systeem
    een. De partij met de meerderheid van de stoel vormt de Ex
    ecutive
    b. Er is het principe van collectieve verantwoordelijkheid
    heid
    c. De president kan van een van de partijen komen
    d. De staten nemen instructies van de federale regering
    ernment
    14. De publieke opinie is belangrijk omdat het
    een. Vertelt de overheid welke actie het moet ondernemen
    b. Laat de overheid weten wat de mensen willen
    c. Staat politie toe om crisis te beheren
    d. Moeders van de minderheden in gebieden met weinig middelen
    e. Garandeert peopleà ¢ â, ¬â "¢ s vrijheid en rechten
    15. Bicameral legislature bestaat
    een. Waar twee camera's worden gebruikt om procesprocessen te volgen
    eedings
    b. Om de concentratie van macht op wetgeving te voorkomen
    woonhuis
    c. Om banen te bieden voor meer politici
    d. Om ervoor te zorgen dat rechtvaardige wetten worden aangenomen
    www.myschoolnewz.com
    www.studentgist.com
    16. Afrikanen werden voor het eerst tot wetgever gekozen
    raad in Brits West-Afrika in a. Ghana b. Sierra Leone
    c. The Gambia d. Nigeria
    17. Een van de functies van het ministerie van externa
    l affairs is het
    een. Deportatie van illegale vreemdelingen
    b. Uitgifte van paspoorten
    c. Verdediging van de grenzen van het land
    d. Bevordering van nationale belangen
    18. De leider van de noordelijke volkeren cong
    ress was
    een. Yakubu Maitama Sule
    b. AbubakarTafawa Balewa
    c. Aminu Kano
    d. Ahmadu Bello
    19. Het idee van democratie begon met de
    een. Romeinen b. Pensioenen d. Egyptenaren
    20. In de marxistische theorie verkopen zij die er wonen
    hun werk wordt genoemd
    een. Bourgeoisie b. Proletariaten c. Feodale heren d. S
    laves
    21. Welke van de volgende is NIET een acceptabele maatregel
    ns om democratie te bereiken?
    een. Referendum b. Terugroepen
    c. Initiatief d. rellen
    22 De tak van de overheid die verantwoordelijk is voor impleme
    nt wetten is het
    een. Leidinggevenden b. Wetgevende macht d. Politie
    23. In een democratie berust soevereiniteit bij een. De
    gemeenschap b. Overheidsfunctionarissen
    c. Rechters d. Het staatshoofd e. De wetgeving
    56
    24. Universal Adult Suffrage betekent alles
    een. Volwassen burgers kunnen stemmen
    b. Burgers stemmen
    c. Gekwalificeerde burgers kunnen stemmen
    d. Geletterde burgers kunnen stemmen
    e. Volwassen mannen kunnen stemmen
    25. Een wetsvoorstel dat van toepassing is op de hele bevolking en
    is bedoeld om het algemene te bevorderen
    welzijn wordt genoemd
    een. Een privé factuur
    b. Een decreet
    c. Een bestedingsrekening
    d. Een openbare deal
    e. Een edict

ANTWOORD SLEUTEL
1. B 6.B 11.B 16.A 21D
2. D 7.D 12.A 17. D 22.A
3. D 8.B 13.C 18. D 23.A
4. B 9.A 14.B 19. C 24.C
5. B 10. C 15.B 20. B 25C
REGERING TWEE

Huidige affaire 3

(1) Een menselijke gemeenschap die meestal samenhangend is en
homogeen is
(A) natie (B) verwantschap (C) clan (D) natie
(2) Welke van de volgende heeft de vroegste contac gemaakt
t met de Nigeriaanse samenleving?
(A) british (B) portugees (C) frans (D) duits
(3) Onder de republikeinse grondwet van 1963, de pres
ident excercised?
(A) rechterlijke macht (B) uitvoerende macht (C) nominaal
macht (D) gelijktijdige bevoegdheden
(4) Het hoofd van het federale karakter was eerst e
nunciated in de (A) 1989-samenstelling (B) 1963 con
stitution (C) 1999-samenstelling (D) 1979 constityt
ion
(5) Tussen 1960 en 1966 werd nigeria un geregeerd
der (A) presidentiële systeem (B) westminster sy
stem (C) confederaal systeem (D) unitair systeem
(6) Een belangrijke factor die de presidentie differentieert
ntial van het parle mentsysteem isbr /> (A) scheiding van macht (B) gerechtelijke indipendence (
C) doorgang van facturen (D) partysysteem
(7) Een belangrijk kenmerk van het beleid van deregulering i
n nigeria is thebr /> (A) troonsysteemmechanisme voor marktkrachten (B) i
toenemende dominantie van de economie door de staat (C
) proliferatie van overheidscoöperaties (D) -fenomeen
nele toename van directe buitenlandse investeringen
(Bicameral legislature bestaat: (A) waar camera
mannen mogen de wetgevingsprocedures behandelen
atuur (B) om de concentratie van kracht in te voorkomen
een legendarisch huis (C) om banen te bieden voor m
erts politici (D) om ervoor te zorgen dat rechtvaardige wetten p
assed
(9) Een belangrijk probleem dat drukgrou onderscheidt
ps van politieke partijen is
(A) lidmaatschap (B) het doel (C) het stemrecht
stern (D) de ideologie.
(10) Gelijkheid voor de wet is een onderdeel van
(A) scheiding van bevoegdheden (B) controles en gebalanceerd (C
) de rechtsstaat (D) staatsrecht
(11) Een wet aangenomen door de wetgevende macht en goedgekeurd
door de uitvoerende macht is (A) een handeling (b) een presidenti
al proclamatie (C). Een decreet (D) een wetgevende of
de
(12) De principes van 'checks and balances empower'
s de rechterlijke macht om (A) de acties van o ongeldig te maken
de armen (B) beheren het strafrechtsysteem
tem (C) de wet intrekken (D) de wet toepassen
(13) In een parlementaire versie is de term schaduwkast
vaak gebruikt om te verwijzen naar (A) back-benchers in de h
ouse (B). Vice-premier en assistent-mini
sters (C) opstandige leden van de regerende partij (
D) portfolio geeft aan. Van de partij in oppositie.
www.myschoolnewz.com
www.studentgist.com
(14) De fundamentele veronderstelling waarop het idee o
f de rechtsstaat is gebaseerd is
(EEN). Supremacy bij de grondwet (B) rationaliteit
van de mens (C) kwaliteit van de mens (D) liefde
voor sociale rechtvaardigheid.
(15) Vereniging waarvan het voornaamste belang is om te beïnvloeden
ce publiek beleid zonder pogingen om s te vangen
tate macht zijn (A) gemeenschappelijke groep (b) handel unioun
(c) politieke paties (D) -drukgroep
(16) Multilaterisme in het buitenlands beleid van Nigeria
ls (A) Afrika is het middenstuk van nigeria fo
regeer beleid (B) Niet-uitgelijnde houding in internatio
nal affaires (C) zoektocht naar een permanent lidmaatschap (
D) lidmaatschap van de internationale organisatie.
(17) De set beleidsregels op basis waarvan co
untries interactie met elkaar heet (A) di
plomacy (B) buitenlands beleid (C) Nationaal beleid (D)
internationale relaties
(1 Na de nederlaag van Duitsland in de wereldoorlog 1, h
er werden voormalige kolonies onder de lea toegediend
gue. Van natie als (A) bezet gebied (B) vertrouw t
erritories. (C) protectoraten van kroonkolonies (D)
(19) De crisis tussen Nigeria en Kameroen over Bakassi pe
schiereiland kwam voor de interpretatie van th
Het verdrag van 1913 en de
(A) resolutie van OAU (B) Maroua accord (C) decisi
een van de ecowas (D) beslissing van de internationale
gerechtigheid
(20) De eerste leider in Nigeria die voorzitter wordt o
rganisatie van de Afrikaanse eenheid was: (A) Tafawa balew
a (B) murtala muhammed (c) yakuba gowon. (D) aguiy
Ik ben ironsi
1D 2B 3C 4D 5B 6A 7A 8D 9B 10C 11A 12A 13D 14C 15D
16D 17B 18B 19B 20C

HUIDIGE AFFAIRE

LOPENDE ZAKEN
1. De militaire staatsgreep van juli 25, 1975 die generaal Yakubu Gowon uit de macht sloeg
vond plaats toen hij bijwoonde welke belangrijke gebeurtenis?
een. OAE-top in Kampala
b. Algemene Vergadering van de VN in New York
c. Assemblage van staatshoofden van ECOWAS in Monrovia
d. De olympische spelen
2. Welke van de volgende politieke partijen heeft niet deelgenomen aan de 1979-generaal
Verkiezingen in Nigeria?
een. Eenheidspartij van Nigeria
b. Nationale partij van Nigeria
c. Sociaal Democratische Partij
3. Alhaji Shehu Shagari werd beëdigd als president van de Federale Republiek Nigeria in
1979 bybr /> a. Justitie Fatai Williams
b. Justitie Adetokunbo Ademola
c. Gerechtigheid Salihu Modibbo Alfa Belgore
d. Justitie Isa Mohammed
4. De Britten hebben Nigeria overgenomen
een. Onderhandelingen (b) Onderhandelen
c. Oorlog (d) De zee

  1. Welke van de volgende rechtbanken diende tot het hoogste gerechtelijk orgaan voor Nigeria
    1963?
    een. Hoge Raad
    b. Federaal Hof van Beroep
    c. Hof
    d. De ingewijde raad
    6. Wat was het primaire doel van de onderzoekscommissie van Sir Henry Willinks?
    een. De onafhankelijkheid van Nigeria goedkeuren
    b. Om de angsten van minderheden in Nigeria weg te nemen
    c. Om Noord- en Zuid-Nigeria te fuseren.
    d. Om van Lagos een Britse kolonie te maken
    7. In hoeveel lokale overheidsgebieden is Nigeria officieel afgebakend?
    een. 654 (b) 650 (c) 820 (d) 774
    8. Wetten gemaakt door de overheid van de staat staan ​​bekend als
    een. Edicts (b) Bye law (c) Handelingen
    (d) Afname
    9. De honderdste verjaardag van de samensmelting van Noord- en Zuid-Nigeria
    zal worden gevierd in
    een. 2060 (b) 2063 (c) 2014 (d) 2007
    10. Welke van deze mannen introduceerde indirect bestuur in Nigeria?
    een. Mungo Park
    b. Dr. Nnamdi Azikiwe
    c. Lord Lugard
    d. Sir James Robertson
    11. Politiek is een daad voor
    een. De mens moet zichzelf regeren
    b. Man om overheid te creëren
    c. Staten om zijn lot te beheersen
    d. Man om anderen te bepalen
    12. Een belangrijk probleem dat drukgroepen onderscheidt van politieke partijen is
    een. Lidmaatschap (b) doelstelling (c) stempatronen (d) ideologie
    13. Een natie bestaat uit mensen met
    een. Gemeenschappelijke geschiedenis
    b. Gemeenschappelijke afstamming
    c. Een gedeelde reeks waarden
    d. A, B en C hierboven
    14. Een totalitaire staat is gebaseerd op
    een. Multi-party systeem
    b. Volledige bescherming van burgerrechten
    c. Het geheel van de staatsprocessen
    d. Dwang als regeringsinstrument
    15. Een politiek concept dat de overtuigingen, attitudes en waarden van een samenleving definieert, wordt genoemd
    een. Politieke socialisatie
    b. Politieke cultuur c. Politieke transformatie
    d. Referendum
    16. De agent van politieke socialisatie algemeen beschouwd als de belangrijkste is
    Familie (b) Peer-groep (c) school d. Kerken en moskeeën
    17. Een politieke ideologie die een systeem van maatschappelijke organisatie definieert waarin de staat
    beheersing van de heersende hoogten van de economie wordt genoemd (a) totalitarisme
    (b) communalism (c) socialism (d) communism
    18. In welke van de volgende landen zijn overheidsbevoegdheden het meest gefuseerd?
    een. Nigeria
    b. Verenigde Staten van Amerika
    c. Frankrijk
    d. Canada
    19. De voordelen van scheiding der machten omvatten het volgende, behalve
    20. Welke van de volgende beschrijft het Franse koloniale beleid in Afrika het beste? (a) beleid van
    associatie (b) beleid van casus belli (c) beleid van vijandigheid (d) beleidassimilatie
    21. Het electoraat wordt algemeen geacht te verwijzen naar: (a) verkozen leden van de
    nationale vergadering (b) gekozen leden van de staatshuizen van vergadering (c)
    kandidaten die verkiezingen kunnen bijwonen (d) die burgers gekwalificeerd zijn om te stemmen
    verkiezingen
    22. In een parlementair systeem van de regering, de functie van het staatshoofd en de
    hoofd van de overheid berusten bij (a) het binnenste kabinet (b) een individu (c)
    twee verschillende individuele s (d) de ministerraad
    23. In een moderne democratie is de ultieme bron van soevereiniteit de (a) wetgevende macht
    en uitvoerende (b) rechterlijke macht (c) regerende politieke partij (d) mensen

ANTWOORD
1A 2C 3B 4D 5D 6B 7D 8A 9C 10C 11A 12B 13D 14D 15C 16B 17A 18C 19B 20A 21D 22D 23C 24D

Het wapen van Nigeria heeft een zwart schild met twee witte strepen die samenkomen, zoals de letter 'Y'.

Dit 'Y'-SYMBOOL vertegenwoordigt de twee belangrijkste rivieren die door Nigeria stromen:
welke zijn de twee populaire rivieren die bekend staan ​​als:
Rivier de Niger en de rivier Benue.

Het zwarte schild vertegenwoordigt de goede aarde van Nigeria.
Terwijl de twee paarden aan beide zijden van het wapen hun waardigheid vertegenwoordigen.

De adelaar staat voor Strenght, terwijl de groene en witte banden op de top van de schuilplaats het rijke landbouwgebied van het land vertegenwoordigen.

Terwijl de gele bloem aan de voet van de wapenarm is Costus spectabilis, dat is de nationale bloem van Nigeria.

De vlag van Nigeria is ontworpen in 1959 en eerst officieel gehost op 1st oktober 1960. (Nigeria National Independent Day)

De groene banden vertegenwoordigen de bossen en de overvloedige natuurlijke rijkdom van Nigeria, terwijl de witte band staat voor vrede.
Wat je echter moet weten, is dat de ontwerper van de vlag een student was van IBADAN, Micheal Taiwo Akinkunmi.

DE GESCHIEDENIS EN VERLEDEN LEIDERS IN NIGERIA.

Nigeria is een land met de hoogste populatie op het Afrikaanse continent.
Dat wordt bewezen door de 21st tot 25 maart, de volkstelling van 2006.

De bevolking van Nigeria werd geschat op ongeveer 140,000,000-mensen. (Honderdveertig miljoen)

Nigeria, dat officieel bekendstaat als de Federale Republiek Nigeria, staat als grensarbeider,
Benin Republiek in het westen,
Kameroen in het oosten,
Golf van Guinea in het zuiden,
Niger naar het noorden.

Op dit moment bestaat Nigeria uit 36 STATEN en het Federaal Hoofdstedelijk Gebied (FCT).
Met 109 senatoriale districten,
360 federale kiesdistricten,
990-kiesdistricten,
774 lokale overheden,
8810 afdelingen.

Dit zijn de namen van voormalige koloniale meesters uit Nigeria.
Ze zijn,
Sir Frederick Lord Lugard,
die regeerde van 1900 naar 1919.

Sir Hugh Clifford,
Van wie regeerde van 1919 tot 1925.

Sir Creamer Thompson,
die regeerde van 1925 naar 1931.

Sir Donald Kameroen,
die regeerde van 1931 naar 1935.

Sir Bernard Bourdilion.
die regeerde van 1935 naar 1943.

Sir Anthony Richard.
Wie besliste van 1943 tot 1948.

Sir John McPherson.
Van wie regeerde van 1948 tot 1958.

Sir James Robertson.
Van wie regeerde van 1958 tot 1960.

De eerste inheemse gouverneur-generaal van Nigeria en ook de eerste ceremoniemeester is:
Dr. Nnamdi Azikwe.

De eerste premier in Nigeria is:
Alhaji Abubakar Tafawa Balewa.

Het eerste millitaire staatshoofd in Nigeria is:
Generaal Aguiyi Ironsi.

De eerste uitvoerende president van Nigeria is:
Alhaji Shehu Shagari.

De eerste militaire president in Nigeria is:
Generaal Ibrahim Babangida.

50 Vraag en antwoord over Nigeria.

#1. Noem de nieuwe dienstchefs in Nigeria

Antwoord: Generaal Abayomi Gabriel Olonishakin - Chef Defensiestaf;

Lt-generaal TY Buratai - Chef van het legerpersoneel;

Vice-admiraal Ibok-Ete Ekwe Ibas - Hoofd van de scheepsstaf;

Air Marshal Sadique Abubakar - Chef Luchtmacht

#2. Wie is de huidige INEC-voorzitter?

Antwoord: Mahmud Yakubu

#3. Wie is de huidige directeur van de NAFDAC?

Antwoord: Paul Orhii

#4. Wie is de huidige inspecteur-generaal van de politie?

Antwoord: IGP Solomon Arase

#5. Huidige voorzitter van de Afrikaanse Unie

Antwoord: Robert Mugabe

#6. Wie is de secretaris-generaal van de verenigde naties

Antwoord: Ban Ki-Moon

#7. Wie is de huidige minister van onderwijs?

Antwoord: Anthony Onwuka

#8. Noem vijf rivieren in Nigeria die hun namen delen met een staat.

Antwoord: Rivieren - Benue, Niger, Osun, Kaduna, Ogun, Sokoto, Cross River, Imo

#9. Wat was de eerste politieke partij in Nigeria?

Antwoord: Nigeriaanse nationale democratische partij (NNDP)

#10. Wie is de huidige president van Nigeria?
Antwoord: Muhammadu Buhari

#11. Wie is de huidige vice-president van Nigeria?
Antwoord: Yemi Osibajo

#12. Wat vertegenwoordigt de adelaar in het Nigeriaanse wapen?
Antwoord: Kracht

#13. Noem 5 voorbij senaatsvoorzitters van Nigeria.

Antwoord: Dr. Nnamdi Azikiwe, Evan Enwerem, Chuba Okadigbo, Anyim Pius Anyim, Adolphus Wabara, Ken Nnamani, David Mark
#14. Wat vertegenwoordigen de twee paarden op het Nigeriaanse wapen?
Antwoord: Waardigheid

#14. Waarvoor stond het zwarte schild in de Nigeriaanse wapenarm?
Antwoord: Nigeriaanse vruchtbare grond

#16. Waarvoor staat de witte kleur in de Nigeriaanse vlag?
Antwoord: Vrede

#17. Wat vertegenwoordigt de groene kleur in de Nigeriaanse vlag?
Antwoord: Bossen en een overvloed aan natuurlijke rijkdom van Nigeria

#18. Wie is de huidige minister van financiën?

Antwoord: Kemi Adeosun

#19. Wie is de huidige minister van defensie?

Antwoord: Monsur Dan-Ali

#20. Nigeria is verdeeld in hoeveel geopolitieke zones?

Antwoord: Zes (6) geopolitieke zones

#21. Wat was de eerste hoofdstad in Nigeria?
Antwoord: Grijze eekhoorn

#22. Wie is de huidige minister van FCT?
Antwoord: Muhammadu Bello

#23. Wie is de huidige Nigeriaanse vice-senaatsvoorzitter?
Antwoord: Senator Ike Ekweremadu

#24. Wanneer hebben de Nigeriaanse gouden adelaars de wereld onder de 17 FIFA-wereldbeker gewonnen?
Antwoord: 1985, 1993, 2007, 2013, 2015

#25. Wie gaf Nigeria haar naam:
Antwoord: Flora Shaw

#26. Wie heeft de Nigeriaanse vlag ontworpen?
Antwoord: Michael Taiwo Akinkunmi
#27. Welk land heeft de laatste wereldbeker gewonnen?

Antwoord: Duitsland
#28. Wie was de eerste man die een auto in Nigeria kocht?
Antwoord: Bob Jensen

#29. Wie was de eerste vrouw die in Nigeria met een auto reed?
Antwoord: Funmilayo Ransome Kuti

#30. Wat is het eerste tv-station in Nigeria?
Antwoord: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

#31. Wie is de huidige CBN-gouverneur?
Antwoord: Godwin Emefiele

#32. Waar werd ruwe olie voor het eerst ontdekt in Nigeria?
Antwoord: Oloibiri-olieveld, gelegen in Oloibiri in Ogbia, LGA, deelstaat Bayelsa

#33. Wie was de eerste Nigeriaan die Nobelprijswinnaar werd?
Antwoord: Wole Soyinka

#34. Wie is de Nigeriaanse spreker van het huis van vergadering?
Antwoord: Yakubu Dogara

#35. Wie is de minister voor aardoliemiddelen in Nigeria?
Antwoord: President Muhammudu Buhari

#36. Wie is de huidige opperrechter van Nigeria?
Antwoord: Mahmoud Mohammed.

#37. Wanneer werd de Nigeriaanse Naira geïntroduceerd?
Antwoord: 1st januari 1973

#38. Wanneer vond de eerste militaire coup in Nigeria plaats?
Antwoord: 1966

#39. Hoeveel lokale overheid hebben we in Nigeria?
Antwoord: 774

#40. Wie is de eerste Nigeriaanse president?
Antwoord: Dr. Nnamdi Azikiwe

#41. Wie was de Nigeriaanse eerste uitvoerende president?
Antwoord: Alhaji Shehu Aliyu Shagari

#42. Wie was de Nigeriaanse eerste premier?
Antwoord: Abubakar Tafawa Balewa

#43. Wat is het grootste continent ter wereld?
Antwoord: AZIË met populatie van 3,641,000,000 terwijl Australië en Oceanië het kleinste continent is

#44. Wat zijn de vijf oceanen in de wereld?

Antwoord: Stille Oceaan, Atlantische Oceaan, Indische Oceaan, Zuidelijke Oceaan, Noordelijke IJszee
#45. Wat is de volledige betekenis van UNICEF?
Antwoord: Internationaal noodfonds voor kinderen van de Verenigde Naties
#46. Wanneer zijn de bankbiljetten geïntroduceerd?

Antwoord: 100 naira: 1999, 200 naira in 2000, 500 naira in 2001 en 1000 naira op oktober 12, 2005.

#47. Hoeveel predikers hebben we in Nigeria?

Antwoord: 38

#48. Wie is de huidige senaatsvoorzitter in Nigeria?
Antwoord: Senator Bukola Saraki

#49. Welke vlag heeft de Union Jack?
Antwoord: Groot Brittanië

#50. Met welke landen deelt Nigeria grenzen?
Antwoord: Nigeria ligt in West-Afrika en heeft landgrenzen met de Republiek Benin in het westen, Tsjaad en Kameroen in het oosten en Niger in het noorden.

Was dit nuttig, zo ja laat je reactie hieronder vallen

Vul uw e-mailadres:

Geleverd door TMLT NIGERIA

Word nu lid van Over 500,000 + lezers!


=> VOLG ONS OP Instagram | FACEBOOK & TWITTER VOOR LAATSTE UPDATES

ADS: KNOCK-OFF DIABETES IN SLECHTS 60 DAGEN! - BESTEL HIER

AUTEURSRECHT WAARSCHUWING! Inhoud op deze website mag niet opnieuw worden gepubliceerd, gereproduceerd, gedistribueerd, geheel of gedeeltelijk, zonder toestemming of erkenning. Alle inhoud wordt beschermd door DMCA.
De inhoud van deze site is met goede bedoelingen gepost. Als u deze inhoud bezit en denkt dat uw auteursrecht is geschonden of overtreden, neemt u contact met ons op via [[Email protected]] om een ​​klacht in te dienen en zullen er onmiddellijk acties worden ondernomen.

Tags: ,

Reacties (1)

Trackback URL | Reacties RSS Feed

  1. Ogah emmanuel zegt:

    Dit is erg nuttig, heel erg bedankt