Реклами! Добијте прием на ниво на 200 за да студирате кој било курс на кој било универзитет по ваш избор преку IJMB / JUPEB. БЕЗ џем | НИСКИ ПАТИ. Регистрацијата е во тек. Јавете се на 07063900993 СЕГА!

Стипендија за студирање во странство за списоци со апликации од Нигерија студенти 2021 година

поднесена во Ажурирање на стипендиите by на јуни 17, 2021

РЕКЛАМИ! Преземете го софтверот JAMB CBT сега БЕСПЛАТНО!

Стипендија за студирање во странство за нигериски студенти: Дали знаете дека има придобивки поврзани со тоа да бидете Нигериец? И дека некои од овие придобивки се манифестираат академски во форма на стипендија за студирање во странство? Треба да го знаете ова.

Стипендија за студирање во странство за списоци со апликации од Нигерија студенти 2021 година

Исто така, овие стипендии се специјално дизајнирани да ги задоволат финансиските потреби на Нигериски студенти. Сепак, иако овие стипендии се бесплатни, забележете. Постојат услови што мора да ги исполните за да бидете подобни.

Како такво, да дознаете повеќе за овие стипендии, само прочитајте низ овој напис. И секогаш слободно посетете ја оваа веб-страница за повеќе информации / ажурирања.

Врвна стипендија за студирање во странство за нигериски студенти

Подолу се некои од врвот стипендии да студираат во странство за нигериски студенти:

1. Владата на Фландрија стипендии за мајсторски ум за меѓународни студенти

Ова е врв стипендија за студирање во странство за нигериски студенти. И тоа е за извонредни студенти. И тоа е за магистерски програми во Фландрија и Брисел. Исто така, има за цел да ги промовира Фландрија и Брисел како врвна дестинација за студии.

Дополнително, забележете дека тоа е насочено кон странски студенти од сите земји. Сепак, за повеќе детали, најавете се на линкот за апликација подолу.

 • Предност на наградата: 8,000 евра по академска година.
 • Да се ​​квалификува: Апликантот треба да има висок стандард на академска изведба. Исто така, треба да има Успех од 3.5 од 4.0. И мора да има добро познавање на англискиот јазик. Сепак, можете да ја посетите врската за апликација подолу за детали.
 • рок: Април 30, 2021.
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА

2. Универзитетот Бристол размислете за големи стипендии

Исто така, ова е врвна стипендија за студирање во странство за нигериски студенти. И тоа е обезбедено од Универзитетот Бристол.

Исто така, ве молиме имајте во предвид дека Универзитетот во Бристол инвестира 500,000 фунти. И ова е да им помогнеме на најсјајните и најдобрите меѓународни студенти да дојдат на Универзитет на Бристол.

Како такво, забележи. Размислувај големо Додипломски стипендии и размислете многу постдипломски стипендии се достапни за курсеви со почеток во 2021 година.

 • Предност на наградата: За додипломски студии, достапни се голем број награди во вредност од 5,000 и 10,000 5,000 фунти. Додека голем број награди во вредност од 10,000 фунти, 20,000 XNUMX и XNUMX XNUMX фунти се достапни за постдипломските студенти.
 • Да се ​​квалификува: Апликантот мора да биде класифициран како студент во странство. Исто така, мора да се примени за да започнете додипломски студии со полно работно време во еден од квалификациските курсеви или една година, постдипломски студии со полно работно време. Сето ова на Универзитетот во Бристол во септември 2021 година.
 • рок: Јуни 14, 2021.
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА

3. Стипендијата Денис Холанд на Универзитетскиот колеџ во Лондон

Исто така, ова е врвна стипендија за студирање во странство за нигериски студенти. И има за цел поддршка додипломски студенти од која било земја. Сепак, студентот мора да биде оној кој без поддршка од стипендија не би можеле да ги обезбедат потребните средства за студирање на UCL.

Понатаму, студентот мора да биде оној кој може да ја покаже својата намера целосно да ги искористи активностите што ги нудат UCL и Студентскиот сојуз.

 • Предност на наградата: Стипендијата вреди 9,000 XNUMX фунти. И ова е годишно за три години. Сепак, тоа е предмет на задоволителен академски напредок.
 • Да се ​​квалификува: Апликантот мора да поседува важечки број на студент UCL. Исто така, мора да поседува важечки број на апликација UCAS (не регистарски број на UCAS). И мора одржи понуда за прием во UCL за додипломски студии со полно работно време, почнувајќи од септември 2021 година.
 • рок: Јули 3, 2021.
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА

4. Достигнете ги стипендиите за Оксфорд 2021/2022 за додипломци од земјите во развој

Високо финансирани стипендии 2020 година за портал на меѓународни студенти

Исто така, ова е врвна стипендија за студирање во странство за нигериски студенти. И тоа им нуди на меѓународните студенти можност да студираат на Универзитетот во Оксфорд.

Исто така, ги опфаќа сите додипломски курсеви понудени на Универзитетот во Оксфорд. Сепак, со исклучок на медицината. За да дознаете повеќе за оваа стипендија, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Предност на наградата: Опфаќа школарина и такси за колеџ, трошоци за живот и еден повратен авионски билет годишно.
 • Да се ​​квалификува: Апликантот треба да биде студент од земја во развој како Нигерија. И мора да аплицирале за додипломски курс на универзитетот.
 • рок: Посетете ја врската за апликација за оваа информација.
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА

5. 100 градски правни факултети меѓународни награди за академска извонредност

Повторно, ова е врвна стипендија за студирање во странство за нигериски студенти. И извонредните аспиранти се поканети да станат дел од меѓународните стипендии за 100 академска извонредност на Градскиот правен факултет.

Исто така, стипендиите им се достапни на домашните, студентите од ЕУ и од странство за академската 2020-2021 година.

Понатаму, програмата за финансирање се доделува за студенти кои се подготвени да бидат дел од постдипломски и професионални програми на Градското правно училиште.

 • Предност на наградата:  5,000 £ (BVS), 3,000 £ (GE LLB, LPC, LLM) и 2,000 £ (GDL).
 • Да се ​​квалификува: Апликантите мора да имаат академска заслуга (2: 1 или 1)st) или меѓународен еквивалент. Исто така, мора да достави академски запис. И вклучете заверени копии од вашите академски записи, CV и сертификати.
 • рок: Крајниот рок за аплицирање за курсеви за BVS, LPC и LLM во правната пракса ќе се разгледува на тркалачка основа. Сепак, LLB за постдипломски студии е 10 април 2021 и 15 мај 2021 година. Додека дипломирана диплома по право (GDL) и програма за LLM е на 19 јуни 2021 година.
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА

6. Стипендија за стогодишнина на IOE

ИОЕ нуди стипендија за стогодишнина магистри за студенти за 2021/22 година. Сепак, тоа е за оние кои планираат да работат или во нивната матична земја или во друга.

Понатаму, таа има за цел да ги подобри околностите на загрозените, исклучени или недоволно ученици. А целната група се студенти од земја со ниски или пониски средни примања.

Покрај тоа, тој може да трае една академска година, предмет на задоволителен напредок. Понатаму, важно е да ја посетите официјалната веб-страница (врската најдена подолу). Ова е за детални информации за тоа како да аплицирате за оваа стипендија.

 • Предност на наградата: Стипендиите ќе ги покриваат целосните школарини. Исто така, опфаќа 1-годишно сместување во Меѓународната куќа на студентите.
 • Да се ​​квалификува: Апликантот мора да биде граѓанин / жител на земја со низок или среден приход. Исто така, мора да имате понуда да студирате со полно работно време Магистратура во Лондон на УСЛ институтот за образование. И не смееле претходно да студирале или живееле во Велика Британија.
 • рок: Мај 4, 2021.
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА

7. Хуберт Хамфери стипендии за меѓународни студенти

Повторно, е врвна стипендија за студирање во странство за нигериски студенти. И тоа е програма за не-диплома за стипендија. Исто така, тоа е предвидено во САД.

Понатаму, тој обезбедува десет месеци студии на академици кои не се дипломирани. И поврзано професионално искуство во Соединетите држави. Сепак, можете да добиете повеќе детали од линкот за апликација подолу.

 • Предност на наградата: Опфаќа школарина. И други такси на доделениот универзитет домаќин. Исто така, опфаќа и академска обука за англиски јазик, доколку е потребно. И додаток за одржување (живот), вклучително и еднократен додаток за порамнување.
 • Да се ​​квалификува: Апликантот мора да има додипломски студии. Исто така, мора да имаат минимум пет години значително професионално искуство. И ограничено или никакво претходно искуство во САД
 • рок: Пред 1 октомври.
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА

8. Стипендии на DAAD во Германија за постдипломски курсеви поврзани со развојот

Исто така, ова е врвна стипендија за студирање во странство за нигериски студенти. И ги опфаќа и магистерските и докторските студии. Исто така, забележете дека тоа е обезбедено од Германската служба за академска размена (DAAD).

7 најдобри што сакам да студирам во странство за бесплатни стипендии

Понатаму, им нуди одлична можност на странските дипломци од развој и новоиндустријализираните земји. Исто така, ги опфаќа сите дисциплини. И им помага на странските дипломирани студенти да постдипломски или магистерски студии на државен или признаен од германски универзитет.

Исто така, во исклучителни случаи, им помага да земат докторска диплома. И да се добие универзитетска квалификација (магистер / д-р) во Германија. Сепак, во основа тоа е насочено кон млади професионалци од земјите во развој.

 • Предност на наградата: Стипендиите вклучуваат месечни исплати од 850 евра за матуранти. И 1,200 евра за кандидати за докторат.
 • Да се ​​квалификува: Апликантот мора да работи или за јавен орган или за државна или приватна компанија во земја во развој. Исто така, мора да има диплома. И мора да имаат завршено академска диплома со далеку над просечни резултати. Покрај тоа, неговите / нејзините академски степени не треба да бидат стари повеќе од 6 години.
 • рок:Август-октомври, 2021 година.
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА

9. Австралија доделува стипендии за меѓународни студенти

Повторно, ова е врвна стипендија за студирање во странство за нигериски студенти. Исто така, тоа е една од стипендиите за Африканци, вклучително и Нигеријци. И порано е позната како Австралиски стипендии за развој (АДС).

Понатаму, тоа обезбедува можности за луѓето од земјите во развој. Исто така, особено, тоа е за оние земји лоцирани во регионот Индо-Пацифик.

Покрај тоа, таа има за цел да им помогне да преземат додипломски или постдипломски студии со полно работно време. Ова е на учесниците во австралиските универзитети и институциите за техничко и дообразование (TAFE).

 • Предност на наградата: Посетете ја врската за апликација за оваа информација.
 • Да се ​​квалификува: За да имате право, забележете. Апликантите мора да бидат на возраст од 18 години. Сепак, ова е на 1 февруари од годината на започнување на стипендијата. Исто така, мора да биде државјанин на земја учесник. Сепак, можете да добиете повеќе детали од линкот за апликација подолу.
 • рок: 06 година. Сепак, крајниот рок за повеќето земји е 30 април 2021 година. Освен за Камбоџа (30 април). И Вануату (2021 март).
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА

10. Програма за стипендии Фулбрајт за странски студенти

Исто така, ова е уште една врвна стипендија за студирање во странство за нигериски студенти Оваа стипендија е обезбедена во САД. И тој е отворен за меѓународни студенти од 155 земји.

Исто така, тоа им овозможува на магистерски програми, д-р ниво (а) во областа на сите предмети што се предаваат на универзитетите во САД. Понатаму, им овозможува на дипломираните студенти од странство да студираат и да спроведуваат истражување во САД

Исто така, работи во повеќе од 160 земји во светот. И приближно 4,000 странски студенти го добиваат секоја година. Сепак, за повеќе информации или да аплицирате за оваа стипендија, посетете ја врската за апликација подолу.

 • Предност на наградата: Опфаќа школарина. Исто така, опфаќа авионски билет. Дополнително, дава стипендија и здравствено осигурување итн.
 • Да се ​​квалификува: Критериумите за подобност се различни за секоја националност. Како такво, проверете го веб-страници за одредени земји во врска со ова, да најдете информации за Фулбрајт програмата во вашата матична земја, вклучително и барања за подобност и упатства за апликација.
 • рок: Прегледи / Прегледи / хитови.
 • Линк за апликација: АПЛИЦИРАЈ ТУКА 

Сумирајќи, забележете. Горенаведените привилегии доаѓаат еднаш. Така, можеби нема да ја имате оваа можност повторно подолго време.

Оттука, бидете паметни и аплицирајте сега. Исто така, можете да ги споделите овие информации со вашите пријатели и сакани. Ти посакувам СО СРЕЌА како што аплицирате.

Тим на CSN.

Ставете ја вашата емаил адреса:

Дадени од страна на ТМЛТ НИГЕРИЈА

Придружете се на над 3,500+ читатели на Интернет сега!


=> СЛЕДЕТЕ НА НАС Instagram | FACEBOOK & Твитер ЗА НАЈНОВИ Ажурирања

Реклами: УПРАВИ ДИЈАБЕТИТЕ ЗА САМО 60 ДЕНА! - НАРАЧЕТЕ ги ТВА

ПРАВНИ ПРАВИ ЗА АВТОРСКО ПРАВО! Содржината на оваа веб-страница не смее да се реобјавува, репродуцира, прераспределува или во целина или во делови без соодветно одобрение или признание. Сите содржини се заштитени од DMCA.
Содржината на оваа страница е објавена со добри намери. Ако ја поседувате оваа содржина и верувате дека вашите авторски права се повредени или повредени, проверете дали контактирате со нас на [[заштитена по е-пошта]] за поднесување жалба и веднаш ќе се преземат активности.

Коментарите се затворени.

%d блогери како овој: